Θρίλερ με την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ - Το πρόσωπο "κλειδί" για την λύση της υπόθεσης

Σφίγγει ο κλοιός

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θρίλερ με την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ - Το πρόσωπο

Ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε στις 9 Απριλίου 2021, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, από δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκι. Οι πρώτες ενδείξεις ανέφεραν ότι πρόκειται για στυγνή δολοφονία από το οργανωμένο έγκλημα...

Η οικογένεια του μέχρι και σήμερα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί, με την σύζυγό του να κάνει μια σπαρακτική ανάρτηση για τα γενέθλια του - δείτε εδώ πόσο του μοιάζει ο γιος του.

Ανακοινώσεις λοιπόν για τη δολοφονία του έκαναν όλα τα πολιτικά κόμματα, όπως επίσης και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία ανέφερε ότι η δολοφονία ενός δημοσιογράφου σε μια ευρωπαϊκή χώρα είναι μια απεχθής και δειλή πράξη και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθούν σύντομα οι δράστες.

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα σε έκθεσή τους αναφέρουν ότι ο Καραϊβάζ δολοφονήθηκε μετά από ρεπορτάζ για ομάδα εγκληματιών και αστυνομικών που φέρεται να εκβιάζουν νυχτερινά μαγαζιά για χρήματα σε αντάλλαγμα προστασίας.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του, το αυτοκίνητό του καθώς και το κινητό του τηλέφωνο είχαν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Με δεδομένο ότι ο δολοφονηθείς ήταν δραστήριος δημοσιογράφος, οι αστυνομικοί θεωρούν πιθανό να ανασύρουν στοιχεία ικανά να οδηγήσουν στα ίχνη των φυσικών κυρίως όμως των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας.

Οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ

Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονία

Οι ερευνητές της Ασφάλειας φέρονται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στη δολοφονία του Καραϊβάζ συμμετείχαν δύο ομάδες δραστών. Η πρώτη παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο κατά την έξοδο του από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού STAR (καθώς συμμετείχε στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα) και ενημέρωσε για τις κινήσεις του την ομάδα των εκτελεστών.

Για την εξιχνίαση της δολοφονίας οι έρευνες της αστυνομίας στράφηκαν στις τηλεφωνικές κλήσεις των δύο εκτελεστών με τους τσιλιαδόρους - συνεργούς τους και στα τρία βίντεο από κάμερες ασφαλείας, στα οποία οι δύο πληρωμένοι δολοφόνοι εμφανίζονται να ελέγχουν τα στενά γύρω από την οδό Θέμου Άννινου, πριν εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου. Οι έρευνες επίσης επικεντρώθηκαν στις επαφές του Καραϊβάζ με πηγές από τον υπόκοσμο και στα ρεπορτάζ που δημοσίευε στην ιστοσελίδα bloko.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις σύμφωνα με την εφημερίδα Realnews, αναφερουν πως υπήρξε ένα στοιχείο που οδηγεί τους αστυνομικούς σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Στα χέρια των αστυνομικών έπεσε ένα σοβαρότατο δεδομένο, από μια παράλληλη έρευνα, όπως αναφέρει πάντα το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Η έρευνα αυτή βασίστηκε στην πεποίθηση των αναλυτών της Ασφάλειας πως στη δολοφονία συμμετείχαν δύο ομάδες όπως προαναφέραμε και πιο πάνω. Η μία από τις ομάδες αφορά το δίδυμο των αδίστακτων εκτελεστών. Η άλλη αφορά αυτήν που παρακολούθησε το θύμα και τον ακολουθούσε σε όλη την πορεία του και ταυτόχρονα ενημέρωσε τους εκτελεστές για το πότε θα έμπαινε στην τελική ευθεία για το σπίτι του.

Οι αστυνομικοί επανεξέτασαν όλο το οπτικό υλικό που είχαν στη διάθεσή τους, έχοντας ως στόχο να βρουν έστω και το παραμικρό σημάδι που θα υποδείκνυε πως κάποιοι από όσους ήταν καταγεγραμμένοι μπορεί να παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ. Σε αυτόν τον κύκλο της έρευνας, ανακάλυψαν ένα πρόσωπο που κινείτο στην περιοχή και που είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις συμμοριών εκβιαστών, της λεγόμενης Greek Mafia.