Buckingham: Η έξοδος της Ελισάβετ μετά από 7 μήνες έσπειρε χαμό στη χώρα

Τι συνέβη;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Buckingham: Η έξοδος της Ελισάβετ μετά από 7 μήνες έσπειρε χαμό στη χώρα

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά από 7 μήνες λόγω κορωνοϊού, ωστόσο έσπειρε το χαμό στα ξένα μέσα, καθώς κυκλοφορούσε χωρίς να φορά μάσκα.

Η 94χρονη μαζί με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ βρέθηκε σε επιστημονικό εργαστήριο άμυνας της Βρετανίας και έχει ξεσπάσει σάλος σε μια εβδομάδα όπου το Λονδίνο έχει αυστηρά μέτρα και lockdown.

«Αυτό το φρικτό καινούριο πράγμα», φέρεται να είπε στον καθηγητή Τιμ Άτκινς με τον οποίο συνομίλησε κάτι που έφερε την απορία πολλών.

Ο λόγος ωστόσο που δεν φορούσε μάσκα ήταν γιατί και τα 48 άτομα προσωπικού που την συνόδευσαν είχαν κάνει τεστ και ήταν όλοι αρνητικοί, ενώ κρατήθηκαν όλες οι αποστάσεις. Θα κοστίσει ακριβά στο Buckingham η πανδημία του κορωνοϊού!

Τα απαγορευμένα πιάτα του Buckingham - Δεν τα αγγίζει η βασίλισσα Ελισάβετ

Τι φαγητά τρώει η βασίλισσα Ελισάβετ; Τις αποκαλύψεις έκανε ένας πρώην σεφ του παλατιού. Κι όμως υπάρχουν απαγορευμένα πιάτα στο παλάτι και δεν πρέπει να τα αγγίζει η βασιλική οικογένεια!

O Darren McGrady ήταν σεφ του Παλατιού του Buckingham για 11 χρόνια, από το 1982 μέχρι το 1993.

Σε άρθρο της ιστοσελίδας Insider, ο σεφ αποκάλυψε μερικά από τα “μυστικά” της κουζίνας του παλατιού.

Η Βασίλισσα της Αγγλίας λοιπόν, ανάμεσα σε αυτά που ο ίδιος αποκάλυψε, δεν τρώει σχεδόν ποτέ junk food και ότι το μενού στο Buckingham δεν περιλαμβάνει ποτέ πίτσα. Και όλα αυτά γιατί τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν επιτρέπεται να πιάνουν τίποτα με τα χέρια. Δείτε εδώ τα χαρμόσυνα νέα για το παλάτι!

Παράλληλα, αποκάλυψε πως δεν τρώνε ποτέ θαλασσινά ώστε να αποφύγουν εντελώς τον κίνδυνο να πάθουν κάποιου είδους δηλητηρίαση ενώ το κρέας το τρώνε πάντα καλοψημένο. «Το πρόγραμμα διατροφής στο παλάτι ακολουθεί κυρίως τις βασικές γραμμές της γαλλικής κουζίνας», λέει ο McGrady.

«Μπορεί να σερβίρεις κάθε μέρα φράουλες το καλοκαίρι, όταν βρίσκονται για τις διακοπές τους στο κάστρο στη Σκωτία και να μην το σχολιάσει ποτέ. Αν όμως τις βάλεις στο μενού τον Ιανουάριο πιθανότατα θα απολύσει το σεφ λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο να της δίνουν να φάει γενετικά τροποποιημένα φρούτα», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του.