Καιρός: Έντονα φαινόμενα μέσα στο Σαββατοκύριακο - Πότε θα ξεκινήσουν οι βροχές

Τι θα συμβεί με την Αττική

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI

Με βροχές σε συγκεκριμένες περιοχές προβλέπεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με τα φαινόμενα να ενισχύονται μέσα στο Σαββατοκύριακο. Αύριο 16/11 τοπικές μπόρες θα έχουμε στο Ιόνιο και στην νότια νησιωτική χώρα στο Αιγαίο (δείτε επίσης πως θα είναι ο καιρός μέσα στις επόμενες ώρες).

Την Πέμπτη 17/11 βροχές αναμένονται στα δυτικά και στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Την Παρασκευή 18/11 θα έχουμε και πάλι βροχές στα ανατολικά νησιωτικά.

Το Σάββατο 19/11 το σκηνικό του καιρού αναμένεται να είναι πιο βροχερό, ακόμη και με έντονα φαινόμενα. Να σημειωθεί πως η Αττική δεν επηρεάζεται από τα φαινόμενα μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο αναμένονται βροχές από την Παρασκευή.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-11-2022

  • Στα δυτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα στα βορειοδυτικά.
  • Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
  • Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και μόνο στα βορειοανατολικά θα πρόσκαιρα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19-11-2022

  • Στη δυτική Ελλάδα και την ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20-11-2022

  • Αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
  • Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά και τα ανατολικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στο Ιόνιο τοπικά 7 όπου αναμένεται να στραφούν σε βορείων διευθύνσεων απο το απόγευμα και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μερομήνια - Ο καιρός μέχρι τον Φλεβάρη

Μερομήνια 2023

Ήδη έχουν βγει οι πρώτες προβλέψεις του καιρού μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2023, οι οποίες μιλούν για έναν δύσκολο χειμώνα. Συγκεκριμένα προβλέψεις από τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους αναλυτές των Μερομήνιων.

Ο Νοέμβριος θα είναι αρκετά ήπιος από πλευράς θερμοκρασιών από το 2ο δεκαήμερο και μετά. Ήπιος από πλευράς θερμοκρασίας, υψηλά τοπικά επίπεδα στα νότια και πλούσιος σε βροχές και καταιγίδες.

Από την άλλη πλευρά τον Δεκέμβριο θα υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα κυρίως το πρώτο και σχεδόν το τρίτο δεκαήμερο με χιονοπτώσεις στα πεδινά. Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να εμφανίζεται το 3ο δεκαήμερο, ενώ ο Φεβρουάριος προβλέπεται ανοιξιάτικος, αλλά με πολλές βροχές.