Ραγίζει καρδιές ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης: «Απέραντη ευγνωμοσύνη που είμαι όρθιος...»
Το συγκινητικό κείμενο του
Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, λίγες εβδομάδες μετά την ευχάριστη κατάληξη που είχε η κατάσταση με την υγεία του - καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό - , ράγισε καρδιές με μια ανάρτηση του.
Ο παρουσιαστής της εκπομπής «Οδηγός καλής ζωής» που προβάλλεται στον ALPHA, έχει επιστρέψει στην καθημερινότητα του και νιώθει ευγνώμων.
Πριν από λίγες ώρες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, αναρτώντας μια φωτογραφία του έγραψε:
«Απέραντη ευγνωμοσύνη που είμαι όρθιος και ντυμένος. Μεγάλη ύβρις να πορευόμαστε με δεδομένα και να πιστεύουμε ότι μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα . Όλα αλλάζουν και θα συνεχίζουν να αλλάζουν μέχρι το τέλος το οποίο είναι ζήτημα τυχαιότητας. Η ζωή είναι ένα ταξίδι με καλές και κακές στιγμές. Σημασία έχει να κατανοεί κάποιος γιατί συμβαίνουν και να προχωρά πιο σοφός και καλός άνθρωπος».
Να σημειώσουμε πως μετά τις δύσκολες ημέρες που πέρασε με τον κορωνοϊό η εικόνα του συγκλονίζει, καθώς έχει χάσει πολλά κιλά.
Ράγισε καρδιές ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης: «Φρόντισε να έχω στο σπίτι μου συσκευή οξυγόνου»
Με το δημόσιο ευχαριστώ του, σε όσους τον βοήθησαν να ξεπεράσει τον κορωνοϊό, ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, ράγισε καρδιές. Έδωσε στη δημοσιότητα διάφορες άγνωστες λεπτομέρειες για την περιπέτεια του.
Ο δημοσιογράφος - παρουσιαστής διαγνώστηκε με Covid πριν από περίπου 25 ημέρες και χρειάστηκε να οδηγηθεί στο νοσοκομείο, ενώ όπως αποκάλυψε είχε συσκευή οξυγόνου στο σπίτι του. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις με την υγεία του.
Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους ένα μακροσκελές κείμενο, στο οποίο μίλησε για την περιπέτεια με την υγεία του και αναφέρθηκε σε όσους τον βοήθησαν. Από γιατρούς νοσηλευτές μέχρι και γείτονες.
Το κείμενο του Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τον κορωνοϊό που ράγισε καρδιές
Ως ασθενής που έγινε καλά από κορονοϊό θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω:
Τη γιατρό μου, πνευμονολόγο Μίνα Γγάγκα, η οποία με στρατηγική, υπομονή και τόλμη με οδήγησε αργά αλλά σταθερά στο τέλος αυτής της περιπέτειας και στην σταδιακή βελτίωση της αναπνευστικής μου ικανότητας.
Τον παθολόγο Γιώργο -Μιχάλη Γουργούλη για την καθημερινή ιατρική και ανθρώπινη υποστήριξη και την παθολόγο Αθανασία Δεληβελιώτου για την επιμονή της να ληφθούν άμεσα οι αναγκαίες αποφάσεις.
Τη μικροβιολόγο Ευσταθία Χρήστου που ήρθε χωρίς δεύτερη σκέψη, στο σπίτι μου για τις απαραίτητες αιμοληψίες.
Την ψυχολόγο Άσπα Πασπάλη που με βοήθησε να νικήσω τους πιο σκοτεινούς φόβους που γεννά αυτή η νόσος και η πιθανή εξέλιξη της.
Τα δύο πληρώματα του ΕΚΑΒ ( μόνο το επώνυμο του Ανδρεαδάκη θυμάμαι γιατί μου είπε ότι καταγόμαστε από το ίδιο χωριό της Κρήτης) για το κουράγιο που μου έδωσαν και τον επαγγελματισμό τους, ώστε να μηδενιστούν οι πιθανότητες διασποράς του ιού κατά τη μεταφορά και την επιστροφή μου από το νοσοκομείο.
Τον πνευμονολόγο Αθανάσιο Κορομηλιά και όλους τους νέους γιατρούς, νοσηλευτές και νοσηλεύτριες στην εφημερία της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής του «Σωτηρία» -υπό την εποπτεία της πνευμονολόγου Αντωνίας Κουτσούκου- για την αυταπάρνηση και την εξαιρετική δουλειά, σε όλους τους ασθενείς Covid που χρειαστήκαμε τη βοήθεια τους εκείνο το βράδυ.
Τον Παναγιώτη Ραφτόπουλο και τη Άννα που μου έφερναν έξω από στην πόρτα, τα απαραίτητα φάρμακα από το φαρμακείο της γειτονιάς μου. Τους γείτονες μου, Άγη, Αίγλη και Μανάνα που με προμηθεύαν για μέρες με τα απαραίτητα τρόφιμα.
Το Μάριο που φρόντισε ώστε να έχω στο σπίτι μου τη συσκευή οξυγόνου, μόλις επέστρεψα από το νοσοκομείο.
Την πνευμονολόγο Καλλιόπη Παπαδήμα, τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και την εντατικολόγο Αναστασία Κοτανίδου, για τον πολύτιμο χρόνο που διέθεσαν κυρίως για να με εμψυχώσουν αλλά και για να μου δώσουν τις επιστημονικές συμβουλές τους.
Υ.Γ Ότι άλλο σημαντικό για αυτή την περιπέτεια, θα το πω όταν έρθει η ώρα, μέσα από την εκπομπή μου.