Βικτώρια Καρύδα: Αποκαλύψεις στη δίκη για τη δολοφονία του Μακρή - Τι κατέθεσε αστυνομικός;

Ξέσπασε η σύζυγό του «Καθάρματα»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Βικτώρια Καρύδα: Αποκαλύψεις στη δίκη για τη δολοφονία του Μακρή - Τι κατέθεσε αστυνομικός;

Αποκαλύψεις έγιναν σήμερα στην δίκη για τη δολοφονία του επιχειρηματία, Γιάννη Μακρή, παρουσία της συζύγου του, Βικτώριας Καρύδα. Τι κατέθεσε αστυνομικός;

Σκηνικό παρακολούθησης του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, ο οποίος δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας, τον Οκτώβριο του 2018, περιέγραψε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, μάρτυρας-αστυνομικός που κατάθεσε στο δίκη για το συγκεκριμένο έγκλημα.

Στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για τη στυγερή δολοφονία του επιχειρηματία, κάθονται δυο αδέλφια βουλγαρικής καταγωγής, οι οποίοι ωστόσο, αρνούνται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή τους στην υπόθεση. Παρούσα στη δικαστική αίθουσα ήταν και σήμερα η σύζυγος του θύματος, Βικτώρια Καρύδα, η οποία βλέποντας τους κατηγορούμενους τους αποκάλεσε «καθάρματα».

Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή του σήμερα στη δίκη, ο μάρτυρας-αστυνομικός αναφέρθηκε στις έρευνες που έγιναν για τον εντοπισμό των δραστών. Μάλιστα, ο εν λόγω αστυνομικός είναι εκείνος που εξέτασε το υλικό από κάμερες τόσο από το σπίτι του θύματος όσο και γειτονικές οικίες. Να σημειωθεί πως από την κάμερα που υπήρχε στο σπίτι του επιχειρηματία, είχε καταγραφεί και η σκηνή του εγκλήματος.

Καρέ-καρέ το στυγερό έγκλημα

Καταθέτοντας στο δικαστήριο ο μάρτυρας τόνισε πως από την κάμερα στο σπίτι του θύματος, καταγράφηκε καρέ – καρέ το στυγερό έγκλημα. Ο μάρτυρας κατέθεσε περιγράφοντας τις εικόνες που αποτύπωσε η κάμερα: «Το θύμα πηγαίνει στο αυτοκίνητο, μπαίνει μέσα και εκείνη τη στιγμή, γρήγορα με ταχύτητα, έρχεται άτομο με όπλο στα χέρια, πυροβολεί στο αυτοκίνητο. Το θύμα εξέρχεται από πόρτα οδηγού, και το συνεχίζει τους πυροβολισμούς. Το θύμα καταρρέει. Ο δράστης φεύγει τρέχοντας, φορούσε σκούρα ρούχα, τζόκεϊ στο κεφάλι και έφυγε από την κατεύθυνση που ήρθε. Λίγα δευτερόλεπτα μετά στην πόρτα του συνοδηγού φαίνεται μία αντανάκλαση φώτων και μετά ένα αυτοκίνητο διέρχεται με ταχύτητα από εκεί που έφυγε ο δράστης».

Στη συνέχεια, όπως κατάθεσε ο μάρτυρας, αναζητήθηκε και υλικό από κάμερες από την ευρύτερη περιοχή, από το οποίο οι αρχές οδηγήθηκαν στη μάρκα και τον τύπο του αυτοκινήτου που φέρονται να χρησιμοποίησαν οι δράστες. Μάλιστα, το όχημα αυτό φαίνεται να έχει κάνει τρεις διελεύσεις τις ίδιες βραδινές ώρες έξω από το σπίτι του επιχειρηματία, το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας του. «Από τη σιλουέτα του αυτοκίνητου και την κίνηση του θεωρούμε ότι είναι το ίδιο» κατέθεσε ο μάρτυρας για να αναφερθεί στη συνέχεια στον εντοπισμό εταιρίας ενοικίασης αυτοκινήτων στην Γλυφάδα, από την είχε ενοικιαστεί το συγκεκριμένο όχημα από τις 29 Οκτωβρίου 2018 μέχρι και 2 Νοεμβρίου 2018.

