«Ας έπαιρνε την οικογένεια του να πήγαινε στα Τέμπη να καούν» - Η απάντηση πατέρα που έχασε το παιδί του στον Πορτοσάλτε

Οργισμένος ο πατέρας!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Ας έπαιρνε την οικογένεια του να πήγαινε στα Τέμπη να καούν» - Η απάντηση πατέρα που έχασε το παιδί του στον Πορτοσάλτε

Ο πατέρας του 26χρονου που αγνοείται μέχρι στιγμής μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, μίλησε μαζί με τον δικηγόρο του στον αέρα του ΣΚΑΙ. Δεν δίστασε μάλιστα, οργισμένος να απαντήσει στον Άρη Πορτοσάλτε με αφορμή κάποιες δηλώσεις που έκανε μετά το δυστύχημα.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών έκανε μία αναδρομή σε προηγούμενα δυστυχήματα λέγοντας:

«Έχω την αίσθηση πως όταν έγινε το ναυάγιο του Εξπρές Σαμινα και χάθηκαν άνθρωποι έξω από την Πάρο εκσυγχρονίσαμε την ακτοπλοΐα. Μπήκαν καινούρια καράβια. Όταν έγιναν τρία δυστυχήματα, δύο στα Τέμπη με τους φίλους του ΠΑΟΚ και ένα με τα μαθητούδια από την Ημαθία και το τρίτο στον Άγιο Κωνσταντίνο πάλι με μαθητές, αποφασίσαμε να κάνουμε οδικό δίκτυο, φτιάξαμε σήραγγες και τρένου και δρόμων. Άρα, έπρεπε δυστυχώς να πεθάνουν… και εκεί παιδιά. Παιδιά σχολείου. Δυστυχώς. Αν μου επιτρέπετε, η θυσία είναι θυσία, έγινε, δυστυχώς. Έχω την αίσθηση ότι θα προχωρήσουμε εκτός και αν έχουμε αποφασίσει να κλείσουμε τον ΟΣΕ και πεθάνουμε το τρένο στην Ελλάδα».

Δείτε επίσης: «Τα ακούγαμε όλα από το κινητό! Η κόρη μου παρακαλούσε να...» - Σοκάρει μαρτυρία πατέρα

Η απάντηση του πατέρα του 26χρονου που χάθηκε στα Τέμπη

Μιλώντας λοιπόν σήμερα ο πατέρας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ, οργισμένος θέλησε να απαντήσει στον Άρη Πορτοσάλτε!

«Είδα χθες σε ένα σάιτ έναν συνάδελφο σας στο κανάλι σας να λέει ότι έπρεπε να γίνει μια θυσία, δηλαδή τι εννοούσε, τι θυσία έπρεπε να γίνει; Έπρεπε να γίνει θυσία; Άμα ήθελε αυτός ας έπαιρνε το τρένο, ας έβαζε την οικογένεια του, τους φίλους και να πηγαίνανε στα Τέμπη να καούν αυτοί. Έπρεπε να γίνει θυσία για να αλλάξει το δημόσιο;», είπε μεταξύ άλλων.

O σπαραγμός του πατέρας της κοπέλας του 26χρονου που αγνοείται

Στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι ο πατέρας της νεαρής Καλλιόπης, μίλησε για την τραγωδία που βίωσαν οι δυο οικογένειες.

Εξομολογήθηκε σε βαρύ ψυχολογικό κλίμα και τσακισμένη φωνή, για τον έρωτα που ζούσαν τα δυο παιδιά. Ήταν στην Αθήνα για να τον γνωρίσει πριν τον βάλει στο τρένο για να γυρίσει σπίτι του στην Θεσσαλονίκη, αφού τα παιδιά είχαν σκοπό να παντρευτούν.

«Συγγνώμη αν με ακούς Δημήτρη στη γη που είσαι ή στους αγγέλους. Δε θα σε ξεχάσω ποτέ. Μου έδωσε η κόρη μου ένα μήνυμα, να σε τιμήσω, να σε κηδεύσω γιατί το αξίζεις. Της έδωσα υπόσχεση ότι θα το κάνω. Χθες το βράδυ, μου λέει η κόρη μου “μπαμπά έχουμε δρόμο μπροστά μας”. Ακόμα δε τον έχουν βρει, ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί. Πολλά παιδιά δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί. Τους γονείς του δε πρόλαβα να τους γνωρίσω.

Τα παιδιά γνωρίστηκαν πέρυσι στην Ισπανία. Δούλευαν στον ίδιο χώρο, στην εστίαση, σε ένα ξενοδοχείο στη Μάλαγα. Γύρισαν πίσω, βλεπόντουσαν αλλά όχι κάθε μέρα γιατί ήταν μακρινές οι αποστάσεις. Στις 13 Φεβρουαρίου πήγε η κόρη μου, την πήγα στο καταραμένο τρένο, το ίδιο που ταξίδευε ο Δημήτρης. Στις 13 Φεβρουαρίου την πήγα στο τρένο για να πάει Θεσσαλονίκη, την έλεγα να μην πάει, είχα κάποιο προαίσθημα. Η μαμά της μου έλεγε ότι η κόρη μας είναι ερωτευμένη, να την αφήσω. Έμεινε 5 μέρες στη Θεσσαλονίκη. Πήγε με δυο φίλες της, την Χριστίνα και την Πέννυ.

Πήγαν στο εξοχικό του και γύρισε. Μου είπε, “μπαμπά, θα φέρω στο σπίτι μόνο αυτόν που θα με παντρευτεί”. Και έφερε τον Δημήτρη. Όπου πήγαινε την παρουσίαζε ως γυναίκα του. “Η γυναίκα μου”, έλεγε. Στις 18.30 φύγαμε από το σπίτι. Δεν ήθελα να τους πάω στο σταθμό. Δεν ήθελα. Έλεγα στη γυναίκα μου να πάρουν το λεωφορείο μήπως και χάσει το τρένο και δε φύγει. Τόσο πολύ τον εκτίμησα και τον αγάπησα, ήθελα να κάτσει έστω 1-2 μέρες ακόμα. Τους έλεγα ψέματα ότι βαριέμαι για να χάσει το τρένο και να μην ταξιδέψει. Αναγκάστηκα και τον πήγα στο τρένο. Σε αυτόν τον καταραμένο σταθμό» είπε.

Δείτε επίσης: «Ήταν όπως στο Μάτι, παντού καμένα και διαμελισμένα πτώματα! Ένας πατέρας ζητούσε...» - Σοκάρει δημοσιογράφος

«Θέλω να πληρώσουν όλοι. Όχι μόνο ο σταθμάρχης. Έχω και θλίψη αλλά περισσότερη οργή. Όλα αυτά τα παιδιά μπορούν να τα φέρουν πίσω; Τι λένε σε αυτές τις μανάδες; Τι λένε;» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Μιλάω στο τηλέφωνο συνέχεια με τον πατέρα του αγοριού. Δε πρόλαβα να τον γνωρίσω... Δε θέλουμε ούτε λεφτά, ούτε συμπόνοια...Δεν ήρθα εδώ για να κάνω τηλεθέαση, ήρθα να πω τον πόνο μου. Να βγουν όλοι στους δρόμους, να φωνάξουν, να ανάψουν κεριά... Ο πατέρας του Δημήτρη μου είπε προχθές στο τηλέφωνο ότι τα παλικάρια δε θάβονται...» είπε με δάκρυα στα μάτια.