Το άγριο ξέσπασμα της Κλέλια Ρένεση - "Σκύψε το κεφάλι και ζήτα συγγνώμη!"

Δείτε το μακροσκελές κείμενο της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Το άγριο ξέσπασμα της Κλέλια Ρένεση -

Η Κλέλια Ρένεση, με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα με το Πολυτέχνειο και την συμπεριφορά της αστυνομίας προς όλους αυτούς που πήγαν για να αφήσουν λουλούδια, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram ένα μακροσκελές κείμενο.

Η ηθοποιός έδειξε έντονα τον εκνευρισμό της και δεν δίστασε να ξεσπάσει δημόσια κατά της αστυνομίας. Λιώσαμε με την ανάρτηση της!

Αυτό ήταν το κείμενο της:

"Πριν 2.500 χρόνια, η Αντιγόνη προσπέρασε τους νόμους του Βασιλιά Κρέοντα για να τμήσει τους νόμους των πεθαμένων. Και γι’ αυτό θαύτηκε ζωντανή. Αυτόν τον μύθο επέλεξε ο μεγάλος τραγικός Σοφοκλής για να μας κάνει να δούμε κατάματα την αξία της ζωής. Και το νόημα του να αγωνίζεσαι για αυτά που πιστεύεις κ ονειρεύεσαι. Με πολλαπλούς τρόπους ο χαρακτήρας της Αντιγόνης εξηγεί πως η ζωή της δεν έχει κανένα νόημα πια, αν δεν ταφεί ως πρέπει το αδέλφι της, το αίμα της.

2.500 χρόνια μετά, ακόμα τις ίδιες σκιές πολεμάμε, ακόμα τις ίδιες τραγωδίες ζούμε. Λίγοι άνθρωποι πήγαν να τμήσουν τους νεκρούς του πολυτεχνείου , για την ιστορία, για την σημασία του να μένει αναμμένο το καντήλι, για το «δεν ξεχνάω» ρε γαμώτο, με όλες τις προφυλάξεις, με σεβασμό στα μέτρα, και έγινε η Αθήνα πεδίο μάχης.

Επίδειξη δύναμης άνευ προηγουμένου απ τον κύριο Χρυσοχοΐδη, θέλοντας για άλλη μια φορά να μας θυμίσει ποιος κάνει κουμάντο. Μια χαρά τα πάτε κύριε, κ όλοι θα θυμόμαστε τ όνομα σας, αλλά στη θέση σας θα πρόσεχα πολύ, γιατί έτσι και γίνει καμιά χοντράδα μοιραία , κ κλείσετε την Αντιγόνη ξανά μέσα στον βράχο ( βλέπε Γρηγορόπουλο) μάντεψε ποια τεθωρακισμένα κ πόσα θα βγουν στον δρόμο.

Κύριοι της κυβέρνησης , θέλει σοβαρότητα η κατάσταση, κ όχι μπραβιλίκια. Οι μισοί Έλληνες δεν έχουν να φάνε. Πριν το παίξεις μπαμπάς κ τιμωρός, φέρε πρώτα το πιάτο στο τραπέζι σε όλους μας. Πριν ζητήσεις χειροκρότημα , χειροκρότα πρώτα εσύ τον καθημερινό μόχθο κ στέρηση των ανθρώπων που σε ταΐζουν. Σκύψε το κεφάλι κ ζήτα συγγνώμη απ τις οικογένειες των νεκρών που δεν βρήκαν κρεβάτι μεθ.

Και κάτι άλλο. Μην ξεχνάς ποιους κυβερνάς. Είμαστε μεσόγειοι, ανεμοδαρμένοι, τσιπουροχτυπημένοι, ερωτευμένοι με τον ήλιο κ την αλμύρα, με τον Ελύτη κ τον Σεφέρη , ξυπνάμε με την μεταφορά στο στόμα, με το « θολωμένο μυαλό» κ την «συννεφιασμένη σκέψη», με δέκα βαριούς χειμώνες στις πλάτες μας. Μην μας συγκρίνεις με τους Σουηδούς η τους Βέλγους. Μη μας αποδεκατίζεις παραπάνω. Ζούμε όλοι με κουπόνια/ κουπόνια τροφής, κουπόνια βολτας, κουπόνια έρωτα, κουπόνια αγάπης, κουπόνια αγκαλιάς / κουπόνια ηλίου. Τρέχουμε απ το πρωί ως το βράδυ να κυνηγήσουμε την σκιά που μας έχεις φορτώσει. Μην μας ταπεινώνεις κ άλλο."

Το άγριο ξέσπασμα της Κλέλια Ρενέση κατά της αστυνομίας

Η ανάρτηση όλο νόημα από την Κλέλια Ρένεση για την κόρη της

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η γνωστή ηθοποιός, Κλέλια Ρένεση, έκανε μία ανάρτηση όλο νόημα για την κόρη της που έχει γενέθλια, με την ίδια να της εύχεται με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο σε ένα μακροσκελές κείμενο.

Η αγαπημένη κορούλα της Κλέλιας Ρένεση, έκλεισε τον πρώτο της χρόνο και για το λόγο αυτό, η ευτυχισμένη μαμά, της ευχήθηκε με τον πιο υπέροχο και ξεχωριστό τρόπο.

Με μία ανατρεπτική δημοσίευση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Κλέλια Ρένεση είπε τα χρόνια πολλά στην κορούλα της.

Μαμά και κόρη φαίνεται να περνούν υπέροχες στιγμές μαζί και αυτό φάνηκε και από την πολύ γλυκιά ανάρτηση που έκαναν οι δυο τους. Δείτε τη εδώ και θα "λιώσετε"!

Αυτή είναι η ανάρτηση όλο νόημα που έκανε η Κλέλια Ρένεση για την κόρη της

«Ένας χρόνος απο τη μέρα που γεμίσαμε κοράλια ολούθε! Στην πιο ιδιαίτερη αποστολή της ζωής μου πέρασα και περνώ τεστ σαν γιγάντια κύματα και με λαχτάρα περιμένω τα επόμενα. Ευχαριστώ αυτούς που ήταν στο πλάι μου σ’ αυτό το ταξίδι. Και όλους εσάς για τις ευχές. Δεν έχει αξία όμως να έχω εγώ ένα τυχερό και υγιές και δυνατό παιδί, όταν τριγύρω τα παιδιά του κόσμου υποφέρουν, λιμοκτονουν, ορφανεύουν απο γονείς ή από αγάπη και η καρδιά τους γεμίζει φόβο.

Η ευχή μου σήμερα που ο ήλιος της κόρης μου κλείνει μια στροφή, ειναι να βρουν ολα τα παιδια μια θεση στον ηλιο, όπως τους αξίζει και να χει και αυτή χιλιάδες παιδιά για συντροφιά. Αλλιως ετσι οπως την κόβω, θα παλεύει μια ζωη για να τα σώσει. Οπως και να χει, δύναμη σε όλες τις μαναδες, σε ολους οσους παλευουν να δουν τα παιδια τους να λάμπουν, σε όσους παλευουν να δουν ολα τα παιδια χαρούμενα. Εκεί ειναι η αξία. Αυτός ειναι ο χρυσός. Αυτή επρεπε να ειναι η μονάδα μέτρησης του χρυσού του κρατους και η μονη παρακαταθήκη. Τα σεβη μου και «τα φτερα μου ανοιγω στον αερα. Ο,τι απομενει απ’ τη ζωη ειναι μια μέρα» έγραψε χαρακτηριστικά η Κλέλια Ρένεση στα social media.