ALPHA: Και δεύτερη καταγγελία στο ΕΣΡ για το Νίκο Μάνεση;

Η ατάκα που... ενόχλησε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
ALPHA: Και δεύτερη καταγγελία στο ΕΣΡ για το Νίκο Μάνεση;

Στο επίκεντρο ξανά φαίνεται να βρίσκεται ο Νίκος Μάνεσης με μια δεύτερη καταγγελία για νέες δηλώσεις τους στον αέρα του ALPHA να έχει φτάσει ήδη στα γραφεία του ΕΣΡ! Τι ακριβώς συνέβη;

Ο Μάνεσης, μόλις προ ημερών, όχι μόνο αρνήθηκε να προβάλλει το (πασίγνωστο, πια) σποτ του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή του αλλά διεμήνυσε ότι από άποψη δεν προβάλλει το βίντεο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντάς το ως… σκουπίδι. Ατάκα για την οποία έχουν ήδη γίνει καταγγελίες στο ΕΣΡ, όπως αναφέρει δημοσίευμα του dailymedia.com.

Ο Μάνεσης κάνει όμως εκπομπή και στο ραδιόφωνο, τον Alpha FM. Και με αφορμή την υπόθεση του Σάμπι Μιωνή, είπε on air ότι έχει βαρεθεί να ακούει «τι είπε ο Μιωνής, τι δεν είπε ο Μιωνής, πώς το είπε ο Μιωνής, τι λέει ο Παππάς, τι λένε οι δημοσιογράφοι, τα σκάνδαλα και τα λοιπά» . Και, δεν έμεινε μόνο εκεί, πέταξε και τη… σπόντα του. «Τα ‘χουμε ζήσει εδώ μέσα. Εδώ στο διπλανό γραφείο, είχα βαρεθεί να ακούω μέρα παρά μέρα συνεντεύξεις με τον Φαλσιανί!». Νίκος Μάνεσης: Απαράδεκτη η συμπεριφορά του παρουσιαστή!

Ο λόγος για τη Γιάννα Παπαδάκου, που ήταν τότε στον Alpha και έβγαζε διαρκώς συνεντεύξεις του Ερβέ Φαλσιανί, πρώην υπαλλήλου της ελβετικής HSBC που αποκάλυψε τις πρακτικές φοροαποφυγής πελατών της, γνωστός στην Ελλάδα κυρίως από τη «λίστα Λαγκάρντ»…

Βαριά «καμπάνα» από το ΕΣΡ για τον Νίκο Μάνεση - Πόσα κλήθηκε να πληρώσει ο ALPHA;

Κατήγγειλαν ξανά τον ALPHA και το Νίκο Μάνεση στο ΕΣΡ

Πολύ βαριά φαίνεται πως είναι η "καμπάνα" που επιβλήθηκε από το ΕΣΡ για το λάθος της εκπομπής του Νίκου Μάνεση στο ρεπορτάζ για τον Έβρο. Ο ALPHA καλείται να πληρώσει ένα πολύ μεγάλο ποσό για τα ψευδή στιγμιότυπα που προβλήθηκαν.

Πρόστιμο 30.000 ευρώ επέβαλε στον ALPHA το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο γιατί στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» εμφανίστηκαν γεγονότα που είχαν συμβεί το έτος 2015 στα σύνορα της χώρας με τη Βόρεια Μακεδονία ως περιστατικά που έλαβαν χώρα την 1η Μαρτίου 2020 στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Τα μέλη του ΕΣΡ συνεδρίασαν με τηλεδιάσκεψη και έλαβαν τη σχετική απόφαση αφού παρακολούθησαν την επίμαχη ροή του προγράμματος και αφού μελέτησαν το σύνολο των στοιχείων του φακέλου. Δείτε εδώ και όλα όσα αποκάλυψε η Φαίη Μαυραγάνη για τον Νίκο Μάνεση.

Νίκος Μάνεσης ΕΣΡ πρόστιμο

Μετά την αρχική ανακοίνωση του ΕΣΡ στις αρχές Μαρτίου ο Νίκος Μάνεσης είχε αναλάβει την πλήρη ευθύνη υποστηρίζοντας ότι «συνέβη μία σειρά σφαλμάτων: Ενώ βρισκόμουν στον «αέρα», μου παρουσιάστηκαν τα πλάνα ως ντοκουμέντα που «συμβαίνουν τώρα». Δεν έχει σημασία ποιος έσφαλε… Ως προϊστάμενος της εκπομπής οφείλω να αναλάβω ευθύνες».

Σύμφωνα με τον ίδιο «το λάθος ξεκίνησε από μήνυμα τηλεθεατή, ο οποίος επικαλέστηκε link που παρέπεμπε σε είσοδο μεταναστών στον Έβρο. Το μήνυμα έχει σταλεί στις 12:35, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της εκπομπής. Tο σφάλμα έγινε στα τελευταία λεπτά της εκπομπής κι όταν το αντιληφθήκαμε ήταν αδύνατον να επανορθώσουμε γιατί η εκπομπή είχε ολοκληρωθεί. Από ανθρώπινο λάθος και πίεση χρόνου οι εικόνες παρουσιάστηκαν στην εκπομπή σαν γεγονότα που συμβαίνουν τώρα.

Καμία σκοπιμότητα, κανένας δόλος αποπροσανατολισμού του κοινού δεν υπήρξε, τουναντίον το συμβάν αυτό είναι η απόδειξη του πόσο εκτεθειμένοι είμαστε όλοι μας απέναντι σε fake news. Στη ζωή μου έχω μάθει ότι τα λάθη πληρώνονται και ίσως ένα συγνώμη είναι πολύ λίγο».

Πηγή: protothema.gr