Ξεσπά ο Θοδωρής Αθερίδης: "Οι ηθοποιοί είναι έτοιμοι να μπουν σε συσσίτια"

Αποκαλύπτει τις δυσκολίες που βιώνουν αυτή την περίοδο οι ηθοποιοί

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ξεσπά ο Θοδωρής Αθερίδης:

Ο Θοδωρής Αθερίδης μίλησε στο Τύπος TV και συγκεκριμένα στην δημοσιογράφο Κατερίνα Θεοδωροπούλου και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν την περίοδο αυτή οι ηθοποιοί λόγω της έξαρσης του κορωνοϊου.

Συγκλονίζει η αποκάλυψη του Αθερίδη για την περιπέτεια με τον αλκοολισμό!

Δείτε αναλυτικά παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη:

Πως βλέπετε αυτή τη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί στο επάγγελμα των ηθοποιών;

Μόνο με ρεαλισμό, στα 35 χρόνια που δουλεύω, είναι η δεύτερη φορά που δεν θα κάνω θέατρο. Εκτός των πρωτοκόλλων που έχουν δημιουργηθεί, ο θεατής δεν κινδύνευε καθόλου, θα έμπαινε με τη μάσκα του, θα παρακολουθούσε την παράσταση με την μάσκα του, θα υπήρχαν σαφέστατα λιγότεροι θεατές. Αυτοί που θα κινδύνευαν θα ήμασταν εμείς οι ηθοποιοί. Εμείς θα ήμασταν εκτεθειμένοι. Αυτή η κατάσταση συμπαρασύρει τις ομαδικές δουλειές, το θέατρο δεν γίνεται με τηλεργασία. Έγινε μια προσπάθεια, αλλά τελικά θα παραμείνουμε κλειστοί. Επειδή, πάντως, ακούγονται διάφορα, δεν έχουμε διαφορά από αυτό που γίνεται στο εξωτερικό.

Εννοείτε ότι και στο εξωτερικό τα θέατρα είναι κλειστά λόγω κορωνοιού;

Η σκηνή του Broadway έχει πάρει απόφαση ότι δεν θα ανοίξει ξανά πριν από τον Οκτώβριο του 2021. Οπότε, αυτό τα λέει όλα.

Ο κλάδος ζορίζεται ιδιαίτερα, πιστεύετε ότι αντέχει;

Αυτό είναι μια λυπηρή πραγματικότητα. Οι ηθοποιοί είναι έτοιμοι να μπουν σε συσσίτια. Είναι ένα εξαιρετικά ανασφαλές επάγγελμα από τη φύση του. Κάθε έξι μήνες ψάχνεις για δουλειά. Οπότε, με το «κλείδωμα» του κλάδου, έχεις πρόβλημα πλέον να πληρώσεις το ενοίκιο σου και σούπερ μάρκετ. Μια επιδοματική πολιτική κρίνεται απαραίτητη πλέον, στη φάση στην οποία βρισκόμαστε. Πρέπει άμεσα να γίνει για να μη δούμε ανθρώπους να φτάνουν σε ακόμη χειρότερο σημείο. Πρέπει να εξασφαλιστούν τα προς το ζην. Ο δικός μας κλάδος έχει εξαφανιστεί από τον χάρτη. Είναι όμως μία πραγματικότητα που αφορά στους πάντες. Κάθε νοικοκυριό αναρωτιέται πως θα τα βγάλει πέρα, βάλλεται η συντριπτική πλειονότητα του λαού.

Εσείς πως το βιώνετε;

Αν με ρωτούσατε, θα ήθελα να έχω αρκετά χρήματα και να μπορώ να φύγω, να πάω σε ένα χωριουδάκι χωρίς κρούσματα, να βγαίνω στον καθαρό αέρα, να τρέχω, να περπατάω, να γράφω. Επειδή όμως δεν έχω αυτή την δυνατότητα, θα κάνω και τηλεόραση και ραδιόφωνο και ό,τι μπορώ με όλους τους κινδύνους που συνεπάγονται.

Φοβάστε;

Πάρα πολύ, είμαι ικανός να πάθω όλα τα συμπτώματα, ακόμη κι αν είμαι ασυμπτωματικός. Θα σκέφτομαι ότι μπορεί να διασωληνωθώ, θα νιώθω σαν να είναι το τέλος μου.

Θοδωρής Αθερίδης: Ξεσπά κατά των αρνητών κορωνοϊού - "Οφείλουμε να..."

Ο Θοδωρής Αθερίδης βρέθηκε καλεσμένος το μεσημέρι της Πέμπτης στο Πάμε Δανάη και μίλησε για τον ρόλο του ως παππούς αλλά και για του αρνητές του κορωνοϊού.

Αρχικά, ο ηθοποιός μίλησε για την εκπομπή «Έλα και θα δεις», στην οποία πρόκειται να συνεργαστεί με τη Σεμίνα Διγενή και θα είναι ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα με πολλά τραγούδια.

Παράλληλα, ο Θοδωρής Αθερίδης μίλησε για την πανδημία του κορvνοϊού.

«Η συντριπτική πλειοψηφία δεν κινδυνεύει από τον ιό. Οφείλουμε να δείξουμε μία σοβαρότητα. Οφείλει η ανθρωπότητα να δείξει μία πειθαρχία», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας: «Δεν θα χρησιμοποιήσω τη λέξη ψεκασμένους, θα πω: Αρνητές. Εγώ δεν είμαι αρνητής, ξέρω πολύ καλά ότι αυτή η πανδημία ισχύει».

«Ακούστε κάποιον που λέει ότι δεν υπάρχει κορvνοϊός, προσπαθήστε να τον πιστέψετε, θα δείτε ότι…. ησυχάζετε και χαλαρώνετε και φεύγει ο φόβος. Αυτό τους κάνει να είναι αρνητές. Δεν θέλουν να σταθούν αντάξια σαν ίσος προς ίσο μπροστά στον κίνδυνο», δήλωσε ακόμα.

«Μη δέχεστε να πειθαρχήσετε σε μέτρα που σας βάζει η κυβέρνηση. Το κόλπο είναι νομοθετήστε μόνοι σας», προέτρεψε στη συνέχεια τους πολίτες, τονίζοντας ότι μπορούμε να φοράμε τη μάσκα για να προσταυτεύσουμε εμάς και τους γύρω μας χωρίς να το έχει επιβάλλει κάποιος.

«Ό,τι γλυκύτερο θα μπορούσε να τύχει στη ζωή μου, μού έτυχε», δήλωσε για τον ρόλο του παππού, αναφέροντας ότι πηγαίνει στο σπίτι της κόρης του και απολαμβάνει να παίρνει αγκαλιά τον εγγονό του. Δείτε εδώ τι ανακοίνωσε ο ηθοποιός για την καινούργια του εκπομπή!