Πασίγνωστος ηθοποιός από το «Καφέ της Χαράς» κατεβαίνει για βουλευτής μαζί με το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη!

Δεν το περιμέναμε!

Πασίγνωστος ηθοποιός από το «Καφέ της Χαράς» κατεβαίνει για βουλευτής μαζί με το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη!

Τον μάθαμε μέσα από το «Καφέ της Χαράς» και τώρα κατεβαίνει στην πολιτική!

Ο γνωστός ηθοποιός θα βρίσκεται με το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη. Διαβάστε παρακάτω...

Ο λόγος για τον Γιάννη Παπαθανάση ο οποίος αποφάσισε να προσφέρει στα κοινά, βάζοντας υποψηφιότητα για τις βουλευτικές εκλογές στην Αιτωλοακαρνανία στο πλευρό του Βασίλη Λεβέντη.

Στο «Καφέ της Χαράς» ο ηθοποιός είχε υποδυθεί τον ρόλο του Σταύρακα.

Ηθοποιός στην πολιτική από το Καφέ της Χαράς

Διάβασε την ανακοίνωση: «Στην Αιτωλοακαρνανία θα είναι υποψήφιος ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Παπαθανάσης με το ψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων. Ο Γ. Παπαθανάσης θα δώσει την εκλογική μάχη στον τόπο που αγάπησε και μεγάλωσε, ενώνοντας τις δυνάμεις με όλους τους ενεργούς πολίτες για μια ισχυρή Ένωση Κεντρώων».

Ηθοποιός στην πολιτική από το Καφέ της Χαράς

«Υπήρξαν επεισόδια του “Καφέ της Χαράς” που έκαναν 60% τηλεθέαση! Αυτά τα νούμερα δεν υπάρχουν πλέον»!

Ο Θοδωρής της κωμικής σειράς του Alpha «Ελα στη θέση μου» , Χάρης Γρηγορόπουλος, καταθέτει τη δική του αλήθεια για την τηλεοπτική πραγματικότητα.

Εξηγεί σε τι φάση βρίσκεται αυτή τη στιγμή η παραγωγή του «Καφέ της Χαράς».

Ακόμα μια ωραία χρονιά!
«Δόξα τον Θεό. Εχουμε την επιτυχία που συνεχίζεται με το “Ελα στη θέση μου” στον ALPHA και ακόμα μία στο θέατρο Αθηνά με τη “Διπλή ταρίφα” του Ρέι Κούνεϊ. Πρόκειται για μια κωμωδία του 1970 που έχουμε προσαρμόσει στα ελληνικά δεδομένα της συγκεκριμένης δεκαετίας. Το ονομάσαμε έτσι καθώς ο πρωταγωνιστής είναι ταξιτζής και μάλιστα διπλοπαντρεμένος».

Βλέπετε τον κόσμο να είναι ευχαριστημένος;
«Ο κόσμος μάς ευχαριστεί για το γέλιο που του προσφέρουμε. Καθώς περνάει δύσκολα τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε πόσο ειλικρινές είναι αυτό το ευχαριστώ. Είναι σαν να επιτελούμε έργο».

Καφέ της Χαράς τηλεθέαση

Τι γίνεται όμως με τον Θοδωρή φέτος; Νομίζω τον βλέπουμε διαφορετικό, πιο συνειδητοποιημένο.
«Χαίρομαι πραγματικά με αυτό που λέτε. Γιατί εγώ δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Απλά παίζω αυτά που γράφουν οι σεναριογράφοι. Πολλές φορές εκπλήσσομαι. Οπως όταν ο χαρακτήρας υποκύπτει στο πάθος του τζόγου -ένα πάθος που το βλέπουμε γύρω μας, είναι υπαρκτό- το υποστηρίζω χωρίς να φαίνεται πως είναι κάτι ιδιαίτερο. Δεν θεωρώ πως υπάρχουν αλλαγές στον χαρακτήρα. Απλά του συμβαίνουν κάποια πράγματα που μάλλον δεν θα περίμενε κανείς πως θα συμβούν. Είναι η τρίτη χρονιά που υποδύομαι τον Θοδωρή και η αλήθεια είναι πως έχω χουχουλιάσει μέσα σε αυτόν τον χαρακτήρα. Είμαστε στο έλεος του σεναριογράφου.. είναι ο θεός μας. Τον ήρωα αυτό τον έχω αγαπήσει γιατί έχουμε διαφορές ως προσωπικότητες. Δεν με νοιάζει όσα χρόνια και αν συνεχιστεί αυτή η σειρά».

