Γιάννης Μάρκου: Προφυλακίστηκε ο 26χρονος που τον μαχαίρωσε

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Προφυλακίστηκε ο 26χρονος που μαχαίρωσε τον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου στη Νέα Ερυθραία για μια θέση στην ουρά που περίμεναν σε καντίνα. Αρνήθηκε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, λέγοντας ότι βρισκόταν σε άμυνα. Να σημειωθεί πως ο νεαρός είχε σπαράξει στην μητέρα του λέγοντας πως θα τον "φάνε" αν μπει φυλακή.

Από την άλλη ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε ο 19χρονος. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη πρώτος, αρνήθηκε την κατηγορία για «συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Γιάννης Μάρκου ποιος είναι

Οι πρώτες δηλώσεις του Γιάννη Μάρκου μετά την επίθεση που δέχθηκε

Στις πρώτες του δηλώσεις προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης 2/11 ο Γιάννης Μάρκου, μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε με αποτέλεσμα να μπει σε μεγάλο κίνδυνο η ζωή του (δείτε εδώ βίντεο ντοκουμέντο).

Ο γνωστός επιχειρηματίας μίλησε συγκεκριμένα στην εκπομπή t-live και αναφέρθηκε τόσο στο εν λόγω γεγονός, όσο και στην κατάσταση υγείας του.

«Με μαχαίρωσε επειδή του είπα “μη μου πάρεις τη σειρά”. Έκανε κάποια βήματα πιο κάτω και μου λέει “έλα εδώ”. Με τρύπαγε παντού με τον σουγιά και τον γύριζε. Δεν πρέπει να είναι στα καλά του. Αυτός ήθελε να σκοτώσει άνθρωπο εκείνη τη μέρα και βρήκε εμένα.

Η κατάσταση της υγείας μου είναι καλύτερη αλλά υπάρχουν θέματα που θέλουν φυσικοθεραπεία. Θα το δείξει ο χρόνος. Αν σε πάρει από κάτω τελείωσε. Επειδή έχω διάφορα χειρουργεία πίεσα τον εαυτό μου και ψυχολογικά είμαι καλά. Πρέπει να ξεπρηστεί το ένα μου πόδι που είναι χάλια. Δεν θυμάμαι να συνδιασκεδάζαμε. Όπως και να έχει το θέμα, δεν δικαιολογείται η στάση του», είπε χαρακτηριστικά.