Θοδωρής Αθερίδης: Ξεσπά κατά των αρνητών κορωνοϊού - "Οφείλουμε να..."

Τα είπε όλα!

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Θοδωρής Αθερίδης: Ξεσπά κατά των αρνητών κορωνοϊού -

Ο Θοδωρής Αθερίδης βρέθηκε καλεσμένος το μεσημέρι της Πέμπτης στο Πάμε Δανάη και μίλησε για τον ρόλο του ως παππούς αλλά και για του αρνητές του κορωνοϊού.

Αρχικά, ο ηθοποιός μίλησε για την εκπομπή «Έλα και θα δεις», στην οποία πρόκειται να συνεργαστεί με τη Σεμίνα Διγενή και θα είναι ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα με πολλά τραγούδια.

Παράλληλα, ο Θοδωρής Αθερίδης μίλησε για την πανδημία του κορvνοϊού.

«Η συντριπτική πλειοψηφία δεν κινδυνεύει από τον ιό. Οφείλουμε να δείξουμε μία σοβαρότητα. Οφείλει η ανθρωπότητα να δείξει μία πειθαρχία», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας: «Δεν θα χρησιμοποιήσω τη λέξη ψεκασμένους, θα πω: Αρνητές. Εγώ δεν είμαι αρνητής, ξέρω πολύ καλά ότι αυτή η πανδημία ισχύει».

«Ακούστε κάποιον που λέει ότι δεν υπάρχει κορvνοϊός, προσπαθήστε να τον πιστέψετε, θα δείτε ότι…. ησυχάζετε και χαλαρώνετε και φεύγει ο φόβος. Αυτό τους κάνει να είναι αρνητές. Δεν θέλουν να σταθούν αντάξια σαν ίσος προς ίσο μπροστά στον κίνδυνο», δήλωσε ακόμα.

«Μη δέχεστε να πειθαρχήσετε σε μέτρα που σας βάζει η κυβέρνηση. Το κόλπο είναι νομοθετήστε μόνοι σας», προέτρεψε στη συνέχεια τους πολίτες, τονίζοντας ότι μπορούμε να φοράμε τη μάσκα για να προσταυτεύσουμε εμάς και τους γύρω μας χωρίς να το έχει επιβάλλει κάποιος.

«Ό,τι γλυκύτερο θα μπορούσε να τύχει στη ζωή μου, μού έτυχε», δήλωσε για τον ρόλο του παππού, αναφέροντας ότι πηγαίνει στο σπίτι της κόρης του και απολαμβάνει να παίρνει αγκαλιά τον εγγονό του. Δείτε εδώ τι ανακοίνωσε ο ηθοποιός για την καινούργια του εκπομπή!

Θοδωρής Αθερίδης: Συγκλονίζει η αποκάλυψη του για την περιπέτεια με τον αλκοολισμό - "Το ξεκίνησα όταν..."

Ο Θοδωρίδης Αθερίδης προέβη σε μια πολύ αποκαλυπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ για την ζωή του και τις περιπέτειες που ήρθε αντιμέτωπος. Μια στιγμή που συγκλόνισε με ήταν όταν μίλησε για τον αλκοολισμό ο οποίος ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 15 χρονών!

“Για μένα ήταν εύκολο να μοιραστώ ότι ήμουν αλκοολικός. Πειθαρχημένος είμαι μόνο στη δουλεια. Το κλικ που με έκανε να πάω στους Ανώνυμους Αλκοολικούς ήταν ότι πίστεψα ότι μόνος μου δεν θα τα καταφέρω. Η πρώτη μέρα ήταν στις 7 Σεπτεμβρίου 1999, όταν έγινε ο σεισμός.

Την τρίτη μέρα νιώθω ότι θέλω να πιω και αντί να το κάνω βρήκα το τηλέφωνο των ΑΑ. Τη γυναίκα μου την έπιασαν κλάματα. Έκλεισα ραντεβού, με υποδέχτηκε ένας άνθρωπος αλκοολικός εκεί, μου κάνει μια συνέντευξη, καταλαβαίνει ότι είμαι για τα μπάζα και μου λέει “Έλα”.

Κάτι που με έκανε να πω ότι πρέπει να το σταματήσω ήταν η δουλειά. Εκεί ήμουν άψογος ακόμα και όταν έπινα. Δεν είχα εικόνα μεθύστακα. Στις ομάδες το λέμε “τοκογλύφο” το αλκοόλ, σου δίνει και όταν έρθει η ώρα να σου ζητήσει είναι πολύ δύσκολο. Έκανα ταυτόχρονα το “Η αγάπη είναι ελέφαντας” και το “Και πάλι φίλοι”. Οι δύο βοηθοί είχαν κανονίσει να μη συναντιούνται τα γυρίσματα αλλά δεν είχαν υπολογίσει ότι πρέπει να κοιμάμαι.

Είχα μείνει άυπνος πολλές μέρες και κάποια στιγμή με έπιασε ένας πόνος στο γύρισμα που περνούσε μονάχα αν έπινα, είχα ζητήσει από το σκηνοθέτη να μου δώσει 10 λεπτά, να συνεχίσει. Πηγαίνω και πίνω 4 μπύρες και με περίμενε ένα ολόκληρο συνεργείο να τελειώσω με τα προβλήματά μου. Σταμάτησα μία δουλειά. Αυτό το πράγμα με τσάκισε τόσο πολύ. Γυρνώντας στο σπίτι το λέω στη γυναίκα μου και κάνει το πιο συγκινητικό πράγμα."