Κατά καιρούς έχει εκδηλώσει και την προτίμησή του στο ωραίο φύλο. Δεν θα έρθει λοιπόν η στιγμή που θα τον δούμε με κάποια γυναίκα;
«Θα το ήθελα. Γιατί είναι πολλά χρόνια μόνος του. Από τότε που έφυγε η γυναίκα του δεν υπήρξε άλλη σύντροφος. Εχει κάνει βέβαια κάποιες προσπάθειες αλλά υπήρξαν άκαρπες».

Εχει όμως τον κολλητό του τον Λεωνίδα που τσακώνεται μαζί του συνέχεια και περνάει η ώρα!
«Εχει τον κολλητό του, τον γιο του και τους ανθρώπους του μαγαζιού. Είναι ένας χαρακτήρας της οικογένειας».

Λέγεται πως η σειρά δεν θα συνεχιστεί. Μάλλον θα σας στενοχωρούσε το γεγονός αν κρίνω από τις απαντήσεις σας. Ωστόσο συνάδελφοί σας από τη σειρά θεωρούν πως ίσως έχει κουράσει μετά από τόσα χρόνια και πρέπει να τελειώσει όσο βρίσκεται πρώτο στις προτιμήσεις των τηλεθεατών.
«Συμφωνώ σε αυτό, γιατί εν αρχή ην ο λόγος. Και αν δεν έχουμε να υποστηρίξουμε ένα καλό και εμπνευσμένο σενάριο, δεν θα υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε. Αλλά εγώ πιστεύω πως υπάρχει ζουμί σε αυτή τη σειρά. Εχει βάλει ρίζες στους τηλεθεατές και θα ακολουθήσουν σε περίπτωση που συνεχιστεί. Εχει δείξει καλά δείγματα και το καστ είναι δεμένο. Από την άλλη, φοβάμαι τα νέα πράγματα καθώς μπορεί κάτι να συμβεί και να μην έχει την ίδια τύχη. Είναι πολλές οι σειρές που δεν έχουν ενδιαφέρον για τον κόσμο».

Παρόλο που το καστ είναι εξαιρετικό...
«Δεν έχει να κάνει με το καστ αλλά με μια περίεργη χημεία που προκύπτει. Σαν μια ηλεκτρική ένταση που ή πετυχαίνει ή όχι. Μπορεί να παίζεις στην τηλεόραση και να είναι σαν να μην παίζεις. Εμείς έχουμε στα χέρια μας κάτι που έχει εξέλιξη και ενδιαφέρον, απλά θέλει μια παραπάνω φροντίδα».

Καφέ της Χαράς τηλεθέαση

Φέτος η μυθοπλασία επανήλθε...
«Ευτυχώς! Εγώ είμαι μεγάλος σε ηλικία και το έχω ζήσει αυτό με τα ριάλιτι. Πριν από καμιά δεκαπενταριά χρόνια, είχαν πάρει προβάδισμα τα ριάλιτι, με το “Big Brother” και μετέπειτα με το πρώτο “Survivor”. Είχε γίνει χαμός. Τη δεύτερη και την τρίτη χρονιά όμως έσβησαν. Το ήξερα πως θα συμβεί πάλι. Η μυθοπλασία δεν πρέπει να λείπει από την τηλεόραση. Δεν πρέπει να δίνει χώρο στα ριάλιτι. Ας υπάρχει ένα ή δύο για να μπορείς να κρατήσεις ένα καλό επίπεδο, αλλιώς θα είναι ένα πράγμα κατινίστικο. Μια καλή σειρά θα την ακολουθεί ο κόσμος και θα τη βλέπει».

