Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Γιούχαραν Πικραμμένο και Μενδώνη - Χαμός στην Μητρόπολη Αθηνών

Τους αποδοκίμασαν

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Γιούχαραν Πικραμμένο και Μενδώνη - Χαμός στην Μητρόπολη Αθηνών

Στην Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου έφτασαν ο Παναγιώτης Πικραμμένος και η Λίνα Μενδώνη, τους οποίους όμως ο κόσμος υποδέχτηκε με αποδοκιμασίες.

Την ίδια στιγμή έφτασε και η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου όπως και οι επίσημοι προσκεκλημένοι καθώς η εξόδιος ακολουθία θα ξεκινήσει στις 12:00, μετά το λαϊκό προσκύνημα που έληξε στις 11:00, παρά τις χιλιάδες κόσμου που περίμεναν να προσκυνήσουν (διαβάστε περισσότερα εδώ). Πρώτη έφτασε η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία. Ο Παύλος, ο Νικόλαος και ο Φίλιππος, οι τρεις γιοί του, ήταν οι πρώτοι που έφτασαν στον ιερό ναό και θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Διαβάστε περισσότερα: Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Δείτε live το τελευταίο αντίο

Ο Παύλος, ο Νικόλαος και ο Φίλιππος πήγαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου και ακολούθησαν το φέρετρο με τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου προς τη Μητρόπολη. Την ώρα της μεταφοράς, χαμήλωσαν το κεφάλι τους ως ένδειξη σεβασμού και έκαναν τον σταυρό τους. Ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Η αντίδραση του κόσμο κατά την άφιξη Πικραμμένου - Μενδώνη στη Μητρόπολη

Να σημειώσουμε πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος και υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εκπροσωπούν επίσημα την κυβέρνηση στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη μετά θάνατον - Αυτή είναι η περιουσία του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου

Παρόλα αυτά, μερικοί που ήταν εκεί για την κηδεία και το λαϊκό προσκύνημα νωρίτερα, τους αποδοκίμασε και τους γιούχαρε επειδή πιθανότατα εκπροσωπούν επίσημα την κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε πως δε θα αποδοθούν στον τέως Βασιλιά τιμές αρχηγού κράτους και δε θα γίνει η κηδεία δημοσία δαπάνη.