Πτώση Canadair: «Σβήνω φωτιές, μου απάντησες όλο καμάρι» - Η σπαρακτική ανάρτηση φίλης του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη

«Αντίο Περικλή μου. Για όσους σε γνωρίζαμε, ήσουν ήρωας και πριν την σημερινή σου θυσία»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Πτώση Canadair: «Σβήνω φωτιές, μου απάντησες όλο καμάρι» - Η σπαρακτική ανάρτηση φίλης του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη

Τριήμερο πένθος για τον χαμό των δυο πιλότων του Canadair που έπεσε κατά την διάρκεια της προσπάθειάς του να σβήσει τις φωτιές στην Κάρυστο (δείτε εδώ το σοκαριστικό βίντεο). Κανείς δεν μπορεί να το πιστέψει πως δυο νέα παιδιά μέσα σε δευτερόλεπτα έχασαν την ζωή τους, ενώ πάλευαν να σώσουν άλλες τόσες.

Οι αναρτήσεις στα social media από φίλους, γνωστούς και συγγενείς των δυο αυτών παιδιών είναι σπαρακτικές. Μια φίλη του Περικλή Στεφανίδη, δε, στο «αντίο» της αποκάλυψε πως o 27χρονος το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει πιλότος και γι’ αυτό έδωσε μάλιστα δύο φορές Πανελλήνιες.

Η σπαρακτική ανάρτηση για τον Περικλή Στεφανίδη

«Σε γνώρισα μόλις είχες πρωτομπει στην Ικάρων. Είχες περάσει με την 2η. Μπορούσες να μπεις σε όποια σχολή ήθελες σου είπα. Γιατί ξαναδωσες? Εγώ από μικρός Ίκαρος ήθελα να γίνω, μου απάντησες. Για το πρώτο σας σπίτι με τον Άγγελο και τον Θοδωρή, σας πήγα όλους μαζί να αγοράσετε τα έπιπλα σας. Σε πειράζαμε με την Νανά για τα προσωπικά σου κι εσύ γελούσες. Στην ορκωμοσία σου φιλοξένησα τους φίλους σου και σηκώσανε τον κόσμο την ώρα της τελετής από την υπερηφάνεια τους για εσένα. Πριν μερικούς μήνες σε είδα για τελευταία φορά και σε ρώτησα πως πάνε οι πτήσεις. Σβήνω φωτιές, μου απάντησες όλο καμάρι. Την προηγούμενη εβδομάδα έβλεπα τις φωτογραφίες από τις διακοπές σας. Όλοι οι φίλοι σου μαζί, μια γροθιά, μια οικογένεια. Γιατί ήσουν το καλύτερο παιδί. Και τώρα έγινες ΑΘΑΝΑΤΟΣ. Κρίμα τα νιάτα σου αγόρι μου. Και τα δικά σου και του κυβερνήτη σου. Αντίο Περικλή μου. Για όσους σε γνωρίζαμε, ήσουν ήρωας και πριν την σημερινή σου θυσία.»

«Αυτό το πλάνο θα με στοιχειώνει! Περίπου 10 λεπτά πριν...»

Πένθος στη χώρα και ο εικονολήπτης της ΕΡΤ που κατέγραψε και το δευτερόλεπτο της πτώσης μίλησε πρώτη φορά στο κεντρικό δελτίο του σταθμού δηλώνοντας σοκαρισμένος.

«Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Το σοκ είναι μεγάλο, αυτό το πλάνο θα με στοιχειώνει. Περίπου δέκα λεπτά πριν από το το μεσημεριανό δελτίο, έβλεπα τα αεροπλάνα που έκανα φοβερές προσπάθειες, καταπληκτικές προσπάθειες για να σβήσουν μια αναζωπύρωση φωτιάς. Κάποια στιγμή σκέφτηκα να πάρω την κάμερα για να κάνω δυο, τρία ωραία πλάνα κοντινά, εντυπωσιακά για να υπάρχουν. Γιατί πραγματικά οι άνθρωποι… Τέλοσπάντων, εκείνη την ώρα λοιπόν ακολουθώντας το αεροπλάνο, κάνοντας την λήψη, το βλέπω που χτυπάει πάνω στο δέντρο. Εκείνη την στιγμή δεν το πίστευα μα ξαφνικά το βλέπω να αλλάζει πορεία και να κάνει βουτιά.

Εκεί τη στιγμή βλέπω τον καπνό, τη φλόγα που σηκώθηκε και ύστερα ήρθε και ο κρότος. Ένας εκκωφαντικός κρότος που… Τέλοσπαντων» πρόσθεσε, με φωνή ταραγμένη, ο έμπειρος εικονολήπτης της δημόσιας τηλεόρασης συμπληρώνοντας εν συνεχεία πως «δεν το πίστευα και ακόμα δεν έχω συνέλθει! Αυτά».