Κιβωτός του Κόσμου: «Βιώσαμε βασανιστήρια, ήταν σαν φυλακή εκεί μέσα» - Νέα καταγγελία στο φως της δημοσιότητας

Άλλη μία 19χρονη...

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Κιβωτός του Κόσμου: «Βιώσαμε βασανιστήρια, ήταν σαν φυλακή εκεί μέσα» - Νέα καταγγελία στο φως της δημοσιότητας

Άλλη μία καταγγελία πραγματοποιήθηκε κατά της Κιβωτού του Κόσμου μέσα από το κανάλι του MEGA, την Κυριακή 20/11, από ένα 19χρονο κορίτσι, το οποίο είχε ζήσει στις δομές του οργανισμού και η περιγραφή της για όσα έζησε σοκάρει.

Από τη στιγμή που πραγματοποιήθηκε η πρώτη κατάθεση, άνοιξε ο "ασκός του Αιόλου" και δεν πρόκειται να κλείσει μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση. Μάλιστα, άλλο ένα αγόρι μίλησε για όσα έχουν συμβεί και αποκάλυψε πως ο πάτερ Αντώνιος ήθελε να τον χρηματίσει να για μη μιλήσει.

Νέα καταγγελία για την Κιβωτό του Κόσμου

«Εγώ και τα πέντε αδέρφια μου βιώσαμε πράγματα τα οποία ήταν βασανιστήρια. Σαν φυλακή εκεί μέσα. Μας έβαζαν και κάναμε πράγματα τα οποία δε θέλαμε και σε ότι τους λέγαμε “όχι”, μας έβαζαν τιμωρία. Η τιμωρία αυτή, μας έλεγαν ‘μια μέρα εσύ δε θα φας, πήγαινε κάτω», ανέφερε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Μερικά που ήταν λίγο πιο άτακτα, τα χτύπαγαν, τα έπιαναν από το αυτί και τα πετούσαν από τις σκάλες. Τους φέρονται εκεί μέσα σαν να είναι κακοποιοί, ενώ τα παιδάκια αυτά έχουν ψυχές».

«Εάν ένα παιδάκι δε θέλει να κάνει μια δραστηριότητα την οποία θέλει η Κιβωτός, ή θα του έλεγαν “δε θα φας μια μέρα” είτε “θα διώξουμε τους δικούς σου και εσένα από εδώ, θα φύγετε όλοι”. Αναλόγως τι είχαν κάνει, τους στέλνανε απομόνωση, ήταν σαν να είναι στη φυλακή», πρόσθεσε έπειτα.

Και κατέληξε: «Εγώ από την Κιβωτό του Κόσμου έφυγα γιατί δεν μπορούσα να βιώνω άλλο όλο αυτό το πράγμα, γιατί ήταν και ψυχικό. Έβλεπα κάποια παιδιά να βασανίζονται και πόναγε και η δικιά μου η καρδιά. Εγώ με το που έφυγα από εκεί μέσα, έλεγα ότι άνοιξε η καρδιά μου, έφυγα από μια φυλακή. Στην ουσία για μένα ήταν μια φυλακή. Αυτά τα παιδιά δε χαμογελάνε».

Κίνηση ανθρωπιάς από τον Μάριο Αθανασίου για τα θύματα

Τους τελευταίους μήνες πολλές υποθέσεις βιασμών και κακοποιητικών συμπεριφορών έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, με τελευταία εκείνη της Κιβωτού του Κόσμου (δείτε εδώ την ανατριχιαστική καταγγελία ενός 19χρονου αγοριού), με αποτέλεσμα πολλά παιδιά και όχι μόνο να χρειάζονται βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη.

Ο Μάριος Αθανασίου, λοιπόν, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ανακοίνωσε πως επιθυμεί να συμβάλει στο να γίνει λίγο καλύτερος αυτός ο κόσμος, παρέχοντας δικηγόρο και ψυχολόγο στα θύματα της συγκεκριμένης οργάνωσης.

«Τώρα που άνοιξε το κουτί της Πανδώρας και αρχίζουμε τις τελευταίες ημέρες και μιλάμε για κακοποιητικές συμπεριφορές και ίσως παραβατικές σε ακραίο βαθμό σε κάποιες δομές… Και ξαφνικά πέφτουμε από τα σύννεφα. Όχι όλοι. Κάποιοι ξέρουν, κάποιοι έχουν υποστεί. Δεν παίρνω τη θέση κανενός…

Όμως επειδή θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ ζητώ την εμπιστοσύνη σας, θα ήθελα όποιος έχει οποιαδήποτε πληροφορία σοβαρή ή έχει υποστεί κάτι ή έχει πληροφορίες που μπορεί να τεκμηριώσει, θα ήθελα να έρθει σε επαφή μαζί μου. Μπορώ να παρέχω δικηγόρο και άλλες δυνατότητες, αν χρειάζεται κάποια ψυχολογική υποστήριξη ή ό,τι άλλο χρειαστεί. Οφείλουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα» είπε αρχικά.

Και στη λεζάντα της ανάρτησης σημείωσε: «Αν έχετε υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά σε δομή όσο γνωστή και αν είναι , ένα έχετε κάποιες πληροφορίες, αν χρειάζεστε κάποια βοήθεια σχετικά με την υπεράσπιση σας. Και μπορείτε να υποστηρίξετε αυτά που λέτε Στείλτε μου όνομα και διεύθυνση στο inbox μόνο αυτό τίποτε άλλο και θα έρθω εγώ σε επαφή μαζί σας. Δεν αντικαθιστώ κανένα θεσμικό όργανο ούτε υπόσχομαι ότι θα λύσω εγώ το πρόβλημα. Θέλω όμως να ξέρετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι δίπλα σας και έχουν κάθε διάθεση να βοηθήσουν. Ας κάνουμε το πρώτο βήμα και ο φόβος θα αλλάξει πλευρά».

Μάριος Αθανασίου