Προφυλακιστέος ο 26χρονος που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη φοιτήτρια στην Θεσσαλονίκη

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Δυστυχώς δεν άντεξε και άφησε την τελευταία της πνοή η 21χρονη από τα Χανιά την οποία παρέσυρε αυτοκίνητο που οδηγούσε 26χρονος Αλβανός στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Τρίτης.

Η κοπέλα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη ΜΕΘ ωστόσο μετά από σειρά χειρουργικών επεμβάσεων, κυρίως στο κεφάλι, κατέληξε τα ξημερώματα της Κυριακής 27/11. Η άτυχη φοιτήτρια της Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης κατευθυνόμενη προς οικία φίλων της, διέσχισε την οδό Εγνατία όταν την παρέσυρε και την «πέταξε» στον αέρα το Ι.Χ. με οδηγό τον 26χρονο που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και στην συνέχεια την εγκατέλειψε αιμόφυρτη.

Το αυτοκίνητο ήταν ιδιοκτησίας 44χρονου ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν οδηγούσε ο ίδιος, αλλά το είχε δανείσει στον 26χρονο φίλο του. Μάλιστα, η οικογένεια της φοιτήτριας από τα Χανιά, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του παιδιού της. Όπως ανέφερε η μητέρα της, ήταν ένα παιδί θαύμα και φεύγοντας ήθελε να κάνει το δικό της θαύμα, να χαρίσει ζωή (δείτε εδώ την ανάρτησή της).

Προφυλακιστέος ο 26χρονος που σκότωσε την 21χρονη φοιτήτρια

Ο 26χρονος εν τέλει όπως έγινε γνωστό σήμερα 28/11 κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ενώ η 19χρονη συνοδηγός (ημεδαπή) αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κατά την ολιγόλεπτη παραμονή του στο ανακριτικό γραφείο, ο κατηγορούμενος οδηγός δεν απολογήθηκε επί της ουσίας, τονίζοντας, κατά πληροφορίες, «ότι δεν είναι η ώρα να απολογηθώ», ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της νεαρής φοιτήτριας.

Το κατηγορητήριο του αποδίδει τις πράξεις της επικίνδυνης οδήγησης που είχε αποτέλεσμα το θάνατο (κακούργημα), της εγκατάλειψης τροχαίου και της οδήγησης χωρίς δίπλωμα (πλημμελήματα).

Από την πλευρά της, η 19χρονη συνοδηγός, η οποία διώκεται ως απλή συνεργός στις δύο πρώτες πράξεις, αρνήθηκε το κατηγορητήριο.

Κατά την απολογία της φέρεται να ισχυρίστηκε πως σε καμία περίπτωση δεν παρείχε ψυχική συνδρομή στην τέλεση του αδικήματος της επικίνδυνης οδήγησης με αποτέλεσμα τον θάνατο. «Τρεις φορές ζήτησα από το οδηγό να σταματήσει και να κατέβω. Ήθελα να γυρίσω πίσω, αλλά εκείνος με καθησύχασε πιάνοντας το χέρι μου και διαβεβαιώνοντάς μου ότι όλα θα πάνε καλά», φέρεται να απολογήθηκε η ίδια.

Αύριο εντωμεταξύ αναμένεται να γίνει γνωστό σε ποια νοσοκομεία θα κατευθυνθούν τα όργανα της άτυχης φοιτήτριας για αυτό και η κηδεία της δεν θα γίνει σήμερα, όπως είχε αρχικά γίνει γνωστό, αλλά μετά το πέρας της όλης διαδικασίας.