Ριχάρδος: Πως από τον πάγκο στο Μοναστηράκι, έφτασε να πουλά χρυσό με το κοντάρι; Αφιέρωμα!

Δείτε όλη την πορεία του! Απίστευτη κι όμως αληθινή!

Ριχάρδος: Πως από τον πάγκο στο Μοναστηράκι, έφτασε να πουλά χρυσό με το κοντάρι; Αφιέρωμα!

Θα αναρωτιέστε όλοι πως ο περίφημος Ριχάρδος από τους πάγκους στο Μοναστηράκι έφτασε να πουλά χρυσάφι με το καντάρι;

Στα τέλη του 1990 η οικογένειά του φέρνει πετρώματα και απολιθώματα από τη Βραζιλία, ο κόσμος στο μπάγκο στο Μοναστηράκι γοητεύεται από τα πρωτόγνωρα αυτά διακοσμητικά και η δουλειά τράβα ξανά την ανιούσα. Διαβάστε παρακάτω...

Ο Ριχάρδος είναι πλέον έτοιμος να μείνει μόνος του στην ζωή. Επιλέγει μία τριώροφη μεζονέτα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και εγκαινιάζει τα πρώτα του μαγαζιά με ψεύτικα κοσμήματα και διακοσμητικά είδη σπιτιού στην Καραγιώργη Σερβίας.

Μέσα από αυτά τα πρώτα μαγαζάκια τα οποία του φέρνουνε πολλά χρήματα, ξεκίνα να κάνει και ενεχυροδανεισμούς, οι οποίοι του φέρουν ακόμη περισσότερα. Στα τέλη της δεκαετίας του 90 ο εργασιομανής πλέον Ριχάρδος συναντά τον πρώτο μεγάλο έρωτα της ζωής τους τα μάτια μιας Ρωσίδας.

Δείτε ακόμη: Αποκλειστικό: Πως περνάει ο Ριχάρδος στα κρατητήρια; Γυναίκες, ουίσκι, χαβαλές και δικαιολογίες!

Η πανέμορφη κοπέλα με τον κοντό ξανθό μαλλί και το θεϊκό κορμί γίνεται γρήγορα γυναίκα του και χαρίζει στο Ριχάρδο 4 γιους.

Η oικογένεια μένει αρχικά σε ένα μεγάλο ρετιρέ στο Παγκράτι και παράλληλα γύρω στο 2004 ξεκίνα να χτίζει μία βίλα 1000 m² στην Ανάβυσσο, σε ένα οικόπεδο 18 στρεμμάτων, το οποίο σταδιακά επεκτείνεται, με αποτέλεσμα σήμερα να ξεπερνά τα 100 στρέμματα.

Διαθέτει πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, αφιερωμένη στον πρωτότοκο γιο του Ριχάρδου που έχει πάθος με την κολύμβηση, υπερπολυτελή δωμάτια και ένα τζακούζι για 20 άτομα στο ισόγειο, κάποια μόνο από τα στοιχεία της πολυτελείας και της υπερβολής με τα οποία ο Ριχάρδος ξεκίνα να δένει τη ζωή του. Σε πλήρη αντιδιαστολή με την τελευταία, η εμφάνισή του παραπέμπει, στην καλύτερη των περιπτώσεων, σε έναν κακοντυμένο άνδρα που φορά συνεχώς την ίδια φθαρμένη καμπαρντίνα και κάτι παλιά παπούτσια, μιας που δεν δείχνει να τον νοιάζει και τόσο το πως θα φαίνεται αλλά το πως θα βγάζει λεφτά!

