Θρήνος - Πέθανε ηθοποιός της τηλεοπτικής σειράς "Δυναστεία"

Θλίψη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θρήνος - Πέθανε ηθοποιός της τηλεοπτικής σειράς

Θρήνος επικρατεί με την είδηση πως πέθανε γνωστός ηθοποιός της τηλεοπτικής σειράς "Δυναστεία", που είχανε δει πολλοί και αγαπήσει. Σε βαθιά θλίψη βρίσκεται όλος ο καλλιτεχνικός χώρος αυτή τη στιγμή.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών άφησε ο ηθοποιός Brian Dennehy μετά από μια καριέρα σαράντα ετών τόσο στο σινεμά όσο και στην τηλεόραση, θλίβοντας τόσο τους δικούς του, όσο και τους θαυμαστές του.

Ο ηθοποιός έγινε γνωστός συγκεκριμένα μέσα από τους ρόλους τους στον κινηματογράφο «Cocoon» και το «First Blood» ενώ στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε στις σειρές «Kojak» και «Δυναστεία».

Σύμφωνα με το αμερικάνικο ΤΜΖ ο αγαπημένος ηθοποιός πέθανε στο σπίτι του στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, από φυσικά αίτια. Θρήνος επικράτησε και πριν από λίγες ημέρες με την είδηση πως πέθανε Έλληνας ποδοσφαιριστής.

Πέθανε ηθοποιός σειρά 'Δυναστεία'

Λίγα λόγια για τον ηθοποιό από την Δυναστεία που πέθανε

Ο Ντένεχι γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου του 1938 στο Μπρίτζπορτ της πολιτείας Κονέκτικατ. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση είχε το 1977 στην ταινία «Looking for Mr. Goodbar».

Το 1983 πρωταγωνίστησε στο θρίλερ «Έγκλημα στο Γκόρκυ Παρκ» του Μάικλ Άπτεντ δίπλα στους Γούλιαμ Χαρτ και Λι Μάρβιν. Στο θρίλερ «Θανατηφόρα Εφφέ» (1986) είχε πρωταγωνιστικό ρόλο δίπλα στον Μπράιαν Μπράουν. Μια από τις γνωστότερες του εμφανίσεις είχε το 1987 στην καλλιτεχνική ταινία «Η Κοιλιά του Αρχιτέκτονα» του Πίτερ Γκρίναγουεϊ όπου υποδύθηκε τον βαριά άρρωστο μελλοθάνατο αρχιτέκτονα Κράκλαϊτ.

Το 2005 είχε εμφάνιση στο θεατρικό έργο «Ο θάνατος του εμποράκου» στο Lyric Theatre του Λονδίνου. Ο Ντένεχι παντρεύτηκε το 1959 την Τζούντιθ Σεφ. Αφού πήρε διαζύγιο το 1974, παντρεύτηκε το 1988 την Τζένιφερ Άρνοτ. Έχει τρία παιδιά από τον πρώτο του γάμο. Η κόρη του Ελίζαμπεθ Ντένεχι είναι επίσης ηθοποιός.