Boύρκωσε ο Γιώργος Θεοφάνους - Ο θάνατος που τον «τσάκισε»

Η εξομολόγηση που συγκίνησε στον αέρα της εκπομπής Ενώπιος Ενωπίω

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Boύρκωσε ο Γιώργος Θεοφάνους - Ο θάνατος που τον «τσάκισε»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» βρέθηκε ο αγαπημένος συνθέτης, Γιώργος Θεοφάνους. Η πιο συγκλονιστική στιγμή της βραδιάς ήταν όταν βούρκωσε στον αέρα, με την εξομολόγηση για έναν θάνατο που τον «τσάκισε» ψυχολογικά.

Ο ίδιος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στα δύσκολα παιδικά του χρόνια, τη σχέση με τους γονείς του, ενώ λύγισε όταν μίλησε για την απώλεια της μητέρας του.

«Η μητέρα μου ήταν αυτή που με πίστευε. Δεν ήμουν ούτε 16 χρονών όταν έφυγε. Δεν με είχε δει ποτέ. Ακόμα και στο ωδείο, στις απλές συναυλίες που δίναμε, δεν κατάφερε να έρθει. Ήμουν δημοτικό όταν είχε αρρωστήσει. Ήμουν 12 χρονών και θυμάμαι σαν τώρα είχε καρκίνο στο μαστό και το ανακάλυψε λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Δεν μας είπε τίποτα. Αυτό το λάθος που κάνουν οι γυναίκες… Η πρόληψη είναι το κυριότερο. Αποφάσισε να μην μας το πει λοιπόν. Περάσαμε τις γιορτές μαζί και μετά την Πρωτοχρονιά μπήκε για χειρουργείο. Εγώ έχω γενέθλια 9 Ιανουαρίου. Ψήσαμε λοιπόν ένα κέικ στο σπίτι και έσβησα τα κεράκια στο νοσοκομείο. Και της έγραψα αυτό το ποίημα σε μια κάρτα», εξομολογήθηκε αρχικά φανερά συγκινημένος με σπασμένη φωνή ο Γιώργος Θεοφάνους.

Γιώργος Θεοφάνους θάνατος μητέρας

Ενώ, για την τη δύσκολη σχέση με τον πατέρα του, ο Γιώργος Θεοφάνους αποκάλυψε: «Ο πατέρας μου πρόλαβε να με δει αλλά δεν ήθελε ποτέ. Ο πατέρας μου ήταν δράκος. Δεν πέρασα καθόλου καλά μαζί του. Πέρασα δύσκολα παιδικά χρόνια. Κάπου διάβαζα ότι είμαστε οι αναμνήσεις μας. Αυτό που είμαστε τώρα είναι η πρόσθεση των αναμνήσεών μας. Θυμάμαι την ημέρα της κηδείας της μαμάς μου. Ήταν εκεί η μάνα της, η γιαγιά της και η αδερφή μου. Έκλαιγαν όλοι και έλεγαν “έμειναν τα παιδιά ορφανά”. Εγώ όχι. Πήγα πάνω από το χώμα και ακόμα κι όταν έφυγαν όλοι δεν έκλαιγα. Τώρα συγκινούμαι. Τότε είπα ότι αυτό θα με κάνει πιο δυνατό».

Να σημειώσουμε πως ο Γιώργος Θεοφάνους, είχε κάνει και ένα απίστευτο σποτάκι με αφορμή τον κορωνοϊό και είχε κάνει χαμό. Δείτε το εδώ.

Τα συγκλονιστικά λόγια του Γιώργου Θεοφάνους για τον θάνατο της μητέρας του που τον «τσάκισε»

«Μια τέτοια απώλεια είναι δυσαναπλήρωτο κενό. Όταν γνώρισα τη γυναίκα μου, που είχε και εκείνη μια αντίστοιχη εμπειρία, μιλούσαμε γι’ αυτό επί ώρες. Οι κοινές εμπειρίες μας και ο τραυματισμός μας από αυτές μας χάρισαν έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας» είχε εξηγήσει στο Πρώτο Θέμα.