Τέμπη: «Έφυγε από τα χέρια της κόρης μου που την τάιζε και...» - Ανατριχίλα με την περιγραφή της γιαγιάς του βρέφους που σώθηκε από την σύγκρουση

Ένα θαύμα μέσα σε όλη αυτή την οδύνη!

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI

Το βράδυ της Τρίτης 28/2 άλλη μία τραγωδία συγκλόνισε την Ελλάδα, καθώς δύο τρένα συγκρούστηκαν στα Τέμπη και εξαιτίας αυτής 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται στα νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση.

Μέσα σε όλη αυτή την οδύνη και τον θρήνο, ωστόσο, συνέβησαν και μερικά μικρά θαύματα και ένα από αυτά ήταν και το γεγονός πως ένα μωρό έξι μηνών σώθηκε, καθώς βρέθηκε κάτω από την θέση ενός επιβάτη, του Μιχάλη Κλάψη, ο οποίος βοήθησε πέρα από το βρέφος, πολύ ακόμη κόσμο. Η γιαγιά του παιδιού, λοιπόν, το απόγευμα της Τρίτης 21/3 μίλησε στο T-Live του ALPHA και προχώρησε σε λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του και όσα συνέβησαν εκείνη τη μοιραία μέρα (δείτε εδώ ποιος ηθοποιός έχασε την μητέρα του στη σύγκρουση και γιατί δεν μιλάει γι' αυτό δημόσια).

Συγκλονίζει η γιαγιά του βρέφους που βγήκε ζωντανό από την τραγωδία στα Τέμπη

«Ακούσαμε ένα μπαμ κι άρχισε να φεύγει το βαγόνι, να αναποδογυρίζει, δεν ξέρω. Εκείνη την ώρα μας πέταξε όλους, τσιρίζαμε, φάγαμε γυαλιά, δεν ξέραμε τι γινόταν. Κι όταν ανοίξαμε τα μάτια μας, ας πούμε, γιατί δεν ξέραμε τι γινόταν, είδαμε καπνούς, σκοτάδι κι ένας πανικός μέσα σε όλο το βαγόνι.

Προσπαθούσαμε να δούμε αν είμαστε καλά, η κόρη μου φώναζε «το μωρό, το μωρό, που είναι το μωρό» και μετά τη φώναξε με το όνομά της, άρχισε να κλαίει και τη βρήκαμε κάτω από το κάθισμα. Μας βοήθησε κι ένα παιδί εκεί και την τράβηξα εγώ κάτω από το κάθισμα, την έδωσα στην κόρη μου, έφυγε από τη μία πλευρά κι εγώ από την άλλη», είπε αρχικά.

«Το μωρό βρέθηκε κάτω από καθίσματα. Έφυγε από τα χέρια της κόρης μου που την τάιζε και βρέθηκε κάτω από το κάθισμα του παιδιού αυτού που ήταν παραδίπλα μου», εξομολογήθηκε μάλιστα στη συνέχεια η γιαγιά του βρέφους, ενώ εξήγησε πως ο νεαρός φοιτητής επικοινώνησε με την κόρη της αργότερα.