Απίστευτο ξέσπασμα από τον Χρήστο Λούλη - «Με κατηγορούσαν ως προδότη»

Όσα είπε για το σποτάκι για τον κορωνοϊό

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Απίστευτο ξέσπασμα από τον Χρήστο Λούλη - «Με κατηγορούσαν ως προδότη»

Ο Χρήστος Λούλης μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» μεταξύ άλλων για το σποτ του πρώτου lockdown και εξήγησε γιατί δεν θα έκανε κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.

Αρχικά, σχολίασε για το δεύτερο lockdown. «Τώρα όπως και να το κάνεις είναι πιο χαλαρά αυτή τη φορά, δηλαδή βλέπω πιο πολύ κόσμο στον δρόμο. Δεν είμαστε πια τόσο “ψαρωμένοι” όπως την άλλη φορά. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή για κακό, πάντως έτσι είναι».

Στην συνέχεια, ο Χρήστος Λούλης δήλωσε ότι δεν θα έκανε ξανά σποτ για την καραντίνα μετά τις κατηγορίες που δέχτηκε.

«Δεν θα το ξαναέκανα. Όχι επειδή μετάνιωσα που το έκανα αλλά νομίζω πως αν έπαιρνα ξανά μέρος σε ένα σποτ, νομίζω θα αδικούσα το σποτ.

Νομίζω πώς αν ξαναέβγαινα να κάνω σποτ θα σχολίαζαν πιο πολύ αυτό που συνέβη πριν παρά το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε τώρα. Νομίζω πως όταν παθαίνει τέτοιο κάζο όπως αυτό που έπαθα εγώ…. Δεν νομίζω πως θα είχα να προσφέρω τώρα κάτι», συμπλήρωσε ο Χρήστος Λούλης.

«Οι πιο πολλοί άνθρωποι κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε σεξισμός στο σποτάκι αλλά και ακόμα και αυτοί που δεν το κατάλαβαν έχουν τους δικούς τους λόγους που δεν έχουν να κάνουν με μένα, έχει να κάνει με το δικό τους το μυαλό», υπογράμμισε ακόμα. «Αυτό που με στεναχώρησε είναι ότι ήμουν για άλλη μια φορά αντικείμενο μίας μεγάλης ανθρωποφαγίας», δήλωσε ακόμα.

Χρήστος Λούλης: Νέα δήλωση "φωτιά" για το σποτ που έφερε σάλο - "Θα το ξανάκανα"

Νέα δήλωση έρχεται από τον Χρήστο Λούλη αναφορικά με το σποτάκι που έφερε σάλο. Δείτε τα όσα είπε ο ηθοποιός, που ανέφερε ότι θα το ξαναέκανε. "Φωτιά" οι δηλώσεις του.

Συνέντευξη έδωσε ο ηθοποιός Χρήστος Λουλής που μίλησε μεταξύ άλλων και για το σποτάκι της Πολιτικής

Προστασίας στο οποίο συμμετείχε και το οποίο, μετά και τα σχόλια που δέχτηκε αποσύρθηκε. Ο ηθοποιός λοιπόν μίλησε για το πως είπε το ναι αλλά και για το αν ο ίδιος το βρίσκει σεξιστικό (σ.σ. αυτή ήταν και η κύρια κριτική που δέχτηκε το συγκεκριμένο σποτ".

Ειδικότερα ο Χρήστος Λούλης μίλησε στην Σάσα Σταμάτη και στο Secret και σχολίασε ακόμα τα όσα συμβαίνουν τώρα με την πανδημία με τους καλλιτέχνες. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην σύζυγό του που είναι επίσης ηθοποιός. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα είπε.

