Μεγάλη προσοχή! Αυτά είναι τα φάρμακα που προκαλούν τάσεις αυτοκτονίας!

Ποια φάρμακα πρέπει να προσέξετε!

Μεγάλη προσοχή! Αυτά είναι τα φάρμακα που προκαλούν τάσεις αυτοκτονίας!

Νέα καναδική μελέτη διαπίστωσε πως αρκετά από τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε καθημερινά προκαλούν τάσεις αυτοκτονίας! Μεγάλη προσοχή!

Ο κίνδυνος μάλιστα φτάνει και στο 63% στα αντιϋπερτασικά φάρμακα! Δώστε προσοχή ώστε να σώσετε την υγεία σας!

ερευνητές του Ινστιτούτου Γνώσης Li Ka Shing στο Νοσοκομείο St. Michael’s του Τορόντο υποστηρίζουν ότι τα άτομα που λαμβάνουν αναστολείς υποδοχέων αγγειοτενσίνης είναι πιθανότερο να πεθάνουν εξαιτίας αυτοχειρίας, συγκριτικά με όσους λαμβάνουν άλλα αντιϋπερτασικά σκευάσματα, όπως οι αναστολείς διαύλων ασβεστίου.

Μεγάλη προσοχή: Αυτά είναι τα δύο φάρμακα που μπορούν να προκαλέσουν ανακοπή καρδιάς!


Οι επιστήμονες μελετώντας καναδικές βάσεις δεδομένων υγείας εντόπισαν 964 άτομα που είχαν αυτοκτονήσει εντός 100 ημερών από τη συνταγογράφηση είτε αναστολέων υποδοχέων αγγειοτενσίνης, είτε διαύλων ασβεστίου. Και τους συνέκριναν με ομάδα ελέγχου 3.000 ατόμων που έπαιρναν επίσης αντιϋπερτασικά φάρμακα.

Οι χρήστες των αναστολέων υποδοχέων αγγειοτενσίνης είχαν 63% αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονίας, χωρίς ωστόσο η μελέτη να εδραιώνει αιτιολογική σχέση.

«Υπάρχει λόγος να ανησυχούμε. Αν και προς το παρόν δεν θα έμπαινα σε διαδικασία αλλαγής των ιατρικών συνταγών προτού επαληθευτούν τα αποτελέσματα της μελέτης», λέει ο επικεφαλής ερευνητής Muhammad Mamdani, προσθέτοντας ότι «αν σαν ασθενής είχαν επιλογή θα διάλεγα τους αναστολείς διαύλων ασβεστίου έναντι των αναστολέων υποδοχέων αγγειοτενσίνης».

Και τα δύο είδη αντιϋπερτασικών παρεμβάνουν στην δράση της αγγειοτενσίνης ΙΙ, μιας ορμόνης του σώματος που προκαλεί στένωση των αιμοφόρων αγγείων. Οι αναστολείς υποδοχέων αγγειοτενσίνης μπλοκάρουν την ορμόνη από το να προσδεθεί στους υποδοχείς και διατάσσουν τα αιμοφόρα αγγεία να στενέψουν, ενώ οι αναστολείς διαύλων ασβεστίου μειώνουν την ποσότητα της παραγόμενης αγγειοτενσίνης.

Και οι δύο κατηγορίες αντιϋπερτασικών συνταγογραφούνται ευρέως για την διαχείριση της υπέρτασης, της χρόνιας νεφρικής νόσου, της καρδιακής ανεπάρκειας και του διαβήτη.

Αναφορικά με την σχέση των αναστολέων υποδοχέων αγγειοτενσίνης με την αυτοχειρία, οι ερευνητές εικάζουν ότι επειδή τα φάρμακα αυτά αυξάνουν τα επίπεδα της αγγειοτενσίνης ΙΙ στον εγκέφαλο, αυτό μπορεί να συνεπάγεται αλλαγές στην διάθεση και ενδεχομένως να προάγεται ο αυτοκτονικός ιδεασμός.

Κόκκινος συναγερμός: Αυτά είναι τα φρούτα που έχουν ψεκαστεί με φυτοφάρμακα!

Αυτά είναι τα φρούτα που έχουν ψεκαστεί με φυτοφάρμακα! Χτύπησε κόκκινος συναγερμός! Ενημερωθείτε...

