''Καταπέλτης'' ο Αλέξης Κούγιας για Πέτρο Κουσουλό και Ζήνα Κουτσελίνη - «Κάποιοι έχτισαν καριέρες από την υπόθεση της Πάτρας»

Τι ανέφερε για την πελάτισσα του Ρούλα Πισπιρίγκου

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
''Καταπέλτης'' ο Αλέξης Κούγιας για Πέτρο Κουσουλό και Ζήνα Κουτσελίνη - «Κάποιοι έχτισαν καριέρες από την υπόθεση της Πάτρας»

Στην κάμερα του «Πρωινού» έκανε δηλώσεις ο Αλέξης Κούγιας αναφορικά με την υπόθεση της Πάτρας και την πελάτισσά του Ρούλα Πισπιρίγκου. Στη συζήτηση ξεχώρισαν οι αναφορές στις πρωινές εκπομπές και στο πως διαστρεβλώθηκε η εικόνα της κατηγορούμενης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι κάποιοι έκαναν καριέρα, κάνοντας ρεπορτάζ για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κούγιας έχει απειλήσει με μηνύσεις την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου αλλά και τη Ζήνα Κουτσελίνη, λόγω διαρροής απόρρητων πληροφοριών της υπόθεσης, μιλώντας για «κυράτσες των πρωινάδικων» που εκθέτουν την υπόθεση στα κανάλια. Και ο ίδιος ο Πέτρος Κουσουλός όμως, έχει απειληθεί πολλές φορές στο παρελθόν για την υπόθεση της Πάτρας και τις αποκαλύψεις που έχει κάνει, ενώ είχε δεχτεί και επίθεση από αγνώστους στο αυτοκίνητό του.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για Κουτσελίνη και Κουσουλό

Aνέφερε λοιπόν στο Πρωινό:

«Όπως έχω δεσμευτεί, δεν θέλω να κάνω παρουσία στην τηλεόραση όσον αφορά στην υπόθεση Πισπιρίγκου λόγω της σκληρής συμπεριφοράς την οποία έχουν δείξει μέχρι τώρα όσοι μέσω των ΜΜΕ προσέγγισαν την υπόθεση αυτή. Από την πρώτη στιγμή προσπαθώ να διορθώσω αυτή την τραγική εικόνα, που είναι μία άδικη εικόνα.

Δηλώσεις στο Πρωινό έκανε ο Αλέξης Κούγιας αναφορικά με την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, την παλαιότερη υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου και τον Πέτρο Κουσουλό.

«Όπως έχω δεσμευτεί, δεν θέλω να κάνω παρουσία στην τηλεόραση όσον αφορά στην υπόθεση Πισπιρίγκου λόγω της σκληρής συμπεριφοράς την οποία έχουν δείξει μέχρι τώρα όσοι μέσω των ΜΜΕ προσέγγισαν την υπόθεση αυτή. Από την πρώτη στιγμή προσπαθώ να διορθώσω αυτή την τραγική εικόνα, που είναι μία άδικη εικόνα.

Αυτή την οποία δημιούργησαν κάποιοι οι οποίοι που από την πρώτη στιγμή από την Πάτρα ένας περίεργος τύπος δημοσιογράφος άρχισε να δημιουργεί αυτή την υπόθεση για να δημιουργήσει θέμα εκπομπών και το θέμα αυτό το αγκάλιασαν και στην Αθήνα λόγω ελλείψεως θεμάτων. Πλησίασαν τη συγκεκριμένη γυναίκα «δημοσιογράφοι» μεταξύ των οποίων ο γιος ενός περίφημου δημοσιογράφου του δικαστικού ρεπορτάζ, την έπεισαν να βγαίνει σε συγκεκριμένες τηλεοπτικές εκπομπές λέγοντάς της και φέρνοντάς την σε επαφή με τους επικεφαλής των εκπομπών ότι θα τη βοηθήσουν γιατί κάποιοι προσπαθούν να τη δυσφημίσουν και αυτοί θα την υπερασπιστούν» είπε αρχικά ο γνωστός ποινικολόγος.

Αλέξης Κούγιας

«Συγχρόνως οι ίδιοι επικεφαλής αυτών των εκπομπών της διόριζαν δικηγόρους και δυστυχώς ενώ την είχαν βεβαιώσει ότι θα τη βοηθήσουν –κι αυτή ούσα άπειρη και χαροκαμένη έχοντας χάσει τρία παιδιά και βλέποντας τι άρχισε να γίνεται- υπέκυψε σε αυτόν τον πειρασμό. Δεν πίστευε ποτέ, τώρα τα αντιλαμβάνεται όλα, ότι είναι δυνατόν ακόμα και οι δικηγόροι της να δίνουν αντίγραφα των δικογραφιών σε δημοσιογράφους, οι οποίοι άρχισαν να χτίζουν καριέρα πάνω σε αυτή την υπόθεση.

