«Στο δεύτερο σκάφος πίσω πετούσε ο γιος μου» - Ανατριχιάζει ο πατέρας πιλότου μετά τη συντριβή του canadair στην Κάρυστο

Πώς συνέβη το μοιραίο

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Στο δεύτερο σκάφος πίσω πετούσε ο γιος μου» - Ανατριχιάζει ο πατέρας πιλότου μετά τη συντριβή του canadair στην Κάρυστο

Συγκλονισμένη είναι ολόκληρη η Ελλάδα τις τελευταίες ώρες, καθώς πέρα από το γεγονός πως φωτιές έχουν ξεσπάσει και καίνε ασταμάτητα εδώ και μέρες σε δεκάδες περιοχές, εντοπίστηκαν νεκροί δύο πιλότοι canadair στην Κάρυστο, μετά από πτώση του αεροσκάφους τους κατά τη διάρκεια πυρόσβεσης (δείτε εδώ το βίντεο).

Πρόκειται για έναν 27χρονο και έναν 34χρόνο (δείτε εδώ αναλυτικά τα στοιχεία τους και την ανακοίνωση για το τριήμερο πένθος), ήρωες, οι οποίες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να σώσουν χιλιάδες συνανθρώπους τους.

Πίσω τους ακολουθούσε ένα δεύτερο canadair, ο πιλότος του οποίου είναι γιος του Ταξίαρχου Ε.Α. Μάμα Κρασσά, που παραχώρησε μερικές δηλώσεις στο OPEN, εξηγώντας τι συνέβη, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του και αποκαλύπτοντας την συνομιλία με το παιδί του μετά το τραγικό συμβάν.

Συγκλονίζει ο πατέρας του πιλότου του δεύτερου canadair για τον θάνατο των παιδιών στην Κάρυστο

«Στο δεύτερο σκάφος πίσω πετούσε ο γιος μου, κυβερνήτης. Με πήρε τηλέφωνο και με ενημέρωσε, γιατί καταλαβαίνετε την αγωνία μας. Δυστυχώς για τους δύο χειριστές του αεροσκάφους δεν τα καταφέρανε. Χάθηκε πάλι ένα πολύ καλό πλήρωμα με μεγάλη εμπειρία και πολύ καλοί χειριστές.

Αν δεν κατέβεις χαμηλά να ρίξεις το νερό δεν σβήνει η φωτιά. Το άσχημο εδώ λόγω των καπνών είναι ότι ο κυβερνήτης δεν αντελήφθη ότι υπήρχε συστάδα των δέντρων, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να πάρει ύψος, αποκολλήθηκε το φλοτ και επηρέασε τα πηδάλια και δεν ελεγχόταν το αεροπλάνο κατά την προσωπική μου εκτίμηση. Το κάνουμε με γνώση ότι είναι επικίνδυνο το επάγγελμά μας, αλλά δυστυχώς μερικές φορές οι συνθήκες είναι αντίξοες», ανέφερε.

Η τελευταία υδροληψία του αεροσκάφους πριν την πτώση