Ρούλα Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε το αίτημα του Αλέξη Κούγια - Ορίστηκε η ημερομηνία της δίκης

Ο λόγος που δεν δέχτηκαν την αναβολή!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(NDPPHOTO / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΦΑΛΕΞΗΣ)
(NDPPHOTO / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΦΑΛΕΞΗΣ)

Το πρωί της Δευτέρας (9/1) ξεκίνησε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κατηγορείτο για το θάνατο της 9χρονης κόρης της και των δύο μικρότερων παιδιών της. Μάλιστα το πρωί, ο συνήγορος της, Αλέξης Κούγιας είχε ζητήσει από το δικαστήριο αναβολή της δίκης (δείτε εδώ εάν έγινε δεκτή).

Η κατηγορούμενη που πρόσφατα έγινε γνωστή η είδηση του διαζυγίου της από τον σύζυγο της (δείτε εδώ τα πρώτα λόγια του) βρίσκεται προφυλακιστέα από τον Απρίλιο στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού.

Οι εξελίξεις με την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Στις 11 Ιανουαρίου 2023 θα συνεχιστεί η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, μετά την απόρριψη του αιτήματος του Αλέξη Κούγια για αναβολή μέχρι τον Απρίλιο. Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της έδρας, η δίκη θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, καθώς στις 9 το πρωί της ίδιας μέρας έχει κληθεί σε απολογία από την 35η ανακρίτρια για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της.

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης για την δολοφονία και την απόπειρα δολοφονίας της κόρης της, επικαλούμενος σειρά σοβαρών δικών που είναι σε εξέλιξη ή ξεκινούν άμεσα με «προβλήματα παραγράφων ή λήξεως 18μηνων» στα οποία πρέπει να παρίσταται ζητήσει από το δικαστήριο να προχωρήσει σε αναβολή. Αναφέρθηκε επίσης σε σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο Αλέξης Κούγιας προανήγγειλε πως μεθαύριο Τετάρτη 11/1, η εντολέας του θα απολογηθεί για τη δικογραφία που αφορά τον θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της και έκανε λόγο για κίνδυνο να «έχουμε αντιφατικές αποφάσεις».

Ωστόσο, η πρόεδρος απέρριψε το αίτημα λέγοντας πως: «Πρώτο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της Δικαιοσύνης. Έχουμε μία κατηγορούμενη που είναι κρατούμενη. Δεν σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί αναβολή επειδή αργεί το 18μηνο ούτε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενη ή να δικαστεί όταν πλησιάζει το 18μηνο».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στο δικαστήριο
(NDPPHOTO / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΦΑΛΕΞΗΣ)