Με αίματα και πανάκι στην μύτη - Η πρώτη φωτογραφία του Γιάνη Βαρουφάκη λίγα λεπτά μετά τον ξυλοδαρμό του

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
NDP Photos
NDP Photos

Άγρια επίθεση ξυλοδαρμού δέχτηκε το βράδυ της Παρασκευής 10/3 ο Γιάνης Βαρουφάκης, από μια ομάδα άγνωστων ανθρώπων έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια και αμέσως φυσικά ο ίδιος μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό» όπου και του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Συγκεκριμένα, τον πλησίασαν 4 άνθρωποι και του επιτέθηκαν έξω από το εστιατόριο στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, όπως είχε γίνει και το 2015 πάλι στην ίδια περιοχή, ενώ βρισκόταν τότε εκεί με την σύζυγό του Δανάη Στράτου.

Αυτή τη φορά, ο ίδιος βρισκόταν στο εστιατόριο μαζί με άλλα μέλη του ΜέΡΑ25 από την Ευρώπη και μάλιστα, ο ένας από τους δράστες βιντεοσκοπούσε την επίθεση.

Λίγο αργότερα, η ιστοσελίδα newsbreak δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία μετά την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη όπου τον βλέπουμε να κρατά με ένα χαρτομάντηλο την μύτη του, όπου τρέχουν πιθανότατα αίματα, ενώ φαίνεται και η σύζυγός του, Δανάη Στράτου, με γυρισμένη την πλάτη, να συνομιλεί με κάποιον στον τηλέφωνο.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης προχώρησε ήδη στην πρώτη του ανάρτηση για το συμβάν αυτό (δείτε την εδώ) ενώ η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 έγραφε χαρακτηριστικά: «Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια». Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι. Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ.

Διαβάστε επίσης: Έκλεψαν το σκάφος του Γιάνη Βαρουφάκη - Δείτε φωτογραφία

Η πρώτη φωτογραφία του Γιάνη Βαρουφάκη λίγα λεπτά μετά τον ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια