Έξαλλη η Βάνα Μπάρμπα - «Θα φτάσουμε στα δικαστήρια»

Οι οργισμένες δηλώσεις της

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Έξαλλη η Βάνα Μπάρμπα - «Θα φτάσουμε στα δικαστήρια»

Η Βάνα Μπάρμπα μίλησε στην εφημερίδα On Time και τη Σάσα Σταμάτη και φάνηκε να είναι πραγματικά έξαλλη με το καθεστώς κάτω από το οποίο εργάζονται τον τελευταίο καιρό οι ηθοποιοί, ξεκαθαρίζοντας πως αν χρειαστεί θα φτάσει στα δικαστήρια.

Η ηθοποιός έχει μιλήσει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες για τα δικαιώματα των ηθοποιών ενώ έχει σχολιάσει και τη στάση του Αλέξη Γεωργούλη στο συγκεκριμένο θέμα - δείτε εδώ.

Αυτά είπε η Βάνα Μπάρμπα για τα δικαιώματα των ηθοποιών

«Αυτή τη στιγμή θα φτάσουμε στα δικαστήρια αν δεν προασπίσουν τους μισθούς των ηθοποιών μέσα από το live streaming, όπου οι παραγωγοί μέσα σε μια μέρα λόγω εισιτηρίων βγάζουν πολλά λεφτά και δίνουν στους ηθοποιούς το μεροκάματο των 40 ευρώ, ενώ κανονικά θα έπρεπε να παίρνουν το μηνιαίο μισθό.

Το Σάββατο μιλήσαμε με τον πρόεδρο του σωματείου μας και τον ΔΙΟΝΥΣΟ για τα πνευματικά δικαιώματα των ηθοποιών, ώστε να σταματήσει αυτή η αδικία και η εκμετάλλευση των ηθοποιών. Καλούμαστε Δευτέρα ή Τρίτη να υπογράψουμε το νομικό πλαίσιο όλοι οι ηθοποιοί για να μπορέσει ο κλάδος να ορθοποδήσει. Για να μην φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε εμπάργκο.

Βάνα Μπάρμπα μισθοί ηθοποιών

Όπως ξέρεις, εγώ δεν είμαι άμεσα ενεργή ως ηθοποιός τα τελευταία χρόνια, άρα δεν αγωνίζομαι για το προσωπικό μου συμφέρον, αλλά καταθέτω την εμπειρία μου και πολεμάω για τα νέα παιδιά στο επάγγελμα για να μπορούν να στέκονται ως επαγγελματίες κι όχι να γινόμαστε επαίτες, είτε για φαγητό, είτε για φαρμακευτικές αγωγές, είτε για οτιδήποτε άλλο» είπε η Βάνα Μπάρμπα.

Ο κύριος Αλέξανδρος Μπουρδούμης πολύ σωστά βγήκε και είπε ότι κανονικά σε άλλες χώρες από κάθε τηλεοπτική τους εμφάνιση πληρώνονται και πάνε κάποια χρήματα στο σωματείο των ηθοποιών. Αυτό πρέπει να γίνει θεσμός. Να φανταστείς ότι η Τουρκία το έχει θεσμοθετήσει», τόνισε η Βάνα Μπάρμπα.

Βάνα Μπάρμπα: Κατακεραυνώνει το Bachelor - "Θα έμπαινα να τα κάνω λίμπα στο στούντιο!"

Καλεσμένη στο Dot ήταν η Βάνα Μπάρμπα. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για όλα στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο και ξέσπασε κατά του Bachelor, ωστόσο, τόνισε πως δεν έχει κάτι εναντίον του Alpha.

«Μίλησα για ένα ριάλιτι, για το Bachelor. Με το κανάλι δεν έχω τίποτα, το αγαπώ πάρα πολύ. Μετά από τόσα χρόνια δεν ανήκω στην κατηγορία των ηθοποιών που περιμένουν να πιάσουν δουλειά και να προσέχουν τι λένε.

Έχει ρίσκο αυτό, αλλά έχω δικαίωμα μετά από τόσα χρόνια στην τηλεόραση, κάνοντας αρκετά πράγματα, άλλα αξιοπρεπή, άλλα μη αξιοπρεπή, έχω το δικαίωμα να είμαι ο εαυτός μου.

Έχω το δικαίωμα να πω σαν γυναίκα, σαν μητέρα και σαν προσωπικότητα τι με θίγει και τι με ενοχλεί. Με ενοχλεί να βλέπω το πρότυπο ενός συμπαθέστατου παιδιού που παίζει ένα ριάλιτι, το οποίο για μένα δεν τιμά την ελληνική κοινωνία.

Εγώ ενοχλούμαι με το κόνσεπτ των 20 γυναικών που πρέπει να υπάρχουν μέσα από ένα φλερτ με ένα αρσενικό. Αυτό σαν γυναίκα σε προσβάλει και σε μειώνει.

Με ενοχλεί η αισθητική, ο τρόπος που μιλάνε, δεν είναι έτσι οι Έλληνες ρε φίλε. Δεν θα πάω να διαμαρτυρηθώ έξω από το σπίτι του Bachelor. Ήθελα να μπω στο στούντιο και να τα κάνω όλα λίμπα και να πω στα κορίτσια “πρέπει να νιώθεις ντροπή γι’ αυτό που κάνεις” και να τους πληρώνουν και γι’ αυτό. Δήθεν μαλλιοτραβιούνται για ένα αρσενικό. Και ο Νίκος Μουρατίδης ξεσπά για το παιχνίδι!

Με συγχωρείς, η μάνα που μεγαλώνει το παιδί μόνη της; Η μάνα που είναι καθαρίστρια; Η άλλη που κάνει αγώνα ζωής να είναι αξιοπρεπής; Όχι ρε φίλε, αυτές είναι αμερικανιές του κ@λου, δεν τις χρειαζόμαστε. Αν δεν μάθουν τα νέα παιδιά να πορεύονται με αξίες, δεν έχει νόημα. Αυτό το στυλάκι μόνο κορμί, μαλλί μακρύ και ο κ@λος τούρλα δεν είναι αξία», είπε η Βάνα Μπάρμπα.