«Πού βγάζουν χρήματα για να ζήσουν; Πουθενά. Σε κλοπές είναι κάθε μέρα» - Διαγράφουν μέλος της Νέας Δημοκρατίας μετά τις δηλώσεις του για το ναυάγιο στην Πύλο

Η επίσημη ανακοίνωση

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Eurokinissi
Eurokinissi

Το ναυάγιο που έλαβε χώρα κοντά στην Πύλο πριν από λίγα 24ωρα έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στους Έλληνες πολίτες, με πολλούς να μιλούν για την ανικανότητα του κράτους να επέμβει και να αποτρέψει αυτή την τραγωδία η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 79 ανθρώπους μέχρι στιγμής, με 500 ακόμα να αγνοούνται, ενώ άλλοι παραπονιούνται για το τριήμερο εθνικό πένθος που κήρυξε η κυβέρνηση, καθώς θεωρούν πως επειδή πρόκειται για μετανάστες δεν αφορά την χώρα μας (δείτε εδώ τις αιχμηρές δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μπογδάνου).

Αναταραχή, ωστόσο, προκάλεσαν και οι δηλώσεις του Σπήλιου Κρικέτου, που είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας, κατά τις οποίες ο ίδιος εξηγούσε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να χωρέσει άλλους μετανάστες, οι οποίοι δεν δουλεύουν πουθενά και κλέβουν για να ζήσουν.

«Δεν χωράνε άλλοι. Η χώρα μας δεν μπορεί να ζήσει άλλους μετανάστες», ανέφερε αρχικά σε συνέντευξή του στο Kontra Channel, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: «Πού μένουν αυτοί οι άνθρωποι, έχει αναρωτηθεί κανείς; Υπάρχουν διαμερίσματα ημιυπόγεια που μένουν 10-15 άτομα. Πού δουλεύουν αυτοί οι άνθρωποι; Πού βγάζουν χρήματα για να ζήσουν; Πουθενά. Σε κλοπές είναι κάθε μέρα οι περισσότεροι και είναι γεμάτα τα Αστυνομικά Τμήματα».

Καταλήγοντας: «Το ναυάγιο δεν θα μπει σε ζυγαριά με τα υπόλοιπα. Οι προηγούμενοι που είχαν έρθει, που δεν πνίγηκαν, τι έκαναν; Αυτό έκαναν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν στέγη, δεν έχουν εργασία».

Διαβάστε επίσης: Βίντεο με δυο αδέρφια που ανατριχιάζει - Πίστευε πως ήταν νεκρός στη θάλασσα αλλά τον βρήκε ζωντανό

Η ανακοίνωση για την διαγραφή μέλους της Νέας Δημοκρατίας μετά τις δηλώσεις του για το ναυάγιο στην Πύλο

Λίγες ώρες μετά την προβολή των απόψεων αυτών, λοιπόν, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφάσισε την διαγραφή του από αυτό με την εξής ανακοίνωση:

«Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη ο υποψήφιος βουλευτής, Σπήλιος Κρικέτος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία. Απόψεις, όπως αυτές που εξέφρασε ο Σπ.Κρικέτος δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εφάρμοσε μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, με φύλαξη των συνόρων αλλά με προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας χιλιάδες ανθρώπους που κινδυνεύαν στη θάλασσα και δίνοντας τέλος σε κολαστήρια όπως αυτό της Μόριας. Δηλώσεις μίσους και ρατσισμού είναι εκτός του αξιακού πλαισίου της ΝΔ».

Διαβάστε επίσης: Ναυάγιο Πύλος: «Έδωσα το κινητό μου τηλέφωνο για να...» - "Λύγισε" ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Καλαμάτας