Εξελίξεις με την υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα - Προσέρχεται στον Άρειο Πάγο την επόμενη εβδομάδα

Αναλυτικά όσα δήλωσαν οι δικηγόροι της

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Εξελίξεις με την υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα - Προσέρχεται στον Άρειο Πάγο την επόμενη εβδομάδα

Δεν το βάζει κάτω με την υπόθεσή της η Γεωργία Μπίκα και όπως είχε διαμηνύσει και πριν από κάποιο καιρό, παρά την αρχική αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για τους άντρες που κατηγόρησε για βιασμό εκείνη θα προσέλθει εκ νέου στα δικαστήρια. Συγκεκριμένα την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να μεταβεί στον Άρειο Πάγο προκειμένου να κατατεθούν κι άλλα στοιχεία για την υπόθεση, ενώ οι δικηγόροι της ισχυρίζονται ότι θα υπάρξει και συνέχεια εκτός Ελλάδος.

Στο φως της δημοσιότητας είχε έρθει πριν από καιρό και το βίντεο κατά την αποχώρησή της από το ξενοδοχείο, από όπου και γινόταν το πάρτι όπου ισχυρίζεται ότι βιάστηκε, στο οποίο φαίνεται να τρεκλίζει, ενδεχομένως από την κατανάλωση υψηλής ποσότητας αλκοόλ, ή ακόμα και ουσιών που μπορεί να έπεσαν στο ποτό της, κάτι που δεν αποδείχτηκε, λόγω και της καθυστέρησης που υπήρξε μέχρι να δοθεί το δείγμα της προς ανάλυση. Το βίντεο αυτό το θεωρούν κομβικό για την υπόθεση.

Όσα δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπίκα σχετικά με την επερχόμενη παρουσία τους στον Άρειο Πάγο

Ανέφερε σε δηλώσεις του στο ThessToday.gr, ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα, Νίκος Διαλυνάς:

«Την επόμενη εβδομάδα θα προβούμε σε δέουσα νομική ενέργεια όσον αφορά το επόμενο βήμα για την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει αν το απαλλακτικό βούλευμα είναι ορθό ή εσφαλμένο. Αυτό είναι το τρίτο βήμα, το οποίο δικαιούμαστε να κάνουμε σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και θα το ασκήσουμε. Αλλά όχι και το μοναδικό, γιατί θα ακολουθήσουν ενδεχομένως και άλλα, όχι εντός Ελλάδος αλλά εκτός Ελλάδος. Είναι κομβική η επόμενη εβδομάδα και για αυτό θα μεταβούμε στην Αθήνα».
Σχολιάζοντας το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που απαλλάσσει τον 27χρονο βασικό επλεκόμενο στην υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της 24χρονης, σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Διαλυνάς αναφέρει ότι θα έπρεπε να διδάσκεται σε νομικές σχολές και να υφίσταται την ανάλογη κριτική.

Ακόμα δήλωσε ότι η πελάτισσά του νιώθει πιο έτοιμη από ποτέ.

Απαλλάχθηκε με βούλευμα ο Βασίλης Λεβέντης για τον βιασμό της

Με βούλευμα που βγήκε πριν από καιρό το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απαλλάσσει τον 27χρονο, Βασίλη Λεβέντη σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα ανήμερα την Πρωτοχρονιάς του 2022. (Δείτε εδώ την συγκλονιστική περιγραφή της 24χρονης για το μοιραίο βράδυ)

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα GRtimes.gr, το Δικαστικό Συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως Κυριακής Κλιάμπα για την απαλλαγή του κατηγορούμενου. Όπως και η εισαγγελέας, οι δικαστές έκριναν ότι οι ισχυρισμοί της καταγγέλλουσας ήταν ψευδείς.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων δεν προκύπτει πως της δόθηκε χορήγηση ναρκωτικών ουσιών όπου επηρέασαν το νευρικό σύστημα της 24χρονης, κάμπτοντας τις αντιστάσεις της, ενώ και η κατανάλωση αλκοόλ ήταν σε χαμηλά επίπεδα.

Εξωτερική φωτογραφία: eurokinissi