Παίρνει θέση το ΕΣΡ για το Big Brother

Η επίσημη ανακοίνωση

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Παίρνει θέση το ΕΣΡ για το Big Brother

Μετά από πολλά σχόλια που έχουν ακουστεί τις τελευταίες ώρες για το χυδαίο στιγμιότυπο που καταγράφηκε από τις κάμερες του Big Brother και έπαιξε σε live streaming, το ΕΣΡ αποφάσισε να πάρει θέση επί του θέματος και να εξηγήσει ποια είναι η στάση που θα κρατήσει.

Το σχόλιο του Αντώνη Αλεξανδρίδη περί "βιασμού" έχει εξοργίσει το τηλεοπτικό κοινό και ήδη από εχθές το βράδυ έχει επικρατήσει κανονικός πανικός στα social media αλλά και στην τηλεόραση.

Το ΕΣΡ αναφέρθηκε σε πολλές από αυτές τις συζητήσεις και έτσι από τη μεριά του θέλησε να κάνει μία επίσημη τοποθέτηση.

Αυτή είναι η θέση που πήρε το ΕΣΡ για το Big Brother

«Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά την διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου. Κάποιοι από τους καταγγέλλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται «γιατί σιωπά το ΕΣΡ», η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή:

Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά! Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί - μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών - μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία ήδη έχει εκφρασθεί. Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Αλεξανδρίδης τέθηκε την Κυριακή εκτός του παιχνιδιού ύστερα από φράση που είπε για τον βιασμό γυναικών.

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μέσω ανάρτησής του στο Twitter έκανε γνωστό πως επικοινώνησε τόσο με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καθώς και με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Big Brother: Άγρια επίθεση στο Instagram του Αντώνη Αλεξανδρίδη - «Είσαι το απόλυτο σκουπίδι»

Μετά το χυδαίο σχόλιο που έκανε στο live streaming του Big Brother, ο Αντώνης Αλεξανδρίδης δέχθηκε άγρια επίθεση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ενώ μάλιστα, μερικοί διαδικτυακού του φίλοι δε δίστασαν να τον αποκαλέσουν «απόλυτο» σκουπίδι.

Λίγες ώρες μετά το εν λόγω συμβάν, ο πρώην παίκτης του Big Brother, ο οποίος εκδιώχθηκε από το σπίτι - δείτε εδώ τι του είπε ο Big Brother - αναγκάστηκε να κλείσει τα social media προκειμένου να μην δεχθεί άλλα υβριστικά σχόλια.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, ο παίκτης του Big Brother έχει να αντιμετωπίσει ένα «κύμα» οργής που τον περιμένει.

Αντώνης Αλεξανδρίδης InstagramΑντώνης Αλεξανδρίδης Big Brother