Έκαναν "χαμό" στην παραλία Μαρία Μπέη - Δημήτρης Μπέλλος

Η επική φωτογραφία με τα μαγιό

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Έκαναν

Η Μαρία Μπέη και ο Δημήτρης Μπέλλος συνεχίζουν να απολαμβάνουν ό, τι απέμεινε από τις καλοκαιρινές τους διακοπές και έτσι με την εμφάνισή τους με τα μαγιό τους στην παραλία, κατάφεραν να κάνουν σωστό "χαμό"!

Το ζευγάρι σε λίγο καιρό πρόκειται να ξεκινήσει τις καθημερινές του εμφανίσεις στην εκπομπή Happy Day της Σταματίνας Τσιμτσιλή, ενώ χθες συναντήθηκαν με την παρουσιάστρια, και προσπαθούν να αξιοποιήσουν όσο καλύτερα μπορούν τον χρόνο που τους έμεινε στο καλοκαίρι τους.

Ο Δημήτρης Μπέλλος μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του ακολούθους μια χιουμοριστική φωτογραφία από την παραλία. Σε αυτή βλέπουμε τη Μαρία να ποζάρει με μαύρο ολόσωμο μαγιό, ενώ οι δυο τους έχουν αλλάξει τα καπέλα τους.

«Αλλάζεις τα καπέλα και το αποτέλεσμα είναι κάπως.............. έτσι!» έγραψε με χιούμορ ο Δημήτρης Μπέλλος στη λεζάντα της ανάρτησής του!

Μαρία Μπέη: «Δεν ξεπέρασα ποτέ τα μηνύματα μετά το MasterChef που έλεγαν να...»

Με το ταλέντο και τον ατίθασο χαρακτήρα της κατάφερε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να γίνει το πιο πολυσυζητημένο κορίτσι του «MasterChef». Η Μαρία Μπέη κάνει μια εντυπωσιακή φωτογράφιση για το YOU και με διάθεση εξομολογητική μάς συνθέτει το παζλ της ζωής της: Τα παιδικά της χρόνια στην Κατερίνη, τα αυστηρά αδέρφια της, ο υπερπροστατευτικός μπαμπάς και το διάστημα που δεν μιλούσε με τη μητέρα της, τα σχόλια που τη σόκαραν στα social media, το πείσμα να τα καταφέρει με το σπαθί της, η ζήλια αλλά και η διπλή συγκατοίκηση με τον σύντροφό της Δημήτρη Μπέλλο. Μαζί στο σπίτι, αλλά από τον Σεπτέμβριο μαζί και στο πλατό του «Happy Day» στον Αlpha!

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΟΥΣΙΟΥ

Δίνουμε το ραντεβού για τη συνέντευξή μας στο νέο της σπίτι στην Αθήνα και για εκείνη είναι ακόμη δύσκολο να συνηθίσει την πόλη. Η Μαρία μιλά και γελά ταυτόχρονα, έχει μια εσάνς θεσσαλονικιώτικης προφοράς, αλλά χωρίς τη γνωστή τηλεοπτική της ένταση. Η συζήτησή μας ξεκινά από το σημείο... μηδέν που πήρε την απόφαση να λάβει μέρος στο «MasterChef», χωρίς τότε να γνωρίζει πως αυτό θα αλλάξει όχι μόνο επαγγελματικά τη ζωή της, αλλά και προσωπικά.

Είχες όνειρο να πας στο «MasterChef»; Το είχες προγραμματίσει, το ήθελες;

Αρχικά πήγα για πλάκα, δεν ήμουν καθόλου συνειδητοποιημένη. Την αίτηση συμμετοχής την είχα συμπληρώσει ένα βράδυ στα μπουζούκια, στον Νίκο Βέρτη, που είχα πάει με την παρέα μου. Ένας κολλητός μου φίλος, ο Μιχάλης, με έπεισε τελικά να την κάνω, με τον οποίο μάλιστα φάγαμε πρόσφατα μαζί με τον Δημήτρη για να τον ευχαριστήσω για την επιμονή του εκείνο το βράδυ.