Ωστόσο, σύντομα θα ενσαρκώσετε ξανά τον ρόλο του Τρελαντώνη καθώς θα επανέλθει το «Καφέ της Χαράς». Θα λέγατε πως αυτή η σειρά αντιπροσωπεύει την ιστορία της τηλεόρασης;
«Πράγματι, είναι κάτι αρχειακό πλέον. Πρώτα απ’ όλα, όταν παιζόταν υπήρχαν επεισόδια που έκαναν 60% τηλεθέαση. Αυτά τα νούμερα δεν υπάρχουν πλέον. Ο κόσμος συνεχίζει και το βλέπει γιατί του θυμίζει άλλες εποχές. Φέρνει αναμνήσεις στον κόσμο. Τους ζεσταίνει την καρδούλα. Κάθε επεισόδιο έβγαινε σε πολλές μέρες γυρισμάτων. Τότε δεν είχε ξεσπάσει ακόμα η κρίση, η τηλεόραση διέθετε κάποια χρήματα και έτσι δημιουργήθηκε μια σειρά που απολαμβάνει ακόμα ο κόσμος. Δεν υπήρχε στούντιο. Πηγαίναμε κάθε μέρα χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο στα Κιούρκα, τον Κουβαρά, το Λαύριο».

Ολα αυτά λοιπόν συνέθεσαν την τέλεια σειρά μυθοπλασίας;
«Για όλα τα παραπάνω και γιατί είχε αναγνωρίσιμους χαρακτήρες της ελληνικής πραγματικότητας αλλά λίγο πιο πίσω στον χρόνο. Το ότι ήταν μεταφερμένο σε ένα χωριό αυτό σήμαινε ότι είχε καθαρούς χαρακτήρες. Αλλες ψυχές, γιατί μια μικρή κοινωνία έχει άλλες προσωπικότητες».

Σε τι φάση βρίσκεται αυτό το πρότζεκτ;
«Εχω μιλήσει με τον Χάρη Ρώμα. Μου είπε την πρόθεσή του να ξαναγίνει. Είδα μια φλόγα από εκείνον».

Πώς θα θέλατε μετά από 20 χρόνια να είναι ο Τρελαντώνης;
«Ειλικρινά δεν το έχω σκεφτεί. Σίγουρα τα πολλά χρόνια που πέρασαν πρέπει να είναι καθοριστικά. Θα με απασχολήσει όσο με απασχόλησε και την πρώτη σεζόν. Στην αρχή δυσκολεύτηκα γιατί ήταν ένας ρόλος ιδιαίτερος. Εμφανιζόταν λέγοντας κάποια ποιηματάκια. Δεν ήξερα ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος, πώς ζούσε, τι έκανε. Ημουν αβέβαιος. Μόλις όμως βγήκε η σειρά και είδα την ανταπόκριση, όλα μετά ήταν πολύ πιο εύκολα. Τώρα θα έχω την ίδια αγωνία».

Λογικό αν σκεφτεί κανείς πως εκτός από τη Χαρά και τον Πώποτα, και ο Τρελαντώνης είναι άρρηκτα δεμένος με το «Καφέ της Χαράς».
«Και ο Φατσέας σίγουρα. Ολοι οι χαρακτήρες αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό. Απλώς κάποιοι λίγο παραπάνω».

Το κοινό που ήδη ξέρει την είδηση τι σας λέει;
«Με ρωτάνε όλοι αλλά δεν ξέρω τι να πω καθώς δεν έχει πάρει κάποια επίσημη μορφή το όλο πράγμα. Λογικό βέβαια καθώς θα είναι για την επόμενη χρονιά. Υπάρχει αναμονή και προσμονή».


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΗΓΗ: TV24