Δείτε εδώ, τι έκανε η κόρη της Βικτώριας Καρύδα λίγες ημέρες πριν την δίκη. Το σημείωμα που του άφησε δίπλα από τη φωτογραφία του, ανατριχιάζει.

Επέστρεψαν το αυτοκίνητο μία ημέρα νωρίτερα και πλυμμένο

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον μάρτυρα – αστυνομικό, το αυτοκίνητο επιστράφηκε μία ημέρα νωρίτερα την 1η Νοεμβρίου «παρότι ήταν πληρωμένο μία ημέρα νωρίτερα και πλυμένο, κάτι ασυνήθιστο». Ακολούθως από τα στοιχεία του ατόμου που είχε νοικιάσει το αυτοκίνητο προέκυψε πως από τις 10 Οκτωβρίου είχαν νοικιαστεί στο ίδιο όνομα τέσσερα αυτοκίνητα και είχαν κλειστεί δωμάτια σε τρία ξενοδοχεία. Ακόμη, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως ήταν δύο τα πρόσωπα που είχαν νοικιάσει τα αυτοκίνητα και είχαν διαμείνει στα ξενοδοχεία. Οι μάρκες και οι τύποι των αυτοκινήτων αυτών, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, προσομοιάζουν με οχήματα που έχουν περάσει από το σπίτι του θύματος τις προηγούμενες ημέρες πριν την δολοφονία και κυρίως τις βραδινές ώρες.

«Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε καταφέρει από το υλικό από τις κάμερες να έχουμε την πινακίδα και τα εσωτερικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων. Δεν μπορώ να πω ότι αυτά που ενοικίασαν, ήταν αυτά που κυκλοφορούσαν έξω από το σπίτι του επιχειρηματία. Σύμπτωση; Ατυχία;» ανέφερε ο μάρτυρας, προκαλώντας αλλεπάλληλες ερωτήσεις από την έδρα.

Εισαγγελέας : Γιατί τους πιάσατε τότε;
Μάρτυρας : Δεν έχω γνώση όλης της δικογραφίας
Εισαγγελέας : Είναι σαν να μας λέτε κακώς τους έχετε πιάσει. Πως κάνετε δικογραφία;
Μάρτυρας : Αυτό που σε μένα έκανε εντύπωση ήταν αυτή η συμπεριφορά τους. Πως άλλαξαν τρία ξενοδοχεία και τεσσάρα αυτοκίνητα σε διάστημα 20 ημερών.
Εισαγγελέας : Πώς προβήκατε στη σύλληψη;
Μάρτυρας : Είχαμε ισχυρές ενδείξεις...

Η απόδειξη, το παντελόνι και το τζόκεϊ

Επιπλέον, ο μάρτυρας υποστήριξε στο δικαστήριο πως οι δύο κατηγορούμενοι είχαν αφήσει σε δωμάτιο ξενοδοχείου μία χάρτινη σακούλα στην οποία μέσα υπήρχε μέσα μεταξύ άλλων μία απόδειξη. Από αυτήν οδηγήθηκαν σε κατάστημα αθλητικών ειδών, από το οποίο είχε αγοραστεί μια ζακέτα, ένα παντελόνι και ένα τζόκεϊ. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως «το τζόκεϊ που φαίνεται να φοράει ο εκτελεστής στο βίντεο, ήταν ίδιου τύπου που είχε αγοραστεί από εταιρία αθλητικών ειδών».

Νωρίτερα, στο δικαστήριο είχε καταθέσει συνεργάτης του επιχειρηματία, ο οποίος ανέφερε πως την ίδια ημέρα της δολοφονίας ήταν μαζί και δεν είχε αντιληφθεί ο επιχειρηματίας να φοβόταν κάτι.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 17 Ιουλίου 2020 με την κατάθεση αστυνομικού που υπογράφει το διαβιβαστικό της υπόθεσης. Το σχετικό αίτημα υπέβαλλε στο δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας.