Να σημειώσουμε, πως πριν από μερικές ημέρες Μαρία Μπέη και Δημήτρη Μπέλλος, επισημοποίησαν τα ευχάριστα κοινά τους σχέδια.

Μαρία Μπέη Masterchef

Δεν είχες εκείνη την εποχή την κρυφή φιλοδοξία να κάνεις κάτι καλύτερο στη δουλειά σου, να είσαι πιο αναγνωρίσιμη;

Στην ουσία εκείνη την εποχή ξεκινούσα στη μαγειρική, δούλευα ως σεφ μόλις ενάμιση χρόνο. Μόλις αποφοίτησα από τη σχολή έκανα την πρακτική μου σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο της Χαλκιδικής και ακολούθησε μια δεύτερη δουλειά στο εστιατόριο ενός πεντάστερου ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης. Είχα αρκετές γνώσεις αλλά δεν ήξερα αν είχα τις δυνατότητες για να πάω να διαγωνιστώ σε ένα παιχνίδι. Πίστευα ότι ήταν ακόμη νωρίς.

Η έκθεση στην τηλεόραση σε φόβισε;

Καθόλου! Από μικρή ήμουν πολύ κοινωνική με τις παρέες μου και καθόλου ντροπαλή. Πάντα... χωνόμουν στα πλάνα από τα βίντεο που τραβούσαν οι φίλοι μου και τότε θεώρησα πως η τηλεόραση θα είναι κάτι σαν αυτά τα βιντεάκια που ανέβαζαν εκείνοι στα social media. Μπήκα με αυτοπεποίθηση στο «MasterChef» και με τον αέρα νικήτριας, γι' αυτό και έκανα τη συνταγή με τα κόλλυβα που συζητήθηκε. Πια είχα πάρει σοβαρά τη συμμετοχή μου, άρπαξα την ευκαιρία και αποφάσισα -όπως κάνω πάντα στη ζωή μου- να το κάνω σωστά από την αρχή ως το τέλος.

Στην οντισιόν είχες πει ότι μόνο ο πατέρας σου τότε ήταν ένθερμος υποστηρικτής σου...

H οικογένειά μου είναι μια κλασική ελληνική οικογένεια. Η μητέρα μου ήθελε το κορίτσι της να έχει ένα πτυχίο ακόμη και αν καθόταν κρεμασμένο στον τοίχο, ενώ τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια μου ήθελαν η μικρότερη αδερφή τους να κάνει κάτι καλύτερο απ' ό,τι έχουν κάνει οι ίδιοι, που δουλεύουν στις εταιρείες του πατέρα μου. Δεν ήθελαν να κάνω κάτι διαφορετικό και να σπουδάσω μαγειρική. Από την άλλη πλευρά υπήρχε ο μπαμπάς μου, που μου είχε πολύ μεγάλη αδυναμία -όπως και εγώ του έχω- ο οποίος μου είπε από την αρχή «πήγαινε, και εγώ μαζί σου!».

Ήταν περιορισμένα τα πράγματα για σένα στην επαρχία;

Μεγάλωσα σε ένα χωριό έξω από την Κατερίνη, σε μια μικρή κοινωνία. Τα περισσότερα παιδιά ήθελαν να περάσουν στο πανεπιστήμιο απλά για να φύγουν από το σπίτι τους και όχι γιατί αγαπούσαν αυτό που θα σπούδαζαν. Σε αντίθεση με μένα που είχα άλλα όνειρα και δεν ήθελα απλά να φύγω από το πατρικό μου, στο οποίο είχα όλες τις ανέσεις. Μπορώ να σου πω πως μόλις έφυγα από το σπίτι μου τα βρήκα πραγματικά «σκούρα».