Καθαρά τρόφιμα, vs ψεκασμένα τρόφιμα: Σύμφωνα με τα στοιχεία του EWG, σχεδόν τα 3/4 των 6.953 δειγμάτων τροφίμων που εξετάστηκαν από το αρμόδιο τμήμα γεωργίας των ΗΠΑ το 2014, περιείχε υπολείμματα φυτοφαρκάκων.

Μετά τη φετινή έρευνα του EWG, εντοπίστηκαν 146 διαφορετικά χημικά σε φρούτα και λαχανικά, χημικά που επέμειναν και μετά το καλό πλύσιμο ή ακόμα και το ξεφλούδισμα φρούτων και λαχανικών.

Οι 10 χειρότερες τροφές που επιταχύνουν τον ...θάνατο!

Τα ευρήματα της μελέτης σε φρούτα και λαχανικά δείχνει πως παρά την απαίτηση των καταναλωτών να παράγονται λιγότερα αλλά πιο καθαρά τρόφιμα, οι εταιρίες επιμένουν να ρίχνουν στην αγορά φρούτα και λαχανικά ψεκασμένα.

Οι καταναλωτές πάντως, δείχνουν μια τάση, να στρέφονται σε φρούτα και λαχανικά που ξέρουν πως έχουν βρεθεί με τα λιγότερα δυνατά χημικά, ειδικά στις περιπτώσεις που δεν μπορούν να ακολουθούν μια 100% καθαρά οργανική διατροφή.

Η “βρόμικη δωδεκάδα” – Τα πιο ψεκασμένα τρόφιμα
1. Φράουλες

2. Μήλα

3. Νεκταρίνια

4. Ροδάκινα

5. Σέλερι

6. Σταφύλια

7. Κεράσια

8. Σπανάκι

9. Ντομάτες

10. Πιπεριές

11. Ντοματίνια

12. Αγγούρια

Κάθε ένα από αυτά τα τρόφιμα, βρέθηκε θετικό σε έναν υψηλό αριθμό πολλών διαφορετικών χημικών και φυτοφαρμάκων και μάλιστα σε μεγάλη συγκέντρωση.

Πάνω από το 98% των δειγμάτων φράουλας, ροδάκινου, νεκταρινιών και μήλων, βρέθηκαν θετικά σε τουλάχιστον ένα κατάλοιπο φυτοφάρμακου.

Η μέση πατάτα έχει περισσότερα φυτοφάρμακα σύμφωνα με το βάρος της σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα τρόφιμα που εξετάστηκαν.

Ένα μέσο δείγμα πιπεριάς και σταφυλιού, βρέθηκε να έχει 15 χημικά.

‘Ενα μέσο δείγμα φράουλας έχει 17 διαφορετικά χημικά.

Η καθαρή δεκαπεντάδα – Τα καθαρά τρόφιμα
Στον αντίποδα, η καθαρή δεκαπεντάδα περιλαμβάνει τα προϊόντα με τις μικρότερες συγκεντρώσεις παρασιτοκτόνων.

1. Αβοκάντο

2. Καλαμπόκι

3. Ανανάς

4. Λάχανο

5. Κατεψυγμένος αρακάς

6. Κρεμμύδια

7. Σπαράγγια

8. Μάνγκο

9. Παπάγια

10. Ακτινίδιο

11. Μελιτζάνα

12. Πεπόνι ποικιλία Honeydew

13. Γκρέιπφρουτ

14. Πεπόνι ποικιλία Cantaloupe

15. Κουνουπίδι

Tο αβοκάντο ήταν το πιο καθαρό με μόνο 1% της ποσότητας να βρίσκεται θετικό σε παρασιτοκτόνα.

Το 89% του ανανάνα, το 81% της παπάγιας, το 78% του μάνγκο, το 73% του ακτινιδίου δεν είχαν καθόλου χημικά.

Κανένα από την καθαρή λίστα φρούτων και λαχανικών δεν βρέθηκε θετικό σε περισσότερα από 4 υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Μόνο το 5,5% της καθαρής λίστα βρέθηκε θετικό σε περισσότερα από 2 χημικά.

Και δύο ακόμα
Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το EWG επισημαίνει ότι δύο ακόμα είδη προϊόντων, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά – όπως η λαχανίδα (kale) και τα παραπούλια και οι καυτερές πιπεριές – δεν ανήκουν ακριβώς στην Βρώμικη Δωδεκάδα αλλά «συχνά μολύνονται με παρασιτοκτόνα τοξικά για το νευρικό σύστημα του ανθρώπου» καθώς περιέχουν ίχνη εξαιρετικά επικίνδυνων φυτοφαρμάκων.

Η EWG συνιστά ότι όσοι καταναλώνουν πολλά από αυτά τα τρόφιμα να τα αγοράζουν στην bio Μορφή τους ή να τα καλλιεργούν μόνοι τους. Αν δεν έχεις καμία από τις δύο παραπάνω επιλογές, ο οργανισμός προτείνει να μαγειρεύεις καλά τις κατηγορίες αυτές: Αντί για ωμή πράσινη σαλάτα, προτίμησε λαχανόρυζο ή χορτόπιτα.


Πηγή: Iatrikanea.gr

Τρόφιμα - θάνατος: Σταμάτα να τα τρως αν θες να βγάλεις το καλοκαίρι!
Αν θες να βγάλεις το καλοκαίρι του 2019 σταμάτα άμεσα να τρως αυτά τα τρόφιμα θάνατος! Ποια είναι; Θα τα μάθεις όλα στο Youweekly.gr!

Σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακές νόσους και πρόωρο θάνατο, σύμφωνα με δύο μεγάλες ευρωπαϊκές έρευνες.

Ο λόγος για τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα!

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην επιθεώρηση British Medical Journal (BMJ), σύμφωνα με τους επιστήμονες αναδεικνύουν την ανάγκη καθιέρωσης πολιτικών περιορισμού της πρόσληψης αυτών των τροφών και της προώθησης φρέσκων ή άλλων, ελάχιστα επεξεργασμένων τροφίμων.


Αυτά είναι τα 4 «υγιεινά» τρόφιμα που πρέπει να διώξεις από την κουζίνα σου τώρα!
Οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν δείξει ότι οι επεξεργασμένες τροφές (συσκευασμένα προμαγειρεμένα τρόφιμα, σνακ, ανθρακούχα αναψυκτικά, δημητριακά με ζάχαρη, έτοιμα γεύματα με συντηρητικά, κρέατα και θαλασσινά που έχουν υποστεί ανασύσταση, αφυδατωμένες σούπες λαχανικών κ.ά.) αποτελούν το 25-60% της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης. Παράλληλα, έχει φανεί ότι αυτό το είδος των τροφών σχετίζεται με παχυσαρκία, υψηλή χοληστερίνη, ορισμένα είδη καρκίνων και πολλά άλλα δεινά.

Στην πρώτη έρευνα, που διεξήχθη στη Γαλλία και στη Βραζιλία, οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα που συνέλεξαν από ημερολόγια γευμάτων έξι 24ώρων 105.159 ατόμων. Οι τροφές χωρίστηκαν ανάλογα με το επίπεδο επεξεργασίας τους. Στη συνέχεια παρακολούθησαν τους συμμετέχοντες επί δέκα χρόνια. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι για κάθε αύξηση κατά 10% της κατανάλωσης επεξεργασμένων τροφίμων αυξάνεται η πιθανότητα κάθε είδους καρδιαγγειακής νόσου κατά 12%, ειδικότερα στεφανιαίας νόσου κατά 13% και εγκεφαλοαγγειακής νόσου κατά 11%.

Από την άλλη, Ισπανοί ερευνητές μελέτησαν 19.899 αποφοίτους ισπανικών πανεπιστημίων (7.786 άνδρες, 12.113 γυναίκες) με μέσον όρο ηλικίας τα 38 έτη, οι οποίοι συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο για τη διατροφή. Και πάλι, τα τρόφιμα ομαδοποιήθηκαν σύμφωνα με τον βαθμό επεξεργασίας τους και οι θάνατοι μετρήθηκαν κατά μέσον όρο στα επόμενα δέκα χρόνια.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αυξημένη κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων (πάνω από τέσσερις μερίδες ημερησίως) συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας από όλες τις αιτίες κατά 62%, σε σύγκριση με τη χαμηλότερη κατανάλωση (λιγότερες από δύο μερίδες ημερησίως). Για κάθε πρόσθετη ημερήσια δόση εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων, ο κίνδυνος θνησιμότητας αυξανόταν κατά 18%.