Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Έπεσε μέρος τη σκηνής- Τραυματίστηκαν μαθητές

Τρόμος κατά τη διάρκεια προβών

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Έπεσε μέρος τη σκηνής- Τραυματίστηκαν μαθητές

Τρόμο προκάλεσε ένα ατύχημα που έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας (28/11) κατά τη διάρκεια προβών στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, μία αλλαγή της τελευταίας σκηνής στα σκηνικά έφερε την πτώση μέρους της σκηνής με αποτέλεσμα να τραυματιστούν μαθητές.

Τι συνέβη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Συγκεκριμένα, πρόεδρος του ΟΠΑΝ, Ιωσήφ Βουράκης, ανέφερε πως κατά την διάρκεια πρόβας μαθητών, ο παραγωγός άλλαξε χωρίς προειδοποίηση στηρίγματα στη σκηνή, με αποτέλεσμα να προκληθεί το ατύχημα.

Ακόμη ανέφερε πως θα αναζητηθούν ευθύνες για το ατύχημα ενώ ζήτησε συγγνώμη τόσο από τους γονείς όσο και από τους μαθητές. Παράλληλα έκανε γνωστό πως οι αλλαγές στη σκηνή έγιναν χωρίς να το γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι οι τεχνικοί του θεάτρου.

Οι τέσσερις μαθητές που τραυματίστηκαν ελαφρά, μεταφέρθηκαν προληπτικά σε διάφορα νοσοκομεία, ενώ νωρίτερα μέσα στη μέρα, στο νοσοκομείο χρειάστηκε να διακομισθεί και ο Σωτήρης Τσιόρδας μετά από ατύχημα που είχε (δείτε εδώ τις τελευταίες εξελίξεις για την κατάσταση της υγείας του).

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ατύχημα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Το Δημοτικό Θέατρο, χτίστηκε σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ιωάννη Λαζαρίμου κι εγκαινιάστηκε στις 9 Απριλίου του 1895. Το θέατρο έχει χωρητικότητα 600 θέσεων και βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της πόλης του Πειραιά.

Ειδικότερα, για την εποχή που αποφασίστηκε να ανεγερθεί στα τέλη του 19ου αιώνα, θεωρείται οραματική η ιδέα και μόνο της δημιουργίας ενός τέτοιου μεγέθους θεάτρου. Οι κάτοικοι του Πειραιά το 1883, όταν λήφθηκε η σχετική απόφαση, έφθαναν μόλις τους 27.000, εκ των οποίων ζήτημα ήταν αν οι 200 θεωρούνταν μορφωμένοι και άλλοι τόσοι να γνώριζαν στοιχειώδη γραφή και ανάγνωση.

Η απόφαση για την ανέγερση του Δημοτικού Θεάτρου του Πειραιά, πάρθηκε επί Δημάρχου Τρύφωνα Μουτζόπουλου και με Δημοτικό Συμβούλιο που το αποτελούσαν, οι Ι. Μελετόπουλος, Α. Ζωγράφος, Σ. Αναστασόπουλος, Γ. Καψαμπέλης, Ι Χριστοφίδης, Γ. Βραχνός, Δ. Πικιώνης, Κ. Παναγιωτόπουλος, Α. Βολανάκης, Αρ. Σκυλίτσης, Α. Πεπεμούντας, Ι. Σκλαβούνος, Γ. Σεργόπουλος, Χ. Ριζιώτης, Α. Μανίνας, Α. Δαμάσκος και Β. Τσάτσης, το 1883, τελευταία χρονιά της δημαρχιακής περιόδου.