Eurovision 2020: Εσείς ξέρετε πως θα ψηφίσετε; - Νέοι κανόνες

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Eurovision 2020: Εσείς ξέρετε πως θα ψηφίσετε; - Νέοι κανόνες

O τελικός της Eurovision 2020 είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16/5. Ωστόσο εσείς ξέρετε πως θα ψηφίσετε; Έχουμε νέους κανόνες και σας τους αποκαλύπτουμε ώστε να μπορέσετε να ψηφίσετε το αγαπημένο σας κομμάτι.

Μπορεί, για πρώτη φορά αυτό το Σάββατο 16 Μαΐου 2020, να μην υπάρξει το γνωστό διαγωνιστικό μέρος, ωστόσο η ΕΡΤ μας έχει μια ψηφοφορία έκπληξη μέσω διαδικτύου για να ζήσουμε έστω και με αυτόν τον τρόπο την μαγεία της μουσικής που μας ενώνει.

Έως την Κυριακή 17 Μαΐου 2020 στις 23:59, κάντε κλικ στο σύνδεσμο https://eurovision.ert.gr/eurovision-song-contest-2020-psifoforia/ και ψηφίστε τα τρία (3) πιο αγαπημένα σας τραγούδια -εκτός της ελληνικής συμμετοχής- που θα διαγωνίζονταν φέτος, όπως ακριβώς θα ψηφίζατε στον Τελικό της Eurovision.

Eurovision 2020 - Νέοι κανόνες και αλλαγές

Το «Europe Shine a Light», που θα μεταδοθεί σε 46 χώρες, θα ξεκινήσει στις 22:00 στην ΕΡΤ1 και στο WebTV της ΕΡΤ, σε σχολιασμό της Μαρίας Κοζάκου. Προς το παρόν δεν έχουν οριστεί οι νέες ημερομηνίες για τον διαγωνισμό του 2021, που είχε γίνει ήδη μια αναφορά. Δείτε ωστόσο και την Στεφανία να λέει live το τραγούδι που θα μας εκπροσωπούσε φέτος. Μείναμε με την φωνή της.

Εκτός όμως από τους 41 καλλιτέχνες του φετινού διαγωνισμού, η EBU ετοιμάζει και μια ξεχωριστή ενότητα για την όλη βραδιά με τίτλο «Eurovision Heroes», με καλλιτέχνες που συνέδεσαν το όνομά τους με τον διαγωνισμό τραγουδιού. Μεταξύ αυτών θα είναι η Ελενα Παπαρίζου, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στον 50ό διαγωνισμό του 2005, καθώς επίσης και η Ελένη Φουρέιρα. Να σημειώσουμε ωστόσο, πως η εμφάνιση της Φουρέιρα πρέπει να είναι... καρμική. Αφού πριν λίγες ημέρες βγήκε στη δημοσιότητα μια άγνωστη φωτογραφία της με ένα φαβορί του διαγωνισμού. Δείτε την και θα πάθετε πλάκα.

Eurovision Ελένη Φουρέιρα Έλενα Παπαρίζου