Γιάννης Κότσιρας: "Λυγίζει" το μήνυμα του για τον αδικοχαμένο από κορωνοϊό Dj Δημήτρη Μπέλλο

Όσα έιπε

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Γιάννης Κότσιρας:

Θλίψη έχει προκαλέσει το γεγονός πως ο Δημήτρης Μπέλλος σε ηλικία 39 χρονών έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό. Το γεγονός λύγισε και τον τραγουδιστή Γιάννη Κότσιρα που τον γνώριζε προσωπικά.

“Τον Δημήτρη, τον γνώρισα πριν μερικούς μήνες. Ένας ταλαντούχος νέος άνθρωπος. Έχω σοκαριστεί. Και όχι. Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας. Το μόνο που είχε είναι μία υπέροχη οικογένεια με δύο παιδάκια και όλη την ζωή μπροστά του.

Έφυγε στα 39 του από κορωνοϊό. Αν δεν είχε κολλήσει COVID19 θα ζούσε. Τόσο απλά. Λυπάμαι πολύ. Προσέχετε πολύ. Σεβαστείτε τον κίνδυνο και ακολουθείτε τις οδηγίες προστασίας. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους φίλους του…”. Δείτε την σπάνια φωτογραφία του τραγουδιστή με τον γιό του.

κορωνοιος μπελος

Κορωνοϊός - Ιπποκράτειο: Υπό δύσκολες συνθήκες περιθάλπονται οι ασθενείς

Με σημερινή ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι μέχρι και σήμερα, όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, περιθάλπονται υπό δύσκολες, αλλά ασφαλείς συνθήκες τηρώντας τα ιατρικά πρωτόκολλα.

«Η χώρα μας, όπως και ολόκληρη η ανθρωπότητα, καλείται να αντιμετωπίσει μία πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Στη Βόρεια Ελλάδα και, ειδικότερα, στο Νομό της Θεσσαλονίκης, η διασπορά του ιού είναι πολύ μεγάλη και ο αριθμός των ασθενών που χρήζουν νοσηλείας είναι ιδιαίτερα υψηλός», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει :

«Αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης αλλά και την έκδηλη ανησυχία των συμπολιτών μας, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε ότι, μέχρι και σήμερα, όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, περιθάλπονται υπό δύσκολες, αλλά ασφαλείς συνθήκες τηρώντας τα ιατρικά πρωτόκολλα».

Κορωνοϊός: 103 οι θάνατοι στη χώρα - 540 διασωληνωμένοι - 1498 κρούσματα!

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1498 νέα κρούσματα του κορωνοϊου στη χώρα, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 91619, εκ των οποίων το 53.4% άνδρες.

4810 (5.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 23403 (25.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

540 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 150 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 470 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 103 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1630 θανάτους συνολικά στη χώρα. 647 (39.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΠΗΓΉ: PROTOTHEMA

πηγή: cnngreece