Γιάνης Βαρουφάκης: «Δεν είμαι ούτε δικαστής, ούτε...» - Οι πρώτες δηλώσεις του μετά τον ξυλοδαρμό που υπέστη

«Ευχαριστώ από τα βάθυ της καρδιάς μου»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(NDPPHOTO)
(NDPPHOTO)

Το μεσημέρι της Δευτέρας (13/3) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, προβλήθηκαν οι πρώτες δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη μετά τον ξυλοδαρμό που υπέστη από 20 κουκουλοφόρους. Να υπενθυμίουμε ότι ο πολιτικός αναγνώρισε δύο από τους ανθρώπους που του επιτέληθκαν (δείτε τους εδώ) και ο ένας εκ των δύο έχει οδηγηθεί στις αστυνομικές αρχές.

Για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα κατηγορείται ο 17χρονος που εμπλέκεται στην επίθεση ξυλοδαρμού του Γιάνη Βαρουφάκη το βράδυ της Παρασκευής 10/3 μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών -δείτε εδώ φωτογραφία του Βαρουφάκη λίγα λεπτά μετά την επίθεση.

Η δίωξη η οποία στρέφεται και κατά παντός άλλου υπευθύνου που συμμετείχε στην επίθεση αφορά στα κακουργήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και στα πλημμελήματα της συμμορίας και της παράνομης βίας και παράνομης οπλοφορίας.

Έχουν ταυτοποιηθεί όλοι όσοι συμμετείχαν στην επίθεση κατά του προέδρου του ΜΕΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, στα Εξάρχεια, σύμφωνα με τον πρόεδρο Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργο Καλλιακμάνη. Ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, μίλησε στο MEGA σχετικά με την επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη, σημειώνοντας ότι οι συγκεκριμένοι δράστες δεν ήταν μπράβοι της νύχτας «αλλά μπαχαλάκηδες, ήταν αναρχικοί».

Οι πρώτες δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη μετά τον ξυλοδαρμό του

«Αλλά δεν θα υποκαταστήσω εγώ τον ανακριτη και δεν είμαι δικαστής, θα παραμείνω πιστών στις δικαστικές διαδικασίες του συστήματων. Θα περιμένω να μιλήσει η δικαιοσύνη. Εμπιστεύομαι τις δικαστικές αρχές. Να ευχαριστήσω από τα βάθυ της ψυχής μου τους εργαζόμενους του προσωπικού του νοσοκομείου του Ευαγγελισμού, ήταν εξαιρετικοί και με προσεξαν πάρα πολύ», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στον ΑΝΤ1.