Η εντολέας μου μού είπε ότι σε ανοιχτή ακρόαση την έβαζε να ακούει έναν «δημοσιογράφο» ο οποίος μιλούσε με έναν Αντώνη και προσωποποιούσε αυτόν τον Αντώνη με έναν κορυφαίο εισαγγελέα. Και βέβαια φτάσαμε στο σημείο να στερηθεί υπερασπίσεως, δεν έχει οριστεί ούτε ένας τεχνικός σύμβουλος που να υποστηρίξει τις επιστημονικές απόψεις που έκαναν οι πραγματικοί ιατροδικαστές.

Εδώ έχουμε κατάρρευση των επιστημονικών ευρημάτων από αυτούς τους πραγματικούς ιατροδικαστές από κάποιους που εμφανίζονταν κάθε μέρα στην τηλεόραση και θέλουν να κάνουν πολιτική καριέρα και κάποιους οι οποίοι ως προϊστάμενοι των ιατροδικαστικών υπηρεσιών, χωρίς να έχουν κάνει νεκροψία νεκροτομή, έκαναν ιατροδικαστική γνωμοδότηση.

Καριέρα δημοσιογράφου δεν κάνεις ούτε βάζοντας μήλα στα μάγουλά σου για να έχεις ωραίο πρόσωπο, ούτε κάνοντας επίδειξη θράσους σε δικηγόρους που είναι 50 χρόνια στα δικαστήρια» πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας.

Για τον Πέτρο Κουσουλό, ο Αλέξης Κούγιας υπογράμμισε πως: «Δεν το γνωρίζω το παιδί αυτό. Τώρα τον άκουσα. Δεν τον γνωρίζω καν, δεν έχω πιει καφέ μαζί του. Μαθαίνω ότι καθημερινά ότι σε μία εκπομπή μίας κυρίας που εκτιμούσα στο παρελθόν, της κας Κουτσελίνη, συμβαίνουν τέρατα. Γι’ αυτό είναι η δικαιοσύνη, όποιος παραβαίνει το τεκμήριο της αθωότητας, κι όποιος διαδίδει το περιεχόμενο ποινικών δικογραφιών, θα καθίσει στο σκαμνί».

Η αντίδραση του Πέτρου Κουσουλού μετά τις απειλές για μηνύσεις

Σε επίσημη ανακοίνωση που επιβεβαιώνει πως θα κάνει μηνύσεις προχώρησε πριν από μέρες ο Αλέξης Κούγιας, κάνοντας λόγο για παράνομες διαρροές του περιεχομένου των καταθέσεων των ιατροδικαστών Καρακούκη, Καλογρηά, Τσάκωνα και Τσιόλα στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο γνωστός ποινικολόγος θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια «ώστε να διαπιστωθεί ποιος έκανε αυτή την επιλεκτική διαρροή, ειδικά στην εβδομαδιαία εφημερίδα, όπου λογικά φαίνεται ότι την έχουν κάνει οι κ.κ. Καρακούκης και Καλογρηάς».

Τα στοιχεία που θα παραθέσει θα τεθούν υπ’ όψιν του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών «ώστε να πάψει αυτή η παρανομία, οι τηλεδίκες και τα τηλεδικαστήρια που έχουν καταρρακώσει το τεκμήριο αθωότητας της κας κατηγορουμένης και προαναγγέλλουν την μεταχείρισή της από τη Δικαιοσύνη».

Ο Πέτρος Κουσούλος ήταν αυτός που αντέδρασε στον «αέρα» της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» το μεσημέρι της Τετάρτης 7/9 καθώς «φωτογραφίζεται» από την ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια.

«Εντός πέντε ημερών θα στείλω ένα εξώδικο στην κυρία Πισπιρίγκου και τον κύριο Κούγια, είναι ειλημμένη απόφαση να μου κατονομάσουν ποιον εισαγγελέα εννοούν.

Αυτή την ιστορία δεν θα την αφήσω έτσι, είναι μια καθαρή στοχοποίηση. Ο κύριος Κούγιας ανέλαβε για να φτάσει η υπόθεση στα δικαστήρια και να είναι όλοι θυμωμένοι. Με κατηγορεί ότι έχω σχέση με όλους που μου διαρρέουν υλικό και ότι εγώ κακώς αυτές τις καταθέσεις τις δημοσίευσα.

Εγώ δεν είμαι δικαστής που κάνουν τσίσα πάνω τους όταν βγάζει μια ανακοίνωση ο κύριος Κούγιας. Ξέρει πολύ συγκεκριμένα ο Αλέξης πώς διαρρέουν οι δικογραφίες! Τον θυμάμαι στην υπόθεση Λιγνάδη που ήταν έξω από τα δικαστήρια και έδινε τη δικογραφία. Υπάρχει μια απόπειρα κατατρομοκράτησης των πάντων.

Θίγομαι. Την προηγούμενη εβδομάδα με κυνηγούσαν με αυτόφωρο αυτή την εβδομάδα με έχουν στοχοποιήσει, τι άλλο θα ζήσω;» είπε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Κουσουλός.