Για τον παραπάνω λόγο νοικιάζει ένα διαμέρισμα στο κέντρο της ομόνοιας όπου έχει πλέον ανοίξει τα γραφεία του, πηγαίνοντας σπανία στη βίλα. Ο γάμος του κλονίζεται και το διαζύγιο είναι πλέον μονόδρομος. Η σύζυγός του μαζί με τα τέσσερα παιδιά του μετακομίζουν στην Γλυφάδα, με εκείνο να φροντίσει ώστε να μην τους λείψει τίποτα, βλέποντας τους σπανία. Δεν έχει χρόνο γιατί έχει αρχίσει το αληθινό κυνήγι του θησαυρού ή αν θέλετε του χρυσού!

Λίγα χρόνια μετά ο έρωτας του χτυπάει ξανά την πόρτα. Αυτή τη φορά πίσω της στέκι μια μετανάστρια από το Μαρόκο, την οποία ο Ριχάρδος παντρεύεται και αποκτά μαζί της μία κόρη η οποία από την πρώτη στιγμή εξελίσσεται στην μεγαλύτερη αδυναμία ζωής του. Το ζευγάρι μένει αυτή τη φορά σε ένα διαμέρισμα της ομόνοιας προκειμένω Ριχάρδος να βρίσκεται κοντά στη δουλειά και όλοι μαζί επισκέπτονται την βίλα στην Ανάβυσσο μόνο τα σαββατοκύριακα.

Δείτε ακόμη: Αποκάλυψη: Το αγοράκι στην φωτογραφία είναι το «χρυσό» πρόσωπο των ημερών!
Όμως ούτε αυτός ο γάμος θα έχει αίσιο τέλος, πριν από τρία περίπου χρόνια ο Ριχάρδος χωρίζει για δεύτερη φορά. Η δουλειά και το χρήμα, το χρήμα και η δουλειά γίνονται πλέον η δεύτερη φύση του και εκείνος ο απόλυτος άρχοντας του Χρυσού Βασιλείου!

Τα τελευταία τρία χρόνια άρχισε να εμφανίζεται στην τηλεόραση με πληρωμένα αφιερώματα και συνεντεύξεις κυρίως στο πρώην Έψιλον νυν Οpen.

Μεγαλουργεί στα «Αποκαλυπτικά», όπου εμφανίζεται ως ένας τεράστιος επιχειρηματίας που σκύβει στοργικά πάνω από τους ανθρώπους που χρειάζονται επειγόντως χρήματα. Ο Φουρθιώτης τον αποθεώνει.

Σύμφωνα με την δικογραφία ερευνά η δικαιοσύνη το ρόλο του παρουσιαστή, αφού φέρεται να πληρώνεται τις μετρητοίς για κάθε εμφάνιση του Ριχάρδου με υπόνοιες για μη ύπαρξη παραστατικών!

Ο Ριχάρδος στις διαφημίσεις λέει ξανά και ξανά ότι μόνο σε αυτόν τα κοσμήματα εκτιμώνται σαν κοσμήματα και όχι σαν χρυσός. Η αλήθεια όμως για τον απλό κόσμο, αποδεικνύεται πολύ διαφορετική όταν περνάει την πόρτα ενός από τα 100 ενεχυροδανειστήρια που έχει ανοίξει όλα αυτά τα χρόνια. Πόσο απασχολεί αυτό τον ίδιο; Μάλλον καθόλου λένε άνθρωποι που βίωσαν την εμπειρία να ακουμπήσουν κοσμήματα ,ασημικά και ρολόγια προκειμένου να καλύψουν άμεσες ανάγκες τους. Μετά το δεύτερο διαζύγιο του οποίου ο λόγος φαίνεται να τον πλήγωσε πολύ, βγαίνει συνήθως με φίλους και απολαμβάνει σε κάθε έξοδο του την αγαπημένη του σαμπάνια. Κάτι που εύκολα διαπιστώνει κανείς αν περιηγηθεί στην ιστοσελίδα του facebook.

Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε από ένα πάγκο στο Μοναστηράκι ο Ριχάρδος και έχτισε την αυτοκρατορία χρυσού αναφέρει το ρεπορτάζ από το «Πρώτο Θέμα».