Απίστευτο - Τόσο κοστίζει το σχολείο που πάνε τα παιδιά της Σίσσυς Χρηστίδου και του Θοδωρή Μαραντίνη

Είναι ένα από τα καλύτερα ελληνοβρετανικά ιδιωτικά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Απίστευτο - Τόσο κοστίζει το σχολείο που πάνε τα παιδιά της Σίσσυς Χρηστίδου και του Θοδωρή Μαραντίνη

Αφού πριν λίγο καιρό σας αποκαλύψαμε πόσα πληρώνει η Ελένη Μενεγάκη στο σχολείο της μικρής Μαρίνας ήρθε η ώρα να σας πούμε και πόσο κοστίζει το ιδιωτικό που πάνε τα παιδιά της Σίσσυς Χρηστίδου και του Θοδωρή Μαραντίνη.

Το συγκεκριμένο σχολείο βρίσκεται στον Γέρακα και είναι το Byron College.

Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του εδώ.

Λίγα λόγια για το συγκεκριμένο σχολείο που φοιτούν τα παιδιά Μαραντίνη - Χρηστίδου

Από το 2010, με ειδική νομοθετική ρύθμιση, επιτρέπεται πλέον η φοίτηση Ελληνοπαίδων στα ξένα ιδιωτικά σχολεία σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες χωρίς περιορισμούς. Έτσι καλύπτουμε την ανάγκη των Ελλήνων γονέων για μια ποιοτική, εναλλακτική εκπαίδευση, χωρίς όμως να χάσουν τίποτα από την Ελληνική γλώσσα και κουλτούρα.

Αυτός ακριβώς είναι ο στόχος αυτής της ενότητας. Προσπαθούμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις αυτές και έτσι να δώσουμε την ευκαιρία στους Έλληνες γονείς να γνωρίσουν καλύτερα το σχολείο μας και την εκπαιδευτική εμπειρία που μπορεί να βιώσει το παιδί μέσα σε αυτό.

Η ελληνική γλώσσα διδάσκεται στο σχολείο μας στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο. Οι μαθητές μας χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: Σε όσους ομιλούν την ελληνική γλώσσα στο σπίτι και στους αρχάριους, σε εκείνους δηλαδή που δεν γνωρίζουν καθόλου τα ελληνικά (διδάσκονται επομένως τα ελληνικά ως ξένη γλώσσα - Greek as a foreign language). Όσοι από τους μαθητές μας ομιλούν ελληνικά, ακολουθούν πολλά από τα στοιχεία του ελληνικού ωρολογίου προγράμματος, τα οποία όμως συνδυάζονται με το βρετανικό εκπαιδευτικό σύστημα. Η γραπτή και η προφορική έκφραση, η γνωριμία με την ελληνική λογοτεχνία, την ελληνική ιστορία και την ελληνική παράδοση, είναι μερικοί από τους γνωστικούς τομείς οι οποίοι καλλιεργούνται στο τμήμα των ελληνικών.

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στη διδασκαλία της ελληνικής λογοτεχνίας. Από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, τα παιδιά συνηθίζουν να επιλέγουν βιβλία από τη δανειστική μας βιβλιοθήκη, ενώ στις μεγαλύτερες, προβάλλονται και αναλύονται έργα γνωστών Ελλήνων συγγραφέων, όπως Λιλίκα Νάκου, Ζωρζ Σαρή, Αλκυόνη Παπαδάκη, Διδώ Σωτηρίου, Σαμαράκη, Καρκαβίτσα, Μυριβίλη και πολλούς άλλους. Οι μαθητές μας μελετούν ολοκληρωμένα έργα, αλλά και χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα έργα πολλών συγγραφέων, από διάφορες περιόδους της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Έτσι, αποκτούν σφαιρική αντίληψη της λογοτεχνικής παραγωγής. Το πρόγραμμά μας ολοκληρώνεται με επισκέψεις συγγραφέων στο σχολείο μας, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων (ανάλογων με την εκπαιδευτική βαθμίδα των παιδιών και του εκπαιδευτικού προγράμματος της κάθε τάξης) και άλλων σχετικών δραστηριοτήτων.

Πάνω και πέρα όμως από την Ελληνική γλώσσα οι μαθητές μας έρχονται σε επαφή με την αρχαιοελληνική σκέψη και φιλοσοφία μέσω εκτενών εργασιών πάνω, στον Πλούταρχο, Σωκράτη, Πλάτωνα και άλλους αρχαίους συγγραφείς και στοχαστές.

Έγγραφο ντοκουμέντο - Πόσο πληρώνουν η Σίσσυ Χρηστίδου και ο Θοδωρής Μαραντίνης στο σχολείο

Byron College

Σίσσυ Χρηστίδου - Θοδωρής Μαραντίνης: Συγκίνηση με τη φωτογραφία των παιδιών τους από την πρώτη μέρα στο σχολείο

Τα παιδιά της Σίσσυς Χρηστίδου και του Θοδωρή Μαραντίνη ξεκίνησαν το σχολείο σήμερα και έτσι η γνωστή παρουσιάστρια θέλησε να ανεβάσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μία συγκινητική φωτογραφία με τους δύο γιους της.

Μετά από πολλές συζητήσεις και πολλές αποφάσεις, τα σχολεία άνοιξαν με τους μαθητές να πηγαίνουν στις τάξεις με μάσκα.

Η Σίσσυ Χρηστίδου θέλησε να σχολιάσει τη νέα αυτή ιδιαίτερη χρονιά και έτσι ανέβασε μία φωτογραφία στην οποία φαίνονται οι δύο γιοι της λίγο πριν μπουν στο σχολείο τους με τις μάσκες τους.

Αυτή είναι η φωτογραφία με τα παιδιά της Σίσσυς Χρηστίδου και του Θοδωρή Μαραντίνη

«Πρώτη μέρα σχολείο.

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα φωτογραφίες, πρώτη φορά με μάσκα..

Καλή δύναμη αγάπες μου, όλα περνάνε ή συνηθίζονται... Ας ευχηθούμε το πρώτο... #kaliarxi», έγραψε η παρουσιάστρια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Θυμίζουμε πως η Σίσσυ Χρηστίδου έκανε πρεμιέρα πριν από δύο μέρες. Δείτε την εντυπωσιακή έκπληξη που της ετοίμασαν οι συνεργάτες της.