Τραγωδία Άρτα: «Μακάρι να μπορούσα να...» - Οι πρώτες δηλώσεις του 37χρονου πατέρα μετά τον τραγικό θάνατο του βρέφους στο αμάξι του

Δεν έχει καταφέρει να συνέλθει

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τραγωδία Άρτα: «Μακάρι να μπορούσα να...» - Οι πρώτες δηλώσεις του 37χρονου πατέρα μετά τον τραγικό θάνατο του βρέφους στο αμάξι του

Βυθισμένη στο πένθος είναι η οικογένειά του βρέφους που έμεινε κλειδωμένο στο αμάξι του πατέρα του στην Άρτα, αφού ο ίδιος το ξέχασε εκεί, με αποτέλεσμα μετά από ώρες να βρεθεί νεκρό με αφρούς στο στόμα. Ο 37χρονος δεν είχε αντιληφθεί τι είχε συμβεί μέχρι τι στιγμή που η σύζυγός του του τηλεφώνησε καθώς την ενημέρωσαν πως το παιδί τους δεν βρισκόταν στον βρεφονηπιακό σταθμό, όπως θα έπρεπε, και έκτοτε βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Ακόμη δεν έχει καταφέρει να συνέλθει και νωρίτερα απειλούσε μέχρι και πως θα αυτοκτονήσει, ωστόσο δημοσιογράφος της εκπομπής του ALPHA, T-Live, προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, με τον συνήγορό του να αποκαλύπτει πως τα μόνα λόγια που επαναλαμβάνει εδώ και ώρες είναι πολύ συγκεκριμένα.

Οι πρώτες δηλώσεις του πατέρα του νεκρού βρέφους στην Άρτα

«Μακάρι να μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση του παιδιού», αναφέρει διαρκώς ο πατέρας του 5,5 μηνών μωρού, ενώ ο δικηγόρος του πρόσθεσε πως το μήνυμα μοναδικό μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του είναι το εξής: «Μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση».

Διαβάστε επίσης: Θα βαφτίσουν το άψυχο σώμα του μωρού πριν την κηδεία - Το όνομα που θα του δοθεί

Ενώ σύμφωνα με το Live News ο ίδιος στην κατάθεσή του υποστηρίζει: «Ξεκινήσαμε από το σπίτι στις 7 το πρωί. Στη διαδρομή, σταμάτησα να πάρω καφέ. Ξεκινώντας, αντί να στρίψω για το βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Το παιδί στο πίσω κάθισμα πρέπει να κοιμόταν. Δεν έκλαιγε, δεν το άκουγα, το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέφτη».

Τι έδειξε η νεκροψία

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τετάρτης 10/5, το μωρό που πέθανε βρήκε μαρτυρικό ασφυκτικό θάνατο, παραμένοντας για οκτώ ώρες κλεισμένο στο ΙΧ του πατέρα του και κατέληξε από θερμοπληξία κι έλλειψη οξυγόνου σύμφωνα με τη νεκροψία-νεκροτομή.