Κιμ Καρντάσιαν: Ο ρόλος της στον πόλεμο Αρμενία - Αζερμπαιντζάν

Η βοήθεια μέσω των social media

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κιμ Καρντάσιαν: Ο ρόλος της στον πόλεμο Αρμενία - Αζερμπαιντζάν

Δυναμικό παρών στον δημόσιο διάλογο για τις ένοπλες συγκρούσεις που προκάλεσε η επίθεση των Αζέρων εναντίον του αρμενικού Ναγκόρνο-Καραμπάχ δίνει η σταρ των τηλεοπτικών ριάλιτι της Αμερικής, Κιμ Καρντάσιαν, η οποία, ως γνωστόν έχει αρμένικες καταβολές.

Με συνεχείς αναρτήσεις της στα social media, η Καρντάσιαν κάνει εκκλήσεις να καταβληθούν διεθνείς προσπάθειες για τη διατήρηση της ειρήνης στα σύνορα των δυο κρατών, η σύγκρουση των οποίων έχει ήδη οδηγήσει στον θάνατο πάνω από 50 ανθρώπους μέσα σε δυο ημέρες.

Καταδικάζει τις «απρόκλητες επιθέσεις» από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν στη διαφιλονικούμενη από τη δεκαετία του ’90 περιοχή Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Η περιοχή που είναι επίσης γνωστή ως Αρστάχ, έχει αναγνωριστεί ως τμήμα του Αζερμπαϊιζάν αλλά ελέγχεται από Αρμένιους. Δείτε ακόμα την Κιμ να παίρνει θέση στο ξέσπασμα του Κανιε.

Η Τουρκία δεν έχασε την ευκαιρία να εμπλακεί στη σύγκρουση στέλνοντας μαχητικά F-16 και οπλισμό για να βοηθήσει τους Αζέρους συμμάχους της, την ώρα που οι αψιμαχίες απειλούν να κλιμακωθούν σε γενικευμένο πόλεμο.

Όπως έγραψε η Κιμ Κ στο Twitter: «Σας παρακαλώ διαδώστε τα νέα ότι οι Αρμένιοι στο Αρστάχ δέχθηκαν επίθεση. Προσευχόμαστε για τους γενναίους άνδρες και γυναίκες που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να προστατεύσουν το Αρτσάχ και την Αρμενία».

Κιμ Καρντάσιαν πόλεμος
Καρντάσιαν πόλεμος Αρμενίας

Και παρακάτω προσθέτει: »Τα νέα είναι παραπλανητικά και αυτές δεν είναι συγκρούσεις. Η Αρμενία είναι το θύμα απρόκλητων επιθέσεων από τους Αζέρους και της την προβλέψιμη εκστρατεία παραπληροφόρησης που τους συνοδεύει. Θέλουμε (να πάνε) διεθνείς παρατηρητές για να ερευνήσουν και να ζητήσουν διεθνή πολιτικά και διπλωματικά μέτρα ώστε να αποτραπεί η περιττή κλιμάκωση και η τραγωδία».

Ζήτησε επίσης στους 67 εκατομμύρια followers που έχει στο Twitter να έρθουν σε επαφή με γερουσιαστές και μέλη του Κογκρέσου απαιτώντας από τις ΗΠΑ να σταματήσουν να στέλνουν στρατιωτική βοήθεια στο πλούσιο σε πετρέλαιο Αζερμπαϊτζάν.

Ο πατέρας της Κιμ, Ρόμπερτ Καρντάσιαν – δικηγόρος που είχε υπερασπιστεί τον βετεράνο αθλητή Ο Τζέι Σίμσον που είχε κατηγορηθεί για τις δολοφονίες της συζύγου του και του εραστή της – προερχόταν από οικογένεια Αρμένιων εμιγκρέδων στις ΗΠΑ.

Άνω κάτω η οικογένεια των Καρντάσιαν- Το νέο παραλήρημα του Κάνιε Ουέστ

Ο Κάνιε Ουεστ δείχνει να μην έχει όριο τις τελευταίες μέρες και έτσι, είδαμε ένα νέο παραλήρημά του στο Twitter, το οποίο όπως είναι λογικό, έχει φέρει τα πάνω κάτω στην οικογένεια των Καρντάσιαν. Μάλιστα, οι φήμες γύρω από τον χωρισμό του με την Κιμ, οργιάζουν!

Ένα πολύ αινιγματικό tweet του Κάνιε Ουέστ, δημιούργησε πολλά ερωτηματικά στο κοινό του, καθώς ξεκαθάρισε πως θέλει να γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στη συνέχεια, στο στόχαστρό του μπήκε η ίδια η οικογένειά του. Μέσα από μία σειρά tweets που έκανε, κατηγόρησε την Κιμ και την μητέρα της Κρις, πως θέλουν να τον κλείσουν στο ψυχιατρείο, ενώ σε κάποια άλλα δεν αναφέρεται στη σύζυγό του με το όνομά της αλλά ως «Η μητέρα της Νορθ».

Κορυφαία ήταν βέβαια η ατάκα του για της Κρις Τζένερ, η οποία έχει έναν πιο ηγεμονικό ρόλο μέσα στην οικογένεια, και για το λόγο αυτό την αποκάλεσε «Κρις Γιονγκ Ουν»!

Κιμ καρντάσιαν τουίτερ