Ταραχή στη βασιλική οικογένεια - Έδιωξε τον πατέρα του από το παλάτι

Η κίνηση που δεν περίμενε κανείς!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ταραχή στη βασιλική οικογένεια - Έδιωξε τον πατέρα του από το παλάτι

Οι σχέσεις των μελών της βασιλικής οικογένειας δείχνουν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Συγκεκριμένα, η νέα απόφαση του βασιλιά να διώξει τον πατέρα του από το παλάτι, προκάλεσε κανονική ταραχή στους κύκλους των αριστοκρατών.

Φυσικά μιλάμε για την βασιλική οικογένεια της Ισπανίας. Ο Φελίπε δε θέλει πλέον να έχει καμία σχέση με τον Χουάν Κάρλος, μετά από τις αποκαλύψεις που έγιναν για τις απάτες που είχε κάνει. Όσο για τη μητέρα του, Σοφία, έχει προσπαθήσει να κρατήσει σιωπή για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Χουάν Κάρλος παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2014 αφήνοντας τον θρόνο στον γιο του Φελίπε, σε μια περίοδο που είχαν έρθει στο φως διάφορα σκάνδαλα και κυρίως οι στενές σχέσεις του με τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας.

Χουάν Κάρλος εξορία

Τον Ιούνιο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για την ανάμιξη του Χουάν Κάρλος σε μια σύμβαση που παραχώρησε η Σαουδική Αραβία σε μια ισπανική κοινοπραξία για την κατασκευή μιας σιδηροδρομικής γραμμής. Η εφημερίδα La Tribune της Γενεύης είχε γράψει ότι ο τέως βασιλιάς έλαβε 100 εκατομμύρια δολάρια από τον εκλιπόντα βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.

Τον Μάρτιο, ο Φελίπε διέκοψε την ετήσια βασιλική επιχορήγηση που λάμβανε ο πατέρας του (περίπου 194.000 ευρώ) και παραιτήθηκε από τη δική του κληρονομιά, μετά τις πληροφορίες που ήθελαν τον τέως βασιλιά να διατηρεί μυστικούς εξωχώριους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ο Χουάν Κάρλος ανήλθε στον θρόνο το 1975, μετά τον θάνατο του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο και κέρδισε τον σεβασμό των Ισπανών για τον ρόλο που έπαιξε στη μετάβαση από τη δικτατορία στη δημοκρατία. Όμως η δημοτικότητά του υπέστη πλήγμα τα τελευταία χρόνια, λόγω των σκανδάλων που αποκαλύφθηκαν.

Τεταμένες ωστόσο είναι οι σχέσεις και στη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Δείτε εδώ τι ενόχλησε την Kate Middleton.

Πένθος για τον Πρίγκιπα - Μαυροφορεμένη στην κηδεία η βασιλική οικογένεια

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, με την είδηση του θανάτου μίας αγαπημένης του ξαδέρφης. Σύσσωμη η βασιλική οικογένεια, εμφανίστηκε μαυροφορεμένη στην κηδεία προκειμένου να πει το τελευταίο "αντίο".

Ο λόγος γίνεται για την Ελισάβετ-Άννα, η οποία ήταν ξαδέλφη του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, όπως επίσης της Καρολίνας και της Στεφανίας, με το Πριγκιπάτο να «βάφεται στα μαύρα» χθες (17/6), όταν και την αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά.

Η βαρόνος έχασε τη ζωή της, την Τετάρτη 10 Ιουνίου σε νοσοκομείο του κρατιδίου, ένα μόλις μήνα πριν κλείσει τα 73α γενέθλιά της. Η Ελισάβετ-Άννα ήταν η μεγαλύτερη κόρη της Πριγκίπισσας Αντουανέτας και του Αλέξανδρου Νογκές, ενώ εκτός των άλλων είχε γίνει και νονά της Στεφανίας. Την ίδια στιγμή, σε πένθος έχει βυθιστεί και η ισπανική βασιλική οικογένεια. Δείτε εδώ ποιος πέθανε!

Θάνατος στην βασιλική οικογένεια του Μονακό

Η κηδεία ήταν θρησκευτική κι έγινε χθες το πρωί στον Καθεδρικό Ναό του Μονακό, αν και δεν εμφανίστηκαν πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, που έπρεπε να ληφθούν για τον κορωνοϊό. Κάπως έτσι, μόνο τα στενά της συγγενικά πρόσωπα έπρεπε να είναι παρόντα, φορώντας υποχρεωτικά τη μάσκα τους, με τον Πρίγκιπα να έχει μάλιστα πρόσφατα βρεθεί θετικός.

Δίπλα στον Πρίγκιπα Αλβέρτο βρισκόταν η σύζυγός του, Σαρλίν, ενώ με την Πριγκίπισσα Στεφανία ήταν τα τρία της παιδιά. Την Καρολίνα, επίσης, συνόδευαν τα δικά της δύο παιδιά και ο σύζυγός της. Μετά την εξόδιο ακολουθία, έγινε η αποτέφρωση της σορού της Ελισάβετ-Άννας, κάτω από τα ίδια μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: athensmagazine.gr