Πάνω από 5 ώρες κράτησε η ανάκρισή της - Ποια είναι η ψυχολογική κατάσταση της Εύας Καϊλή

Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πάνω από 5 ώρες κράτησε η ανάκρισή της - Ποια είναι η ψυχολογική κατάσταση της Εύας Καϊλή

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πολυσυζητημένη υπόθεση Qatar Gate στην οποία φαίνεται να εμπλέκεται και η Εύα Καϊλή. Μάλιστα, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει και επισκέψεις που είχε πραγματοποιήσει η πολιτικός στο Κατάρ και συγκεκριμένα στις εξής ημερομηνίες:

Στις 31/10 συναντήθηκε με τον ανώτατο αξιωματούχο του Κατάρ και ακολούθως με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εργασίας. Στη συνέχεια επέστρεψε στο ευρωκοινοβούλιο για να γυρίσει και πάλι στο Κατάρ για την έναρξη του μουντιάλ.

Η Εύα Καϊλή θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες, στις 22/12 και θα ξεκαθαρίσει τόσο η στάση των Βέλγων δικαστών όσο και η υπερασπιστική γραμμή που πρόκειται να ακολουθήσει.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ η Εύα Καϊλή αναμένεται να επιβεβαιώσει την διαφορετική στάση από τους υπόλοιπους κρατούμενους και κυρίως από τον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, που φέρεται να έχει δηλώσει στους δικαστές πως η ευρωβουλευτίνα δεν γνώριζε το παραμικρό (διαβάστε εδώ την ομολογία του).

Ποια είναι η ψυχολογική κατάσταση της Εύας Καϊλή

Σύμφωνα, πάλι, με το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται πως η Εύα Καϊλή, κατά την προσαγωγή της, ανακρινόταν για τουλάχιστον πέντε ώρες από τις βελγικές αρχές ενώ βρισκόταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και σε καθεστώς σύγχυσης.

Όμως δεν επικαλέστηκε την βουλευτική της ασυλία, κάτι που μπορεί να μετρήσει στην εικόνα της στους δικαστές. Το μεγάλο «αγκάθι» πάντως στην υπερασπιστική της γραμμή είναι η παραδοχή που φέρεται να έχει κάνει στις βελγικές αρχές πως είχε δει και στο παρελθόν βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι της, όπως και το γεγονός πως δεν ανέφερε άμεσα στις Αρχές την ύπαρξη των χρημάτων, αλλά ζήτησε από τον πατέρα της να τα απομακρύνει από το σπίτι.