Η ζωή μας στο κρεβάτι και ο κορωνοϊός - Ο Θάνος Ασκητής λύνει απορίες

Πότε σκοτώνει τον έρωτα;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η ζωή μας στο κρεβάτι και ο κορωνοϊός - Ο Θάνος Ασκητής λύνει απορίες

Ο Θάνος Ασκητής μίλησε σε τηλεοπτικό κανάλι για τον κορωνοϊό και την συμπεριφορά μας αναφορικά με την ζωή μας στο κρεβάτι και μας έλυσε μερικές απορίες. Πότε κινδυνεύουμε πραγματικά και πότε όχι; Σκοτώνει ο ιός τον έρωτα;

Ειδικότερα ο ψυχίατρος - νευρολόγος και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας, Θάνος Ασκητής μίλησε στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε στη ζωή στο κρεβάτι μας την εποχή του κορωνοϊού.

Ο ίδιος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο αν κάνει να έχουμε επαφές εν μέσω της πανδημίας, με τον ίδιο να λέει ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η μονογαμία.

Τι είπε λοιπόν ο Θάνος Ασκητής για την σεξουαλική συμπεριφορά την εποχή του κορωνοϊού;

Όπως είπε τα ζευγάρια δεν κινδυνεύουν από την στιγμή που δεν έχουν άλλους ερωτικούς συντρόφους. "Στη σταθερή μας μονογαμία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα" είπε χαρακτηριστικά.

"Το ζευγάρι που δοκιμάζεται συναισθηματικά και μέσα στον φόβο πρέπει να καταλάβει πως η συντροφικότητα είναι η καλύτερη θεραπεία [...] Το εγώ μας πρέπει να παραμείνει σταθερό στη σκέψη του και να συνδέεται με τον σύντροφο μας. Αυτοί που βιώνουν το άγχος είναι όσοι δεν μένουν μαζί και νιώθουν την απομόνωση και τον φόβο" είπε ακόμα ο Θάνος Ασκητής.

Ο ίδιος είπε ότι περισσότερο, όσο αναφορά τα ζευγάρι μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα μόνο λόγω του άγχους που φέρνουν όλες αυτές οι εξελίξεις. Το πρόβλημα είπε είναι αν υπάρχουν πολλοί σύντροφοι στη ζωή κάποιου καθώς, φυσικά με την επαφή μπορεί κάποιος να κολλήσει.

Ακόμα ρωτήθηκε και για την σύσταση που γίνεται στα ζευγάρια, να κοιμούνται χωριστά με τον ίδιο να κρίνει ότι κάτι τέτοιο είναι υπερβολικό.

Δείτε ωστόσο και τι είπε μια άλλη ειδικός για μια διαφορετική πτυχή του ιού. Η καθηγήτρια πνευμονολογίας μίλησε για τα όσα ζούμε και για τα όσα πρέπει να προσέχουμε.