Eκτός ΝΔ και εκτός ψηφοδελτίου η Μαρία Σπυράκη - Τι συμβαίνει με την υπόθεσή της

«Θα ζητήσω αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας», απαντά η ίδια

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Eκτός ΝΔ και εκτός ψηφοδελτίου η Μαρία Σπυράκη - Τι συμβαίνει με την υπόθεσή της

Για απάτη σχετικά με κονδύλια από τον προϋπολογισμό της ΕΕ ελέγχεται τις τελευταίες ώρες η Μαρία Σπυράκη, με τον Ευρωπαίο Γενικό Εισαγγελέα να ζητά την άρση της ασυλίας της. Η ίδια μάλιστα σήμερα 16/12 μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open και ανέφερε μεταξύ άλλων πως θα ζητήσει αναστολή της κομματικής της ιδιότητας, προκειμένου να γίνει απρόσκοπτα η έρευνα για τα όσα κατηγορείται.

Eκτός ΝΔ και εκτός ψηφοδελτίου η Μαρία Σπυράκη

«Εγώ δεν επικαλούμαι την ασυλία. Πρώην συνεργάτης έχει λάβει ποσό επιδόματος αλλοδαπής ενώ σύμφωνα με το συμβόλαιο έπρεπε να είναι συγκεκριμένες μέρες στο ευρωκοινοβούλιο αλλά απουσίαζε για προσωπικούς λόγους. Το έλαβε ενώ δεν το δικαιούτο. Έχουμε συχνά τέτοιου είδους ανακοινώσεις και πολύ συχνά η πρόταση για άρση ασυλίας απορρίπτεται. Εγώ ωστόσο δεν επικαλούμαι την ασυλία, θέλω να ξεδιαλύνει και να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Τα χρήματα τα έχει πάρει ο πρώην βοηθός μου, ο ίδιος μπορεί να αποδείξει τα της παρουσίας του. Δεν έχω κανενός είδους συναλλαγή με τον συνεργάτη μου, δεν έχω καμία οικονομική εκκρεμότητα με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο», ανέφερε.

Τόνισε μάλιστα πως δεν έχει σχέση με κάποιο σκάνδαλο, όπως το Qatar Gate που έχει προκαλέσει σάλο αυτή την περίοδο, με μια από τις πρωταγωνίστριες να είναι η Εύα Καϊλή (δείτε εδώ σε τι κατάσταση βρίσκεται η πολιτικός).

«Σε ό,τι με αφορά, δεν έχω καμία ανάμειξη με κανενός είδους σκάνδαλο», υποστήριξε.

Μάλιστα, με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, έγινε γνωστό μόλις πως αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται. Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές.