Η ΕΡΤ σε ροή συνεχούς ενημέρωσης για τον κορωνοϊό - Ποιο το νέο πρόγραμμα

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η ΕΡΤ σε ροή συνεχούς ενημέρωσης για τον κορωνοϊό - Ποιο το νέο πρόγραμμα

Η ΕΡΤ είναι σε ροή συνεχούς ενημέρωσης για τον κορωνοϊό και αλλάζει όλο της το πρόγραμμα. Τι θα δούμε από εδώ και πέρα στο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης για τις εξελίξεις.

Συνεχής ενημέρωση θα προσφέρει πλέον η ΕΡΤ, με στόχο οι πολίτες να πληροφορούνται άμεσα και με την εγκυρότητα της δημόσιας τηλεόρασης κάθε εξέλιξη για τον κορωνοϊό.

Ποιο το πρόγραμμα που θα αλλάξει στην ΕΡΤ

Σύμφωνα με το ενημερωτικό Δελτίο Ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης, μπροστά στα νέα δεδομένα της πανδημίας για τον κορωνοϊό, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 με την Ανδριάνα Παρασκευοπούλου θα αρχίζει στις 19.00 το απόγευμα και θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια, ενώ τη σκυτάλη της ενημέρωσης θα αναλαμβάνει μετά τις 20.45 η Ολγα Τρέμη ως τις 10 το βράδυ. Θα ακολουθεί μια ελληνική ταινία μέχρι το τελευταίο δελτίο ειδήσεων τα μεσάνυχτα.

Συνεχής ενημέρωση της ΕΡΤ για τον κορωνοϊό από το πρωί

Με τον τρόπο αυτό η ΕΡΤ1 θα βρίσκεται πλέον σε συνεχή ροή ενημέρωσης από τις 05.30 το πρωί ως τις 10 το βράδυ. Ήδη από την προηγούμενη Πέμπτη έχει εντάξει στο πρόγραμμά της και την έκτακτη ενημερωτική εκπομπή για τον κορωνοϊό με τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα από τις 16.00 ως τις 19.00 που συμπεριλαμβάνει και την καθημερινή επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας και της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας από τους κ. Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά, η οποία θα μεταδίδεται και στη νοηματική γλώσσα.

Πλήρης αναπροσαρμογή της ΕΡΤ όμως προβλέπεται και στο πρόγραμμα της ΕΡΤ3 που θα δώσει το ειδησεογραφικό της βάρος στις εξελίξεις για τηνπανδημία του κορωνοϊού και όχι μόνο από την περιφέρεια της χώρας και τον απόδημο ελληνισμό, ενώ η ΕΡΤ2 αναλαμβάνει έναν πιο ευχάριστο ρόλο.

Συγκεκριμένα η ΕΡΤ2 εκτός από την καθημερινή ζώνη 07.00-14.00 που έχει ήδη προγραμματίσει για τα παιδιά, εντάσσει πλέον στο βραδινό της πρόγραμμα (21.00-24.00) αγαπημένες ξένες σειρές όπως «Η μοδίστρα» και «Μr. Selfridge», αλλά και βραβευμένες ταινίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, με στόχο να περάσουν κατά το δυνατόν πιο ευχάριστα οι επόμενες εβδομάδες που οι Έλληνες θα παραμένουν στα σπίτια τους.
Το έκτακτο πρόγραμμα της ΕΡΤ, Ωστόσο πριν λίγο έγινε γνωστό πως βρίσκεται σε καραντίνα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και 20 ακόμα άτομα. Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Το ενημερωτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ1 για τις επόμενες μέρες θα έχει ως εξής:

5.30 - 10.00

Από τις έξι (Δημήτρης Κοτταρίδης, Γιάννης Πιτταράς)

  • 10.00 – 12.00 Απευθείας (Μάριον Μιχελιδάκη)
  • 13.00 – 15.00 Συνδέσεις (Κώστας Λασκαράτος, Κώστας Παπαχλιμίτζος, Χρύσα Παπασταύρου)
  • 15.00 – 16.00 Δελτίο Ειδήσεων

Όλες οι εξελίξεις για τον Covid 19 (Σταυρούλα Χριστοφιλέα)

  • 17.45 Δελτίο ειδήσεων στη νοηματική
  • 18.00 Απευθείας σύνδεση για την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας (και στη νοηματική)
  • 19.00 Κεντρικό δελτίο ειδήσεων (Ανδριάνα Παρασκευοπούλου)
  • 20.45
  • 10 (Όλγα Τρέμη)
  • 22.00 Ελληνική ταινία
  • 24.00 Δελτίο Ειδήσεων