Αθηναΐς Νέγκα: Ρίγη συγκίνησης με τα λόγια της για τον "πόλεμο" με την πανδημία - «Να ετοιμαστούμε για θυσίες»

Μπροστά από τη φωτογραφία του πατέρα της

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αθηναΐς Νέγκα: Ρίγη συγκίνησης με τα λόγια της για τον

Μία ιδιαίτερη ανάρτηση έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Αθηναΐς Νέγκα, με την οποία προκάλεσε ρίγη συγκίνησης για όσα είπε για την πανδημία που έχει πάρει τη μορφή πολέμου, κάνοντας ξεκάθαρο πως όλοι πρέπει να ετοιμαστούμε για τις θυσίες που πρέπει να κάνουμε.

Η γνωστή δημοσιογράφος βρίσκεται εδώ και καιρό σπίτι μιας και έχει σημειώσει αρκετά συμπτώματα κορωνοϊού και για το λόγο αυτό έχει μπει σε καραντίνα.

Μάλιστα πριν από λίγες μέρες, μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου για τα συμπτώματα που έχει εμφανίσει και για το πώς βιώνει την όλη κατάσταση της καραντίνας.

Έτσι σήμερα θέλησε να κάνει μία λίγο πιο διαφορετική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, και έτσι γύρισε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό βίντεο για την κατάσταση που βιώνουμε, ενώ κάθισε μπροστά σε μία φωτογραφία του πατέρα της, για τον οποίο είχε συγκινηθεί on air πριν από λίγο καιρό.

Το βίντεο που ανέβασε η Αθηναΐς Νέγκα

«Εγώ στο σπίτι !θα ήθελα «χθες» να επιστρέψω στην δουλειά μου και είμαι σίγουρη πως ίσως λέτε το ίδιο. Ας ευχηθούμε να μην αργήσει αυτή η μέρα ,να μην μας βρουν και κακά που δεν σχετίζονται με την πανδημία αλλά με την ασυνεννοησία ,την φαγωμάρα, την μιζέρια, την απληστία των ισχυρών , την έλλειψη πολιτικής βούλησης και ομοψυχίας . Δεν ξέρω αν έχουμε συνειδητοποιήσει πως κάποια στιγμή θα χρειαστεί να «πολεμήσουμε», δεν μπορούμε ίσως να το δεχτούμε διότι δεν μεγαλώσαμε με αυτή την προοπτική-μην φανταστείτε χαρακώματα και μαχες , το να πολεμήσουμε θα σημαίνει πως θα πρέπει να επιστρέψουμε στις δουλειές μας.

Οι δυνατοί και οι νέοι πρώτοι θα χρειαστεί να δουλέψουν ώστε η ζωή να συνεχίσει και για τους αδύναμους .θα υπάρξουν απώλειες που θα είναι αδύνατο να προβλέψουμε όμως αλλιώς δεν γίνεται, δεν υπάρχει πολιτική τόσο ενδεδειγμένη ώστε να μας σώσει όλους ..η καραντίνα βεβαίως θα μας προφυλάξει -δεν μπορουμε ούτε την παρακάμψουμε ούτε να κάνουμε τους έξυπνους που θα πάνε στο χωριο το Πάσχα ο τι και να γίνει .θα χρειαστεί να μείνουμε σπίτι, όμως η ζωή για να μην διαλυθεί θα χρειαστεί να συνεχιστεί πολύ πριν τον κίνδυνο εξαφανίσουν εμβόλια και φάρμακα . Αισθανομαι πως πρέπει να ετοιμαστούμε για θυσίες και ρίσκα που δεν είχαμε φανταστεί πως θα αντιμετωπίσουμε ,νομίζαμε πως και οι παγκόσμιοι πόλεμοι και οι πανδημίες ήταν ιστορίες των παππούδων μας, πως θα είμαστε πάντα ασφαλείς, προστατευμένοι, αλώβητοι και πολύτιμοι.

Αυτος ο πόλεμος όμως δεν θέλει ΟΥΚαδες αλλά γενναίους ,υπεύθυνους, σωστά ενημερωμένους πολίτες . Και κάποιον να αρχίσει να μας λέει πως δεν θα είμαστε πάντα ασφαλείς, πως δεν υπάρχει μάσκα και απολυμαντικό που να σε κάνει Σούπερμαν και πως με κάποιο τρόπο, θα χρειαστεί να βγεις , να εργαστείς, οι συντριπτικές πιθανότητες λένε πως θα τα καταφέρεις .Σας είπα πως νιώθω και δεν θα πλακωθώ με κανέναν που πιστεύει κάτι άλλο διότι όπως είπε και ο Γκρουτσο Μαρξ . Αυτές είναι οι αρχές μου κι αν δεν συμφωνείτε εχω κι άλλες» είπε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.