«Έριξε» το Instagram η Δούκισσα Νομικού με το μπικίνι της

Απίστευτη εμφάνιση

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Έριξε» το Instagram η Δούκισσα Νομικού με το μπικίνι της

Η Δούκισσα Νομικού αποφάσισε να ανεβάσει μία νέα φωτογραφία και για ακόμα μία φορά κατάφερε να «ρίξει» το Instragram με το μπικίνι της και τις τρομερές της αναλογίες που είναι ικανές να "κολάσουν" τον οποιονδήποτε.

Το καλοκαίρι είναι πλέον εδώ και έτσι η αγαπημένη παρουσιάστρια φροντίζει να το υποδεχθεί με τον καλύτερο τρόπο. Σχεδόν καθημερινά, ενημερώνει τους διαδικτυακούς της φίλους με ένα σωρό υπέροχες φωτογραφίες από την καθημερινότητά της.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο, πως τις προηγούμενες μέρες, η παρουσιάστρια είχε επέτειο με τον αγαπημένο της σύζυγο. Δείτε το υπέροχο δώρο που της έκανε.

Η Δούκισσα Νομικού, αποφάσισε να ανεβάσει μία νέα φωτογραφία στην οποία ποζάρει με το μαγιό της και απολαμβάνει το απογευματινό της φρούτο. Οι κοιλιακοί της είναι απλά αξιοθαύμαστοι και όπως μπορείτε να φανταστείτε, με το που ανέβασε τη φωτογραφία, τα likes έπεσαν... βροχή!

Αυτή είναι η φωτογραφία της Δούκισσας Νομικού που «έριξε» το Instagram

Πώς διατηρεί το κορμί της η Δούκισσα Νομικού

Η Δούκισσα Νομικού παρά το γεγονός πως είναι μητέρα δυο παιδιών διατηρεί κορμάρα και... ξέρουμε το μυστικό της! Έχει ένα βότανο στο ντουλάπι της κουζίνας της, το οποίο είναι σούπερ αντιοξειδωτικό και το πίνει κάθε πρωί.

Αρχικά πρέπει να γνωρίζετε πως η Δούκισσα Νομικού αποφεύγει την καφέ και πίνει πάρα πολύ νερό μέσα στην ημέρα της!

Αυτό είναι το βότανο που προτιμά η Δούκισσα Νομικού

Η Δούκισσα κάθε πρωί πίνει τζίνσεγκ! Τι είναι αυτό το βότανο και ποια τα οφέλη του προς τον ανθρώπινο οργανισμό;

Το βότανο Panax Ginseng χρησιμοποιείται πάνω από 2.000 χρόνια σε χώρες της Ανατολικής Ασίας, ως φυτικό συμπλήρωμα για την ενίσχυση της ενέργειας και τη διατήρηση της ευεξίας. Η ονομασία ‘Panax’ προέρχεται από την ελληνική λέξη ‘πανάκεια’, που σημαίνει ‘φάρμακο για όλες τις ασθένειες’, ενώ η λέξη ‘Ginseng’ έχει κινέζικη προέλευση και σημαίνει ‘ανθρώπινη ρίζα’ λόγω του ότι η ρίζα του βοτάνου μοιάζει με μορφή ανθρώπου.

Πρόκειται για ένα πολυετές, φυλλοβόλο φυτό, με λευκά άνθη που παράγουν κόκκινους καρπούς, ενώ η ρίζα του φυτού έχει καφέ – κίτρινο χρώμα. Στις ρίζες των φυτών ηλικίας άνω των 5 ετών φαίνεται να συγκεντρώνονται οι περισσότερες δραστικές ουσίες στις οποίες αποδίδονται και οι ευεργετικές δράσεις. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί πάνω από 40 δραστικές ουσίες, εκ των οποίων οι τζινσενοσίδες (ginsenosides), φαίνεται να προσφέρουν τα μεγαλύτερα οφέλη. Εκτός από τα αποθέματα ενέργειας, το P. Ginseng αυξάνει την άμυνα του οργανισμού, συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, μειώνει τα επίπεδα του στρες και εμφανίζει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το εν λόγω βότανο έχει χαρακτηρισθεί ως ‘προσαρμογόνο’ (adaptogen), καθώς ενισχύει την ομοιόσταση, την ικανότητα δηλαδή του οργανισμού να διατηρεί ένα σταθερό εσωτερικό περιβάλλον παρά τις εξωτερικές μεταβολές.

Ωστόσο, αυτή είναι καταγράμμα η δίαιτα που ακολουθεί η Δούκισσα Νομικού αν δεν σε καλύπτει το βότανο!

 Δούκισσα Νομικού βότανο

Το P. Ginseng έχει συνδεθεί με αύξηση της ενέργειας και με μείωση της κόπωσης. Βελτιώνει τη σωματική αντοχή και συμβάλλει στην ανάκτηση των δυνάμεων μετά από έντονη άσκηση. Λόγω της ιδιότητας του να ανακουφίζει από τον πόνο, θεωρείται κατάλληλο για την αποκατάσταση των μυών μετά από προπόνηση. Η λήψη 200-400mg του βοτάνου σε ημερήσια βάση για 1-4 εβδομάδες φαίνεται να βελτιώνει τη διάθεση και την ποιότητα ζωής, να καταπολεμά την κατάθλιψη και να προσφέρει ευεξία σε υγιείς ενήλικες. Ορισμένες μελέτες μάλιστα, αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένες δράσεις ενισχύονται όταν το P. Ginseng προστίθεται σε πολυβιταμινούχα σκευάσματα διατροφής. Το βότανο φαίνεται να αυξάνει τη συγκέντρωση και την πνευματική ικανότητα μάθησης και να ενισχύει τη μνήμη. Σε ασθενείς μάλιστα με άνοια λόγω νόσου Alzheimer, η θεραπεία με P. Ginseng για διάστημα 12 εβδομάδων οδήγησε σε βελτίωση της πνευματική τους απόδοσης.

Η κατανάλωση P. Ginseng φαίνεται να βελτιώνει την πνευμονική λειτουργία και να έχει ευεργετικές ιδιότητες έναντι της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ). Η ΧΑΠ είναι μια προοδευτική, μη-αναστρέψιμη νόσος, χαρακτηριστικό της οποίας είναι η παρεμπόδιση της ροής του αέρα εντός των πνευμόνων λόγω απόφραξης των αεραγωγών. Σύμφωνα με μελέτες, το βότανο αναστέλλει την εξέλιξη της νόσου, βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών και ανακουφίζει από τα συμπτώματα. Τα εν λόγω οφέλη πιθανόν να αποδίδονται στα αντιοξειδωτικά συστατικά του φυτού τα οποία μειώνουν την οξείδωση που σχετίζεται με το κάπνισμα.

Πως συνδέεται με το ανοσοποιητικό σύστημα;

Το P. Ginseng ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει θεραπευτική δράση έναντι της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος. Η κατανάλωση του βοτάνου φαίνεται να προστατεύει από τη μετάδοση των ιών του κρυολογήματος και να μειώνει σημαντικά τη διάρκεια και τη βαρύτητα των συμπτωμάτων της νόσου.