Σοκαριστική πρόβλεψη: "Στις 31 Δεκεμβρίου τα κρούσματα που θα καταγραφούν θα είναι..."

Απίστευτος αριθμός

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σοκαριστική πρόβλεψη:

Ποια θα είναι η κατάσταση της χώρας με τον κορωνοϊό την τελευταία μέρα του 2020, 31 Δεκεμβρίου, και τι ισχύει με τα εμβόλια; Απαντήσεις στις συγκεκριμένες ερωτήσεις επιχειρεί να δώσει έρευνα που διενεργήθηκε από την ομάδα του καθηγητή στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στο voria.gr.

Η ομάδα εκτιμά πως η Θεσσαλονίκη θα συνεχίσει να αποτελεί την πιο επιβαρυμένη από τον κορωνοϊό περιοχή και στις 31/12. Αυτό διότι ένα στα τέσσερα νέα κρούσματα (25%) που θα καταγραφούν τη συγκεκριμένη μέρα θα αφορούν τη Θεσσαλονίκη.

Πόσα θα είναι τα κρούσματα κορωνοϊού που θα ανακοινωθούν στις 31 Δεκεμβρίου

Παραμονές πρωτοχρονιές θα ανακοινωθούν συνολικά 700-800 κρούσματα, εκ των οποίων σχεδόν 200 θα αφορούν την Αθήνα και 190 τη συμπρωτεύουσα. Διαβάστε εδώ πόσα νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν εχθές συνολικά.

Οι εκτιμήσεις του καθηγητή Σαρηγιάννη και της ομάδας του, οι οποίες παρουσιάστηκαν από το ειδησεογραφικό Μέσο voria.gr βασίζονται σε τρεις παραδοχές:

  • Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν πριν τον Ιανουάριο
  • Tο λιανεμπόριο θα λειτουργήσει σταδιακά και με μέτρα από τις 21 Δεκεμβρίου.
  • H εστίαση θα παραμείνει κλειστή εκτός από τα εστιατόρια, που θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και αισθητά χαμηλότερη πληρότητα από αυτήν που έχουν κανονικά, κάπου μεταξύ 30% – 50%.

Με ανωτέρω δεδομένα η πρόβλεψη είναι η ακόλουθη:

Στις 14 Δεκεμβρίου στο σύνολο της χώρας θα καταγραφούν 1.250 κρούσματα και στις 31 του μηνός 700 – 800.

Στην Αθήνα στις 14 Δεκεμβρίου θα καταγραφούν 220 κρούσματα, στις 21 του μηνός 190 και στις 31 περί τα 200. Όπως επισημαίνει ο κ. Σαρηγιάννης μέχρι το τέλος της εβδομάδας ενδεχομένως τα στοιχεία για την Αθήνα να διαφοροποιηθούν, καθώς από τις τελευταίες δύο ημέρες υπάρχει μία επιβράδυνση στη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, κάτι που σημαίνει ότι κάτι ιδιαίτερο έχει συμβεί μετά τις 17 Νοεμβρίου, αν και τις επόμενες ημέρες καταγράφεται σημαντική αύξηση του περιορισμού των μετακινήσεων.

  • Στη Θεσσαλονίκη στις 14 Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα είναι 300, μία εβδομάδα αργότερα θα υποχωρήσουν στα 250 και στο τέλος του μήνα στα 190.
  • Στη Λάρισα αναμένονται στις 14 Δεκεμβρίου 25 κρούσματα, στις 21 του μηνός 20 και την τελευταία ημέρα του χρόνου 18.
  • Στην Πάτρα τα κρούσματα θα είναι 5 στις 14/12, 3 στις 21/12 και ένα στις 31/12. Ακριβώς η ίδια εικόνα με την Πάτρα εμφανίζεται και στην Αιτωλοακαρνανία -στο Μεσολόγγι και τα πέριξ-, που σήμερα είναι μια σχετικώς επιβαρυμένη περιοχή.

Αυτές οι εκτιμήσεις θα αναθεωρηθούν επί τα χείρω σε περίπτωση που η σταδιακή άρση του lockdown ξεκινήσει στις 14 Δεκεμβρίου, μία ημερομηνία την οποία σαφώς και υπάρχει περίπτωση να επιλέξει τελικά η κυβέρνηση.

Πηγή: voria.gr

Κορωνοϊός: Θλίψη στην Χαλκιδική - Ζευγάρι πέθανε με διαφορά λίγων ωρών

«Έφυγαν» με διαφορά λίγων ωρών... Ζευγάρι από την Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής «χτυπήθηκε» από τον κορωνοϊο και ξαφνικά κατέληξε.

Ο άνδρας 70 ετών και η γυναίκα του 65 ετών υποβλήθηκαν σε τεστ και βρέθηκαν θετικοί. Τα συμπτώματα που είχαν αρχικά ήταν ήπια. Ακολουθώντας τις οδηγίες έμειναν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, έμεναν σε χωριστά δωμάτια.

Η 65χρνη το βράδυ της Δευτέρας είχε συνομιλήσει με συγγενή από το χωριό.

Τις επόμενες δύο ημέρες το ζευγάρι δεν έδωσε σημεία ζωής. Γείτονες που δεν έβλεπαν πια τον ηλικιωμένο να φροντίζει τα λουλούδια του ειδοποίησαν τις Αρχές. Στο μεταξύ, σημειώθηκαν νέες εξελίξεις για την υγεία του Γιάννη Πλακιωτάκη!

Το ΕΚΑΒ ζήτησε τη συνδρομή της Αστυνομίας καθώς κανείς δεν ανταποκρινόταν στο χτύπημα της πόρτας.

Όταν οι διασώστες του ΕΚΑΒ μπήκαν στο σπίτι εντόπισαν την ηλικιωμένη νεκρή και τον σύζυγο της πεσμένο με χαμηλό οξυγόνο. Τον μετέφεραν αμέσως με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Ωστόσο την επομένη κατέληξε.

πηγή: protothema