Κιβωτός του Κόσμου: Δεσμεύεται οριστικά η περιουσία του πατέρα Αντώνιου και της Πρεσβυτέρας - Το πόρισμα των Αρχών

Όλη η αλήθεια

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε και δεύτερη επίσημη καταγγελία κατά του πατέρα Αντώνιου, ενώ την ίδια στιγμή έχουν αρχίσει έρευνες και στις δομές του οργανισμού "Χαμόγελο του Παιδιού". Από την πρώτη στιγμή που ο 19χρονος μίλησε για όσα έζησε τα προηγούμενα χρόνια στο σπίτι που φιλοξενούνταν στην ΜΚΟ, άρχισαν να ξεδιπλώνονται και να βγαίνουν στο φως όλα τα στοιχεία για την ζωή και τη δράση του παπά και τις συζύγου του, Σταματίας Γεωργαντή.

Αυτά αφορούν και τα οικονομικά τους αρχεία, εφόσον έχουν βρεθεί στους λογαριασμούς τους τεράστια χρηματικά ποσά τα οποία έχουν κινήσει μεγάλες υποψίες. Ύστερα από τόσες ημέρες, λοιπόν, η έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, η οποία διατάχθηκε από τον επικεφαλής της, επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, κατέληξε σε ένα συμπέρασμα σχετικά με την υπόθεση.

Το πόρισμα των Αρχών για τον πατέρα Αντώνιο

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, εντοπίζονται ενδείξεις τέλεσης σοβαρών κακουργηματικών πράξεων για τον ιερέα, την πρεσβυτέρα και τουλάχιστον δύο συνεργάτες τους.

Στο δεκασέλιδο πόρισμα που αφορά λογαριασμούς και ακίνητα, ο επικεφαλής κατέληξε πως προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης των αδικημάτων της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της υπεξαίρεσης και της απιστίας. Όπως αποδεικνύεται από την έρευνα που διαπράχθηκε, το ζευγάρι ζούσε με χρήματα της οργάνωσης.

Πάτερ Αντώνιος Πρεσβυτέρα

Την ίδια στιγμή, εντοπίστηκαν αγορές ακινήτων από τον πατέρα Αντώνιο που θεωρούνται ύποπτες και αυτό που φαίνεται πως "καίει" την πρεσβυτέρα είναι ότι είχε τη διαχείριση της οργάνωσης. Όσον αφορά τα άλλα δύο πρόσωπα, φέρεται να προέκυψαν ύποπτα ποσά στους λογαριασμούς τους.

Το πόρισμα αυτό έχει αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και θα συσχετισθεί με τη δικογραφία που κρατά ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης. Παράλληλα, διατάχθηκε οριστική δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.