Πηγή: protothema.gr

Καταρρακωμένη η Βικτώρια Καρύδα στη δίκη του Μακρή - «Δεν τα ξέρω αυτά που λέτε! Ο άνδρας μου δεν...»

Καταρρακωμένη ήταν η Βικτώρια Καρύδα στη δίκη που έγινε σήμερα για τη δολοφονία του συζύγου της, Γιάννη Μακρή. Ωστόσο, μια ερώτηση της υπεράσπισης, έφερε την αντίδραση της και είπε μεταξύ άλλων «Ο άνδρας μου δεν είχε τίποτα όσο ήμασταν μαζί! Δεν τα ξέρω αυτά που λέτε».

Το μοντέλο ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο κατά την έναρξη της διαδικασίας της δίκης για την δολοφονία τον Οκτώβριο του 2018 στη Βούλα. Βλέποντας τους δυο Βούλγαρους κατηγορούμενους να γελούν συνεχώς με φιλικά τους πρόσωπα του είπε «Ήθελα να ήξερα τι σας δίνει τόση χαρά».

Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν κατά την έναρξη της διαδικασίας της δίκης για την δολοφονία του συζύγου της Γιάννη Μακρή τον Οκτώβριο του 2018 στη Βούλα, η Βικτώρια Καρύδα, βλέποντας τους δυο Βούλγαρους κατηγορούμενους να γελούν συνεχώς με φιλικά τους πρόσωπα. «Ήθελα να ήξερα τι σας δίνει τόση χαρά» είπε απευθυνόμενη προς τους κατηγορούμενους πριν την έναρξη της δίκης.

Η Βικτώρια Καρύδα "έσπασε" τη σιωπή της - «Τα παιδιά μου είδαν τη δολοφονία του πατέρα τους»

«Αρνούμαι τις κατηγορίες, είμαι αθώος. Δεν έχω καμία σχέση με τη δολοφονία Μακρή. Πιστεύω στην ελληνική δικαιοσύνη» είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο πρώτος κατηγορούμενος. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αδελφός του λέγοντας: «Αρνούμαι τις κατηγορίες, δεν έχω καμία σχέση».

Βικτώρια Καρύδα δίκη δολοφονίας Γιάννη Μακρή

Καταρρακωμένη η Βικτώρια Καρύδα όταν ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή

Με λυγμούς ανέβηκε στο βήμα το μάρτυρα η Βικτώρια Καρύδα. «Με τον σύζυγο μου ήμασταν μαζί 10 χρόνια και είχαμε αποκτήσει δυο παιδάκια. Στην Αυστραλία είχε μάντρα αυτοκινήτων και ασχολούνταν με ακίνητα. Στην Ελλάδα ασχολήθηκε με εταιρία σεκιούριτι. Εγώ δεν ήξερα πολλά πράγματα για τις δουλειές του, εννοώ όχι πολλές λεπτομέρειες. Την ημέρα που έγινε το κακό άνοιξε τη δεύτερη επιχείρησή του» ανέφερε.

Η μάρτυρας εξήγησε στους δικαστές ότι δεν κατάλαβε ποτέ να φοβάται κάτι ο άνδρας της. «Κυκλοφορούσαμε με μια βέσπα, χωρίς προστασία. Δεν είχαμε φόβο. Μόνο φύλαξη στο σπίτι μετά τις 10 το βράδυ για τους κλέφτες είχαμε. Αν υπήρχε κίνδυνος θα μου το έλεγε. Θα υπήρχε άνθρωπος να μας φυλάξει. Κυκλοφορούσε άνετα με τα παιδιά μας, δεν είχε όπλο» υποστήριξε η κ. Καρύδα.