Γιατί τα βρήκες «σκούρα»;

Βρέθηκα να μένω μόνη μου στα ξαφνικά σε μια μεγάλη πόλη όπως η Θεσσαλονίκη, στην οποία δεν γνώριζα κανέναν. Όλοι μου οι φίλοι ήταν σε διαφορετικές πόλεις γιατί σπούδαζαν. Νοίκιασα ένα μικρό διαμέρισμα και στην κυριολεξία έμεινα κλεισμένη ανάμεσα σε τέσσερις τοίχους. Δεν έζησα τη λεγόμενη φοιτητική ζωή, δεν έβγαινα από το σπίτι παρά μόνο για να πηγαίνω στη σχολή μου, γιατί δεν ήθελα να δώσω δικαίωμα στα αδέρφια μου να πουν πως η μικρή τους αδερφή πήγε στη Θεσσαλονίκη μόνο για να περνάει καλά. Τον πρώτο καιρό που δεν έβγαζα δικά μου χρήματα με βοηθούσε οικονομικά ο πατέρας μου, αλλά πάλι για να μη δώσω δικαιώματα στην οικογένειά μου ότι τα ξοδεύω, του έδινα πίσω όσα περίσσευαν από τα απαραίτητα έξοδα, από τα ψώνια που έκανα στο σούπερ μάρκετ και τα μεταφορικά μου με το λεωφορείο.

Μα είναι τόσο αυστηρά ή τόσο υπερπροστατευτικά τα αδέρφια σου;

Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, όταν έβγαινα για καφέ με τους φίλους μου στην Κατερίνη, είχα τα βλέμματα των αδερφών μου και των φίλων τους καρφωμένα επάνω μου, παρακολουθούσαν ό,τι και αν έκανα (γέλια). Μου έγινε συνήθεια ακόμη και όταν έμεινα μακριά τους, για αρκετό καιρό νόμιζα πως όλοι με κοιτούν όταν έβγαινα έξω. Η συμπεριφορά τους άλλαξε όταν έπιασα την πρώτη μου δουλειά, νοίκιασα ένα άλλο σπίτι και το επίπλωσα με τα δικά μου χρήματα. Είχαν καταλάβει πια πως είχα πάρει πολύ σοβαρά αυτό που έκανα και πως είχα γίνει ανεξάρτητη. Τώρα έχουμε άψογες σχέσεις μεταξύ μας.

Μαρία Μπέη Δημήτρης Μπέλλος

Με τη μητέρα σου, που είχε τις αντιρρήσεις της για να γίνεις σεφ, πώς ήταν οι σχέσεις σας;

Η μαμά μου είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, αγαπά πολύ τα παιδιά της και δεν τους χαλά τα χατίρια, αλλά τον πρώτο μήνα, αφού είχα κάνει τη μετακόμιση με τη βοήθεια του πατέρα μου, δεν της μιλούσα και δεν σήκωνα τα τηλέφωνα. Προσπαθούσε να με πείσει να ξαναδώσω Πανελλήνιες την επόμενη χρονιά και να εγκαταλείψω τη μαγειρική. Άρχισε να με επισκέπτεται στη Θεσσαλονίκη, αλλά νομίζω πως τις προσπάθειές της για να πάρω κάποιο άλλο πτυχίο τις εγκατέλειψε μόλις βγήκα από το «MasterChef». Τότε σταμάτησε αυτόματα η γκρίνια της! (γέλια)

Η οικογένειά σου πώς υποδέχτηκε τον Δημήτρη στην πρώτη γνωριμία μαζί του;

Ήταν σαν να τον γνώριζαν. Είχαν καταλάβει τον χαρακτήρα του βλέποντάς τον στο παιχνίδι. Τον αγαπούν και πλέον ό,τι και να λέω εγώ δεν έχει σημασία, όλοι συμφωνούν με ό,τι λέει ο Δημήτρης, πάντα έχει δίκιο ο Δημήτρης! (γέλια) Τους δικούς του γονείς δεν έχω προλάβει ακόμη να τους γνωρίσω.

Τον αδερφό της Μαρίας Μπέη ωστόσο τον έχετε δει; Είναι κούκλος!

