Κιβωτός: «Καθαρίζαμε αποθήκες και τουαλέτες» - 27χρονος καταγγέλλει σκληρή παιδική εργασία

Δεν τον άφησαν να τελειώσει το σχολείο!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Κιβωτός: «Καθαρίζαμε αποθήκες και τουαλέτες» - 27χρονος καταγγέλλει σκληρή παιδική εργασία

Οι καταγγελίες για την Κιβωτό του κόσμου πέφτουν η μία μετά την άλλη, καθώς ημέρα με την ημέρα γίνεται γνωστό, πως παιδιά κακοποιήθηκαν και άλλα δεν είχα την ευκαιρία να ολοκληρώσουν το σχολείο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μαρτυρία 27χρονου, πρώην φιλοξενούμενου στη δομή και της μητέρας του τη Δευτέρα 21/11 στο Live news του Mega, καταγγέλλοντας, πως το παιδί τότε οδηγήθηκε στην παιδική εργασία (δείτε εδώ πως σχετίζεται η υπόθεση του Κολωνού με την Κιβωτό).

Η καταγγελία μητέρας και παιδιού που φιλοξενήθηκε από την Κιβωτό

«Το παιδί μου έχει ψυχολογικά προβλήματα από την Κιβωτό. Το πιέζανε να δουλέψει με το ζόρι, του έκοψαν το σχολείο. Με πήρε και μου είπε «μαμά, δούλευα κάτω από άθλιες συνθήκες, δηλαδή πολύ κρύο και σε πολύ χαμαλίδικες δουλειές» αναφέρει η μητέρα.

«Μου έμαθαν γράμματα. Με πήγαν στο Γυμνάσιο, όμως με απέτρεψαν από το να συνεχίσω στο Λύκειο. Με έβαλαν κατευθείαν στη δουλειά. Καθαρίζαμε αποθήκες και τουαλέτες. Μεταφέραμε ψυγεία και αλλάζαμε ετικέτες σε τρόφιμα, όποτε μας το ζητούσαν, για να μη φαίνεται ότι κάποια προϊόντα που δώριζαν σε φτωχούς ανθρώπους ήταν ληγμένα», αναφέρει ο 27χρονος και πρώην φιλοξενούμενος στο live news του Mega.

Καταρρακωμένη η Ελένη Μενεγάκη με τις καταγγελίες κατά τις Κιβωτού του Κόσμου

Η Ελένη Μενεγάκη ξεκίνησε την σημερινή 21/11 εκπομπή της στο MEGA, με την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Οι αποκαλύψεις που γίνονται από παιδιά (δείτε εδώ) αλλά και από πρώην εργαζόμενους (δείτε εδώ) είναι συγκλονιστικές.

«Σήμερα δε μπορούμε να μην ξεκινήσουμε με ένα θέμα, που φαντάζομαι ότι σε κάθε σπίτι έγινε συζήτηση. Με αυτές τις τρομερές εξελίξεις που πήρε από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή το βράδυ. Ακόμα τα πράγματα είναι υπό την μορφή ειδήσεων, καταγγελιών και προς διερεύνηση» είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Εγώ, όπως και πάρα πολύ άλλοι, είμαι σίγουρη ότι μέσα στα χρόνια που είμαστε στην τηλεόραση, έχουμε ζητήσει να βοηθήσουμε, ξέραμε το έργο και πώς είχε ξεκινήσει στα πολύ νεανικά του χρόνια ο πατέρας Αντώνιος. Μέχρι σήμερα δεν είχαμε στο μυαλό μας κάτι, μία μουντζούρα. Αυτά που ακούμε το τελευταίο 3ήμερο είναι πράγματα που πραγματικά –και πάλι θα το πω- που μας γρατζουνάει την καρδιά. Κάθε μέρα βγαίνει κάτι καινούργιο να μας γρατζουνάει την καρδιά. Και μας γρατζουνάει την καρδιά ο,τιδήποτε έχει να κάνει με παιδιά.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα παιδιά δεν μπορούν μόνα τους, δεν έχουν τη δύναμη να αμυνθούν ούτε με λόγια, ούτε με πράξεις. Εμείς οι ενήλικες είμαστε αυτοί που πρέπει να τα προστατεύουμε και να τα ακούμε. Πρώτα από όλα εμείς οι γονείς τα παιδιά μας, όλα τα παιδιά».