Εξωπραγματικό το ιδιωτικό σχολείο των παιδιών Σίσσυς Χρηστίδου και Μαραντίνη - Δείτε φωτογραφίες

Θα πάθετε πλάκα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Εξωπραγματικό το ιδιωτικό σχολείο των παιδιών Σίσσυς Χρηστίδου και Μαραντίνη - Δείτε φωτογραφίες

Μετά το σχολείο της μικρής Μαρίνας Παντζοπούλου ανακαλύψαμε που φοιτούν τα παιδιά της Σίσσυς Χρηστίδου και του Θοδωρή Μαραντίνη! Ονομάζεται Byron College και είναι ένα ελληνοβρετανικό σχολείο στον Γέρακα. Από τα καλύτερα φυσικά της Αθήνας.

Αυτό είναι το σχολείο που πάνε τα παιδιά της Σίσσυς Χρηστίδου και του Θοδωρή Μαραντίνη

byron college

ιδιωτικό σχολείο των παιδιών Σίσσυς Χρηστίδου και Μαραντίνη

Λίγα λόγια για το συγκεκριμένο σχολείο

Από το 2010, με ειδική νομοθετική ρύθμιση, επιτρέπεται πλέον η φοίτηση Ελληνοπαίδων στα ξένα ιδιωτικά σχολεία σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες χωρίς περιορισμούς. Έτσι καλύπτουμε την ανάγκη των Ελλήνων γονέων για μια ποιοτική, εναλλακτική εκπαίδευση, χωρίς όμως να χάσουν τίποτα από την Ελληνική γλώσσα και κουλτούρα.

Αυτός ακριβώς είναι ο στόχος αυτής της ενότητας. Προσπαθούμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις αυτές και έτσι να δώσουμε την ευκαιρία στους Έλληνες γονείς να γνωρίσουν καλύτερα το σχολείο μας και την εκπαιδευτική εμπειρία που μπορεί να βιώσει το παιδί μέσα σε αυτό.

Η ελληνική γλώσσα διδάσκεται στο σχολείο μας στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο. Οι μαθητές μας χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: Σε όσους ομιλούν την ελληνική γλώσσα στο σπίτι και στους αρχάριους, σε εκείνους δηλαδή που δεν γνωρίζουν καθόλου τα ελληνικά (διδάσκονται επομένως τα ελληνικά ως ξένη γλώσσα - Greek as a foreign language). Όσοι από τους μαθητές μας ομιλούν ελληνικά, ακολουθούν πολλά από τα στοιχεία του ελληνικού ωρολογίου προγράμματος, τα οποία όμως συνδυάζονται με το βρετανικό εκπαιδευτικό σύστημα. Η γραπτή και η προφορική έκφραση, η γνωριμία με την ελληνική λογοτεχνία, την ελληνική ιστορία και την ελληνική παράδοση, είναι μερικοί από τους γνωστικούς τομείς οι οποίοι καλλιεργούνται στο τμήμα των ελληνικών.

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στη διδασκαλία της ελληνικής λογοτεχνίας. Από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, τα παιδιά συνηθίζουν να επιλέγουν βιβλία από τη δανειστική μας βιβλιοθήκη, ενώ στις μεγαλύτερες, προβάλλονται και αναλύονται έργα γνωστών Ελλήνων συγγραφέων, όπως Λιλίκα Νάκου, Ζωρζ Σαρή, Αλκυόνη Παπαδάκη, Διδώ Σωτηρίου, Σαμαράκη, Καρκαβίτσα, Μυριβίλη και πολλούς άλλους. Οι μαθητές μας μελετούν ολοκληρωμένα έργα, αλλά και χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα έργα πολλών συγγραφέων, από διάφορες περιόδους της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Έτσι, αποκτούν σφαιρική αντίληψη της λογοτεχνικής παραγωγής. Το πρόγραμμά μας ολοκληρώνεται με επισκέψεις συγγραφέων στο σχολείο μας, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων (ανάλογων με την εκπαιδευτική βαθμίδα των παιδιών και του εκπαιδευτικού προγράμματος της κάθε τάξης) και άλλων σχετικών δραστηριοτήτων.

Πάνω και πέρα όμως από την Ελληνική γλώσσα οι μαθητές μας έρχονται σε επαφή με την αρχαιοελληνική σκέψη και φιλοσοφία μέσω εκτενών εργασιών πάνω, στον Πλούταρχο, Σωκράτη, Πλάτωνα και άλλους αρχαίους συγγραφείς και στοχαστές.

Μαζί για χάρη των παιδιών τους Σίσσυ Χρηστίδου - Θοδωρής Μαραντίνης

Ξανά μαζί είναι η Σίσσυ Χρηστίδου και ο Θοδωρής Μαραντίνης για ολιγοήμερες διακοπές, για χάρη των δυο παιδιών τους και συγκεκριμένα για τον Φίλιππο Ραφαήλ, ο οποίος είχε τα γενέθλια του. Ο γιος τους έγινε 12 χρονών και το γιόρτασαν με ένα απίστευτο party στην παραλία.

Το ζευγάρι μπορεί να έχει χωρίσει εδώ και περίπου δυο χρόνια, ωστόσο διατηρεί άριστες σχέσεις. Κάνουν μαζί με τα παιδιά τους ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ περνάνε μαζί και τις διακοπές τους, αφού από το γάμο τους έχουν αποκτήσει δυο πανέμορφα αγόρια.

«Η οικογένειά μας παραμένει. Αυτό που θα θελα να διευκρινίσω είναι ότι όχι, δεν είμαστε ξανά μαζί ούτε θα είμαστε ξανά μαζί. Απλά προσπαθούμε όσο μπορούμε, γιατί δεν είναι πάντα εύκολο… Ό,τι βλέπετε σε φωτογραφίες παπαράτσι έχει να κάνει με τη πολύ σημαντική προσπάθεια να διατηρήσουμε την οικογένειά μας κάτω από μία νέα δομή και τη σχέση μας όσο καλύτερη γίνεται μεταξύ μας επειδή έχουμε αυτά τα δύο παιδιά. Αυτό δε είναι πάντα εύκολο και κρύβει μέσα πολύ σημαντικές μάχες», είχε αποκαλύψει η Σίσσυ Χρηστίδου σε βίντεο της στο Youtube με αφορμή δημοσιεύματα που τους ήθελαν να είναι και πάλι μαζί. Δείτε εδώ το βίντεο.

Μαζί για χάρη των παιδιών τους στην Χαλκιδική Σίσσυ Χρηστίδου και Θοδωρής Μαραντίνης

Ωστόσο, από τα γενέθλια του μεγάλου του γιου δεν γινόταν να λείπει ο Θοδωρής Μαραντίνης. Όλοι μαζί με τη Σίσσυ Χρηστίδου, του ετοίμασαν ένα party στην παραλία με τούρτα υπερπαραγωγή που θα ζηλέψεις και βεγγαλικά να "σκάνε" στον ουρανό.

Σίσσυ Χρηστίδου Θοδωρής Μαραντίνης παιδιά

Σίσσυ Χρηστίδου Θοδωρής Μαραντίνης χωρισμός