Τις δραματικές στιγμές που έζησε όταν έμαθε σε επίδειξη μόδας για την δολοφονία του συζύγου της. «Ήμουν σε μια επίδειξη μόδας στις 31 Οκτωβρίου. Τις προηγούμενες ημέρες δεν παρατήρησα τίποτα περίεργο. Την ημέρα εκείνη με ενημέρωσε ο κολλητός μου φίλος. Ήρθε στα καμαρίνια και μου είπε ότι κάτι έγινε, αλλά δεν μου είπε ακριβώς» είπε η μάρτυρας, συμπληρώνοντας με λυγμούς «είδα το βίντεο δυστυχώς, μπορώ να αναγνωρίσω από το βίντεο τον πρώτο κατηγορούμενο».

Σχετικά με τον πρώτο κατηγορούμενο, η μάρτυρας υποστήριξε ότι ένας φίλος του συζύγου της τον είχε εντοπίσει εκείνη την ημέρα, ενώ φέρεται να της αποκάλυψε ότι και το ίδιο το θύμα τον είχε παρατηρήσει να υπάρχει τις τελευταίες μέρες πάντα κάπου κοντά του. Στις επίμονες ερωτήσεις της έδρας σχετικά με το πώς αναγνωρίζει τον κατηγορούμενο από ένα σκοτεινό βίντεο, η μάρτυρας απάντησε: «Είμαι άνθρωπος της λεπτομέρειας. Βλέπω πράγματα που άλλοι δεν παρατηρούν. Έχει ίδιο σωματότυπο, είχε κοτσίδα και περπατάει με τον ίδιο τρόπο. Είδα τον τρόπο που περπατάει στο βίντεο και αντίστοιχο βίντεο από τα κανάλια στα δικαστήρια. Τρέχει με τον ίδιο τρόπο».

Με δυσκολία περιέγραψε στη συνέχεια όσα είδε στο βίντεο από την κάμερα του σπιτιού τους, περιγράφοντας λεπτό προς λεπτό τις τελευταίες στιγμές του συζύγου της. «Βγήκε ο άνδρας μου, κοίταξε δεξιά και αριστερά και μπήκε στο αμάξι. Ένας πεζός ήρθε τρέχοντας, τον πυροβόλησε και έφυγε τρέχοντας και πάλι». Η μάρτυρας είπε στους δικαστές ότι είδε πολύ προσεκτικά τις καταγραφές των καμερών και διαπίστωσε ότι κάθε αμάξι που φέρονται να νοίκιασαν τα δυο αδέρφια, είχε περάσει έξω από το σπίτι τους.

Η ερώτηση της υπεράσπισης για τον σύζυγό της που έφερε την αντίδραση της

Την αντίδραση της πολιτικής αγωγής και της ίδιας της Βικτώριας Καρύδα προκάλεσε ερώτηση της υπεράσπισης σχετικά με δημοσιεύματα στην Αυστραλία που ήθελαν τον Γιάννη Μάκρη μπλεγμένο σε παράνομες δραστηριότητες. «Ο άνδρας μου δεν είχε τίποτα όσο ήμασταν μαζί! Δεν τα ξέρω αυτά που λέτε» είπε η μάρτυρας και συμπλήρωσε σχετικά με το μαχαίρι που βρέθηκε πάνω στο θύμα είπε: «Δεν ξέρω τίποτα. Μαχαιράκια σε μπρελόκ είχαμε στο σπίτι και τα παίρναμε στην παραλία».

Σχολιάζοντας το τελευταίο μήνυμα που φέρεται να έστειλε το θύμα 20 δευτερόλεπτα πριν βγει από το σπίτι και έγραφε «να προσεχείς πού πας και πού μιλάς», η ίδια απάντησε δεν γνωρίζει για το μήνυμα ή τι μπορεί να εννοούσε. Λίγο αργότερα δημιουργήθηκε αναστάτωση όταν η υπεράσπιση υπέδειξε δυο φωτογραφίες χωρίς πρόσωπο στην μάρτυρα προκειμένου να αναγνωρίσει τον δράστη, με την ίδια να υποστηρίζει ότι μπορεί να συγκρίνει από τα βίντεο.

Η δίκη συνεχίζεται με επόμενους μάρτυρες.

Πηγή ethnos.gr