Μεταξύ σοβαρού και αστείου, οι συμπαίκτες σας στο παιχνίδι πάντα έλεγαν ότι ήσουν χειριστική στη συμπεριφορά σου με τον Δημήτρη, ότι εσύ έχεις το πάνω χέρι στη σχέση σας. Πόσο απέχει αυτό από την πραγματικότητα;

Δεν ήμουν χειριστική απέναντί του, αντίθετα πολλές φορές και εκείνος με κατηύθυνε με τις συμβουλές του, απλά τα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά δεν τα έδειξαν οι κάμερες. Αυτό που έχω να σου πω είναι πως σε πολλά πράγματα ο Δημήτρης έχει το πάνω χέρι στη σχέση μας! Επειδή συνεννοούμαστε με τα βλέμματα, όταν θα πω κάτι και θα γυρίσει σοβαρός να με κοιτάξει, χαμηλώνω αμέσως τον τόνο της φωνής μου.

Κάνοντας την αυτοκριτική σου, έχεις μετανιώσει που κάποιες φορές μέσα στο παιχνίδι ανέβασες τους τόνους, μας έδειξες τον θυμό σου;

Δεν έχω μετανιώσει για τη συμπεριφορά μου, ούτε για το ότι αντιδρούσα στο άδικο. Έχω μετανιώσει για τα λόγια μου, μερικές φορές έλεγα κάποια πράγματα χωρίς πρώτα να τα φιλτράρω. Θα μπορούσα να είμαι πιο «μαζεμένη», να μη δείχνω τόσο έντονα τα συναισθήματά μου, είτε αυτά ήταν θυμός είτε χαρά. Δεν αισθανόμουν όμως όταν μιλούσα ότι έχω κάμερες απέναντί μου. Μιλούσα όπως μιλούσα στους φίλους μου.

Δεν υποψιαζόσουν καθόλου πώς θα είναι η εικόνα σου; Γνώριζες εξαρχής ότι συμμετέχεις σε ένα τηλεοπτικό παιχνίδι με μεγάλη μάλιστα τηλεθέαση...

Όχι, δεν το υποψιαζόμουν. Θυμάμαι πως όταν βγήκα από το παιχνίδι παρακολούθησα τα επεισόδια, κρατούσα το κεφάλι μου, έκανα βόλτες σε όλο το σπίτι και μονολογούσα στον εαυτό μου «σταμάτα Μαρία, θα πεις και άλλα;». Κατάλαβα επίσης πως ο κόσμος στην αρχή του παιχνιδιού με συμπαθούσε αρκετά. Όταν όμως ξαναμπήκαν παλαιότεροι παίκτες στο παιχνίδι και άρχισα να μιλώ πιο έντονα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, άρχισα να λαμβάνω στα social media αρκετά αρνητικά μηνύματα, ακόμη και ακραία. Μου εύχονταν να πάθει καρκίνο ο πατέρας μου. Αυτά τα μηνύματα δεν ήταν καθόλου εύκολο να τα ξεπεράσω.

Είχες αντιληφθεί αυτό που ο Δημήτρης μού είχε πει στη συνέντευξή του στο ΥΟU, πως κάποια από τις κοπέλες τον είχε φλερτάρει πριν από σένα και του είχε κάνει πρόταση να γίνουν ζευγάρι για τηλεοπτικούς λόγους;

Όχι, δεν το είχα καταλάβει. Μετά όμως, όταν έκανα σχέση μαζί του, κανόνισα να βγάλω από το παιχνίδι όλες τις κοπέλες μία προς μία! (γέλια)

Τον ζήλευες;

Μετά το παιχνίδι άρχισα να τον ζηλεύω, όχι όσο ήμασταν μέσα σε αυτό.