Ως καλλιτέχνης ηθοποιός, πώς τα βλέπεις τα πράγματα με τον κορωνοϊό στη δουλειά σας;

Χάλια. Μιλάμε για καταστροφή. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Τα μέτρα που εξήγγειλε η υπουργός Πολιτισμού ωφελούν 80 με 100 άτομα που δουλεύουν στις κρατικές παραγωγές. Ολοι οι υπόλοιποι, που είμαστε ιδιώτες, θα έχουμε ανεργία. Δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα και αυτό δεν θα αλλάξει το φθινόπωρο. Δεν θα ανοίξουν τα θέατρα τον Σεπτέμβριο ούτε τον Οκτώβριο. Και δεύτερο κύμα να μην έρθει, πάλι θα υπάρχουν περιορισμοί -φαντάζομαι- κατά πάσα πιθανότητα και ο κόσμος θα φοβάται. Οπότε και ένα θέατρο 200, 300, 400 θέσεων που θέλει να κάνει μια παράσταση θα μείνει κλειστό, γιατί δεν θα μπορεί να βγει με το 40% της πληρότητας.

Στο μεταξύ, είναι και η σύζυγός σου ηθοποιός και έχετε δύο παιδάκια. Σας αγχώνει περισσότερο αυτό;

Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Είμαστε μέρα με τη μέρα. Πάμε, βλέπουμε τι γίνεται και προσπαθούμε να είμαστε ψύχραιμοι.

Εσύ ως Χρήστος Λούλης έχεις να κάνεις κάποια πρόταση; Τι μπορεί να γίνει με τους καλλιτέχνες;

Εχει υπάρξει πρόταση. Υπάρχει μια ολόκληρη επιτροπή, ένα κίνημα, το «Support Art Workers», το οποίο έχει κάνει φοβερή δουλειά. Είναι σχεδόν νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Εχουν φτιάξει ένα ολόκληρο πλέγμα τομών και παρεμβάσεων στο θέμα των ανθρώπων του πολιτισμού και, ταυτόχρονα, δίνουν λύση στην άμεση καταστροφή που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες, αλλά φτιάχνουν και τα δομικά ελαττώματα του κλάδου. Αυτά, δυστυχώς, δεν εισακούστηκαν.

Παρόλο που αποσύρθηκε για σεξιστικούς λόγους το σποτ που έκανες για την Πολιτική Προστασία, αντέδρασες πολύ ψύχραιμα…

Ναι. Τι να κάνω; Να το πάρω προσωπικά; Αυτό είχε τον σκοπό του. Βγαίνει για έναν λόγο. Εάν δεν βλέπουν τον λόγο για τον οποίο βγαίνει και βλέπουν κάτι άλλο, τότε να μην υπάρχει. Δεν επιτέλεσε τον σκοπό του. Απέτυχε.

Εσύ έκανες αυτό το σποτ αφιλοκερδώς για να βοηθήσεις. Μετάνιωσες που το έκανες;

Οχι, δεν μετάνιωσα. Θα το ξανάκανα.

Πώς σου ανατέθηκε να το κάνεις;

Με πήραν τηλέφωνο από τη διαφημιστική εταιρεία και μου είπαν: «Θέλουμε να κάνετε ένα σποτάκι». Τους είπα «βεβαίως», αφιλοκερδώς εννοείται. Ενα απλό τηλέφωνο έγινε, τίποτα παραπάνω.

Εσύ πήγες να κάνεις κάτι για να βοηθήσεις και τελικά βρήκες και τον μπελά σου… Σε ενόχλησε;

Δεν είναι ευχάριστο, αλλά τι να κάνουμε; Ειναι μέρος του ρίσκου που παίρνουμε εμείς που εκτιθέμεθα. Ο ίδιος πάντως είχε αποκαλύψει και αν πληρώθηκε για αυτό. Δείτε εδώ τι είπε.

Εσύ προσωπικά πιστεύεις ότι υπάρχει κάτι σεξιστικό στο σποτ αυτό;

Οχι. Αν θες να δεις τον σεξισμό, τον βλέπεις παντού. Αν κάποιος καλοπροαίρετος έβλεπε το βίντεο, δεν θα έβλεπε κάτι σεξιστικό.