Πόθεν έσχες: Έξαλλος με τον Αλέξη Γεωργούλη ο Δημήτρης Παπανώτας - "Άκουσες τι είπε.."

"Φωτιά" τα σχόλιά του

Αρθρογράφος: Πένυ Πέτρου
Πένυ Πέτρου
Πόθεν έσχες: Έξαλλος με τον Αλέξη Γεωργούλη ο Δημήτρης Παπανώτας -

Έξαλλος έγινε αναφορικά με την δήλωση πόθεν έσχες που έκανε ο Αλέξης Γεωργούλης, ο Δημήτρης Παπανώτας που σχολίασε όλα όσα είπε ο ηθοποιός και ευρωβουλευτής στην εκπομπή Πρωινό. "Άκουσες τι είπε ο άνθρωπος;" ανέφερε μεταξύ άλλων με τα λόγια του να είναι "φωτιά".

Βολές πέταξε μέσα από την εκπομπή Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα ο Δημήτρης Παπανώτας που σχολίασε όσα είπε ο ηθοποιός. Ο Αλέξης Γεωργούλης κατέθεσε μηδενική δήλωση με αποτέλεσμα να έρθουν ορισμένες αντιδράσεις. Ο ίδιος μίλησε στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά και είπε ότι πλήρωνε κανονικά φόρους, αλλά στην Αγγλία όπου και έχει επιχείρηση.

Ο ίδιος ανέφερε γενικά ότι τις περισσότερες δουλειές τα τελευταία χρόνια τις έχει κάνει εκτός Ελλάδας. Ωστόσο ο Δημήτρης Παπανώτας δεν είδε με καλό μάτι όλα όσα είπε ο ηθοποιός και πέταξε "βολές" μέσα από την εκπομπή του Γιώργου Λιαγκα. Τα όσα είπε ήταν άκρως σκληρά με τον ίδιο να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "κάποιος να τον ενημερώσει ότι εδώ είχαμε δέκα χρόνια κρίση. Κάναμε αμάν να βρούμε… πέντε ευρώ να συνέλθει η χώρα". Σας έχουμε εδώ αναλυτικά και τα όσα είπε από μεριάς του ο Αλέξης Γεωργούλης. Πώς δικαιολόγησε ακριβώς την μηδενική δήλωση;

Αυτά είπε ο Δημήτρης Παπανώτας που έγινε έξαλλος με το πόθεν έσχες του Αλέξη Γεωργούλη

"Άκουσες ο άνθρωπος τι είπε; Κατεβαίνεις υποψήφιος με ένα αριστερό κόμμα για να εκπροσωπήσεις τον ελληνικό λαό. Κάποιος να τον ενημερώσει ότι εδώ είχαμε δέκα χρόνια κρίση. Κάναμε αμάν να βρούμε… πέντε ευρώ να συνέλθει η χώρα. Και βγαίνει αυτός ο άνθρωπος επίσημα και λέει “όχι ότι κέρδιζα και τίποτα που τα έκανα στην Αγγλία και πλήρωνα φόρους, απλά προτιμούσα, σιγά μην τα αφήσω στην Ελλάδα”.

Ειλικρινά, ένας άνθρωπος δικός του δεν του λέει “μισό λεπτό Αλέξη μου, δεν τα λέμε έτσι αυτά τα πράγματα”. Καταλαβαίνω έναν άνθρωπο που έχει ένα κεφάλαιο και θέλει να υπερασπιστεί τα κέρδη του και κάνε μια δήλωση κάπου που είναι λιγότεροι οι φόροι, είναι το συμφέρον του. Αλλά να μην έχω κανένα συμφέρον, απλά απαξιώνω να το κάνω στην Ελλάδα και πάω και το κάνω στην Αγγλία να πληρώσω τη Βασίλισσα Ελισάβετ καλύτερα. Πες μου τι λογική είναι αυτή;

Δικαίωμά του είναι, δεν έχει και κανένα όφελος, όπως μας λέει. Άρα μήπως δεν είχε ενημερωθεί ότι εδώ είχαμε κρίση και ότι χρειαζόμασταν τα χρήματα εδώ; Αν δεν είχαμε την κρίση εδώ, δεν θα με πείραζε… Και με πείραξε επίσης που είναι εκπρόσωπος αριστερού κόμματος και τα λέει αυτά. Αν ήταν εκπρόσωπος μιας άλλης παράταξης, μπορεί και να μην μου έκανε εντύπωση.

Το να λες δημόσια “μην φανταστείτε ότι έχουν καμιά διαφορά οι φόροι που πληρώνω εκεί κι εδώ, τα ίδια θα πλήρωνα κι εδώ κι εκεί, αλλά προτίμησα να τα δώσω στη Βρετανία”, αυτό δεν το καταλαβαίνω. Ο κύριος Γεωργούλης μπορεί να κάνει ότι θέλει με τα οικονομικά του, αλλά είναι άλλο να είσαι εκλεγμένος εκπρόσωπος ενός έθνους και να λες αυτά και είναι αλλιώς να το πω εγώ" είπε ο Παπανώτας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Αλέξης Γεωργούλης