Παρακολουθείς όλες τις κινήσεις του, ποια θα του μιλήσει, ποια θαυμάστρια θα τον πλησιάσει;

Τα πάντα παρακολουθώ! (γέλια)

Εκείνος σε ζηλεύει;

Δεν έχει κάτι να ζηλέψει, εμένα δεν με κοιτάει κανείς (γέλια)

Στο παιχνίδι δεν σε είδα ούτε σε ένα επεισόδιο να μην είσαι μακιγιαρισμένη και περιποιημένη. Είσαι πάντα τόσο φιλάρεσκη και στην προσωπική σου ζωή;

Μου αρέσει να περιποιούμαι τον εαυτό μου, να βάφομαι, να φτιάχνω τα μαλλιά μου, να ψωνίζω όμορφα ρούχα και να ντύνομαι ωραία, έτσι είμαι και στην καθημερινότητά μου. Έχω κόμπλεξ, δεν μου αρέσει το να με δει κάποιος άβαφη. Αμφιταλαντεύτηκα πολλές φορές για να ανεβάσω μια φωτογραφία μου στα social media χωρίς μακιγιάζ. Βέβαια, από τότε που γνώρισα τον Δημήτρη κυκλοφορώ πολύ περισσότερο άβαφη από κάθε άλλη φορά.

Ισχύει ότι από τον Σεπτέμβριο θα μαγειρεύετε καθημερινά μαζί στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή στον Alpha;

Θα είμαστε μαζί για κάποιες μέρες την εβδομάδα, αυτό ισχύει μέχρι στιγμής. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη συνεργασία. Η αλήθεια είναι ότι μετά την έξοδό μας από το παιχνίδι δεν το επιδιώξαμε, αλλά οι περισσότερες επαγγελματικές προτάσεις που δεχθήκαμε αφορούσαν στο να είμαστε και οι δύο μαζί, ως μαγειρικό ζευγάρι. Βέβαια, σε πολλά πράγματα οι δύο είναι καλύτεροι από τον έναν!

Μαρία Μπέη συνέντευξη YOUWEEKLY

Σας πρότειναν κάποια στιγμή να κάνετε και δική σας εκπομπή;

Όχι σε τηλεοπτικό πλαίσιο, αλλά το να κάνουμε ένα κανάλι στο Youtube. Κάποια στιγμή θα το επιχειρήσουμε.

Σε αυτά τα κοινά επαγγελματικά βήματα αφήνεις στον Δημήτρη το βάρος της διαχείρισης; Εσύ ή εκείνος είναι ο πιο δύσκολος στο κομμάτι της οικονομικής διαπραγμάτευσης;

Είναι ήδη 30 χρόνων και με μεγαλύτερη εμπειρία από μένα στη ζωή και στις κουζίνες. Με συμβουλεύει και πάντα τον ακούω γιατί τον εμπιστεύομαι. Από τη στιγμή που είμαστε ζευγάρι, όπως είναι φυσικό, ο ένας θέλει το καλό του άλλου. Στις οικονομικές διαπραγματεύσεις όμως εγώ είμαι η πιο μαχητική, το έχω αναλάβει αυτό το κομμάτι, αφού συνεννοηθώ φυσικά πρώτα με τον Δημήτρη.

Η συμβίωση μέσα στο παιχνίδι έχει διαφορές με αυτό που ζείτε τώρα ως ζευγάρι;

Με τον Δημήτρη έχουμε μετακομίσει τους τελευταίους τρεις μήνες μόνιμα στην Αθήνα και εδώ και λίγες μέρες έχουμε νοικιάσει και το δικό μας σπίτι. Λόγω του παιχνιδιού θα πρέπει να είμαστε το μοναδικό ζευγάρι που συγκατοίκησε πριν καν κάνει δεσμό. Έχουμε μάθει πια ο ένας τον άλλον.

Ποιος από τους δύο σας μαγειρεύει στο σπίτι και ποιος πλένει τα πιάτα;

Κανείς, γιατί παραγγέλνουμε delivery, άρα δεν χρειάζεται να πλύνουμε και πιάτα! (γέλια) Άλλωστε, τις περισσότερες ώρες λείπουμε για δουλειές και δεν προλαβαίνουμε. Την περίοδο της καραντίνας όμως που μέναμε μαζί στο σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη μαγείρευα καθημερινά.